Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Loredana lansează "Bună seara, iubite", o versiune specială de Crăciun a celebrei melodii

În prag de sărbătoare, Loredana le-a făcut cadou fanilor o versiune specială a ceea ce este considerat cel mai cunoscut cântec al său. "Bună seara, iubite" beneficiază de un videoclip pe care te invităm să-l urmărești în articol.

Publicat

pe

Loredana - Buna seară, iubite (Christmas 2020 Special)
Loredana - Buna seară, iubite (Christmas 2020 Special) │ FOTO: captură YouTube

În noua variantă, Loredana este acompaniată de Banda Agurida, trupa alături de care artista interpretează de mai mulți ani. Vocea puternică a Loredanei, emoția versurilor și linia instrumentală au același impact cu care "Bună seara, iubito!" și-a obișnuit fanii.

"După 31 de ani de când cântecul <<Bună seara, iubite>> a intrat în "legalitate" și a putut fi auzit și văzut într-o Românie liberă! Iată darul meu pentru românii mei dragi de pretutindeni - "Bună seara, iubite!" Versiune 2020 interpretată live cu Banda Agurida", a scris Loredana pe paginile de socializare.

Melodia "Bună seara, iubite" este însoțită de un videoclip ce se potrivește cu atmosfera de Crăciun. Loredana este înconjurată de luminițe strălucitoare și îmbrăcată într-o superbă rochie albă.

Scurtă istorie despre cântecul "Bună seara, iubito!"

"Bună seara, iubito!" a creat un adevărat iureș la sfârșitul anilor '80. Compusă de Adrian Enescu, pe versurile poetului Lucian Avramescu, melodia a avut un succes cu mult peste așteptări și este considerat și acum cel mai celebru cântec al Loredanei. Piesa a fost interzisă șase luni, din cauza versurilor șocante, puternice, prea directe pentru acele vremuri.

În 1988, "Bună seara, iubito!" devenise celebru în sălile de spectacole, astfel că lui Adrian Enescu i s-a permis să imprime vinilul. S-a vândut într-un tiraj fulminant pentru acele timpuri. În vara aceluiași an, este lansat albumul de debut al Loredanei, care poartă numele celebrei melodii, "Bună seara, iubito!". Deși albumul nu a fost promovat pe postul național de televiziune iar la radio nu era difuzat decât la ore târzii, acesta a avut un real succes, fiind vândut în peste 1 milion de exemplare, un record absolut de vânzări.

VIDEO: Loredana - Buna seara, iubite (Christmas 2020 Special)

Comentează

Trending