Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Irina Loghin face confesiuni emoționante în emisiunea "Rețeaua de idoli"

Pe 28 decembrie, de la ora 21:00, la "Rețeaua de idoli" vine una dintre cele mai iubite artiste. Supranumită "Regina muzicii populare românești", Irina Loghin a oferit în emisiunea de la TVR 2 una dintre cele mai emoționante confesiuni din carieră. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Irina Loghin în emisiunea "Rețeaua de idoli"
Irina Loghin în emisiunea "Rețeaua de idoli" │ FOTO: PR

Personalitate a culturii populare românești, Irina Loghin s-a născut într-o familie numeroasă, cu șase frați, și a învățat de mică ce înseamnă să muncești. Puţină lume ştie că îndrăgita interpretă a avut o copilărie dură, părinţii ei confruntându-se cu probleme financiare. Mai mult, când tatăl Irinei Loghin a plecat pe front, solista şi fraţii ei au fost nevoiți să muncească din greu.

"Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată - Uite, te-am văzut la tv!... Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentiță din catifea verde pe frunte... Erau foarte dibace femeile care țeseau și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem ca să avem zestre de măritat", a povestit Irina Loghin.

Artista a ajuns la vârstă de 81 de ani și, în ciuda timpul, se mândrește cu felul în care arată și cu genele bune moștenite. În tinerețe, Irina Loghin a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei ale scenei românești, un etalon de eleganță și bun gust.

"Când crezi că nu te mai poate uimi nimic și că despre o asemenea artistă s-a scris sau s-a speculat deja totul, nu se poate anticipa uimirea de a descoperi o persoană atât de surprinzătoare. Irina Loghin nu este doar un artist care și-a conservat iubirea publicului timp de șase decenii, este o femeie modernă, cu valori despre care astăzi se scriu cărți motivaționale, principii și obiceiuri pe care ea le respectă din instinct și o mare și prea puțin știută sensibilitate și intuiție feminină. O mamă care și-a crescut cei doi copii fără niciun ajutor, un artist care a dus cochetăria și respectul pentru public la maxim (niciodată, nici măcar la nunți sau botezuri) nu mergea să cânte fără echipa ei de lumină și sonorizare, un om atât de iubit încât în anii în care a fost în dizgrația comunistă umplea câmpuri de oameni care veneau s-a asculte", a spus Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii "Rețeaua de idoli".

În interviul oferit pentru "Rețeaua de idoli", Irina Loghin vorbește cu sinceritate despre ce înseamnă o viață în ochii publicului, decizii care i-au marcat existența, maternitate sau intrarea în politică și, printre altele, revenirea în epoca celor 15 Revelioane petrecute obligatoriu cu familia Ceaușescu.

Irina Loghin are o carieră de peste 55 de ani în muzică românească. A înregistrat primele melodii în anii '60 și a colaborat timp de 3 decenii cu casa de discuri Electrecord. A cântat alături de nume mari precum Ion Dolănescu, Ştefan Bănică, Maria Ciobanu, Gheorghe Zamfir şi Benone Sinulescu.

Trending