Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

"Chop Suey" primeşte varianta metalcore pe coverul August Burns Red

"Chop Suey" a intrat în 2020 în clubul select al pieselor cu 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Trupa metalcore August Burns Red a simţit nevoia să îşi încerce talentul şi inspiraţia cu un cover după celebrul track System of a Down. Ce a ieşit ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single August Burns Red Chop Suey cover System of a Down
Coperta single August Burns Red Chop Suey cover System of a Down │ FOTO: August Burns Red

Până acum cel mai apreciat cover "Chop Suey" era cel realizat de Necrogoblikon tot în acest an. Asta dacă nu punem la socoteală variantele 8 bit sau cele "cântate" de animale sau cu bucăţi din discursul lui Trump. August Burns Red ne oferă o variantă metalcore care include şi bucăţi cântate curat de solist. Chitara de la început primeşte un mixaj interesant, dar tobele trademark SOAD au rămas neschimbate. Vocea e puţin mai agresivă decât a lui Serj Tankian, iar frenezia părţilor de ritm este amplificată de tobe rapide.

Piesa cu 1 miliard de vizualizări primeşte un tribut potrivit, dar fanii metalcore sunt şocaţi să îl audă pe solistul Jake cântând curat după atâtea growl-uri. Sincer cred că toboşarul e adevărata vedetă a acestui cover, făcând o treabă excelentă şi accelerând piesa, dar păstrând viu spiritul originalului. August Burns Red are un fel de tradiţie de a lansa câte un cover special de sărbători şi nu, nu e vorba de "Chop Suey" aici. Trupa a lansat în această toamnă o variantă instrumentală a piesei "All I Want For Christmas Is You" de la Mariah Carey.

Grupul a ţinut şi un concert prin livestream pe 12 decembrie, injectând şi ceva spirit al Crăciunului printre acorduri dure de metalcore. Cât despre "Chop Suey", formaţia îşi începea concertele punând ca intro un playlist la sistemul de difuzoare din arene, iar playlistul includea mereu hitul SOAD.

August Burns Red este o trupă metalcore din SUA, Pennsylvania. A debutat în 2003, iar în 2016 a primit o nominalizare Grammy pentru "Cea mai bună reprezentaţie metal". Încă o nominalizare a venit în 2018 pentru piesa "Invisible Enemy" de pe LP-ul "Phantom Anthem". Grupul are la activ nu mai puţin de 9 albume de studio, iar cel mai recent este "Guardians" lansat pe 3 aprilie 2020. ABR are ca "ingredient secret" faptul că integrează şi elemente de metal progresiv în piesele sale şi uneori se identifică mai mult ca melodic metalcore, decât ca metalcore tipic.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

System of a Down va lansa un nou videoclip pe 30 ianuarie, când va transmite şi un eveniment live

System of a Down pare a îşi continua activitatea după cele două single-uri lansate la final de an 2020. Trupa a anunţat că pe 30 ianuarie va lansa un nou videoclip şi că pregăteşte şi un eveniment online caritabil, care strânge fonduri pentru soldaţii din Armenia. Detalii despre iniţiativele trupei aflaţi în articol.

Publicat

pe

Lansare videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz
Lansare videoclip System of a Down Genocidal Humanoidz │ FOTO: System of a Down

Pentru a susţine trupele din Armenia rănite în conflictul din 2020 cu armata din Azerbaidjan System of a Down va organiza un eveniment live pe 30 ianuarie. Acesta va începe cu un live stream al videoclipului nou lansat "Genocidal Humanoidz", urmat de un stream ce include apariţii surpriză şi reprezentaţii live. Scopul este de a strânge bani pentru soldaţii care şi-au pierdut membre, au fost grav răniţi sau au suferit arsuri chimice în luptă. Trupa s-a implicat activ în mişcările de conştientizare a conflictului armeano-azer din 2020.

Cele două ţări îşi dispută regiunea Nagorno-Karabakh, care în acest moment face parte din Azerbaidjan. În anii '80 acolo a avut loc un război, după ce locuitorii au votat ca teritoriul să facă parte din Armenia, iar regiunea a fost controlată de separatişti armeni de atunci. Revenind la muzică, SOAD a lansat în noiembrie 2020 două piese, "Protect the Land" şi "Genocidal Humanoidz". Prima a primit deja un videoclip, iar a două o va face în cadrul livestream-ului de pe 30 ianuarie.

El va fi transmis pe canalul oficial YouTube al formaţiei în exclusivitate. Totul începe la ora României 19:00, iar pe lista de oaspeţi se află reprezentanţi ai fondului Armenia USA Maria Mehranian, muzicianul armean-american Sebu Simonian, Araksya Karapetyan de la "Good Day LA", doctorul Lilit Garibyan şi parlamentarul armean Narek Mkrtchyan. Va apărea în livestream şi Adam Mason, de la Deep Sky Animation, care a regizat videoclipul noului single.

Trebuie spus şi că acele două single-uri lansate în 2020 au avut toate veniturile generate, inclusiv cele de pe YouTube şi Bandcamp donate spre asociaţia non profit Armenia Fund. Artiştii au strâns peste 600.000 de dolari. Piesele noi au fost produse de către chitaristul şi solistul Daron Malakian, care a scris şi versurile. Iniţial "Protect the Land" trebuia să ajungă pe viitorul album al formaţiei separate a chitaristului, Scars on Brodway. "Genocidal Humanoidz" a fost compusă cu 3 sau 4 an în urmă, atunci când SOAD a avut un jam session care a generat câteva piese pentru un potenţial album nou.

Au trecut 16 ani de la ultimul album System of a Down şi sunt semne că am putea vedea un nou LP în acest ritm.

Citește în continuare

Industria muzicala

Piesa "Chop Suey" de la System of a Down a depăşit 1 miliard de vizualizări

Una dintre cele mai cunoscute piese metal de la inceptul acestui mileniu este "Chop Suey" de la System of a Down. Melodia, care cred că are jumătate din faima recentă generată de versuri auzite greşit a atins la final de noiembrie 2020 1 miliard de vizualizări pe YouTube. Intră astfel într-un club select al pieselor rock populare. Evoluţia şi istoricul său pot fi aflate în articol.

Publicat

pe

Videoclip System of a Down Chop Suey
Videoclip System of a Down Chop Suey │ FOTO: SOAD

"Chop Suey!" este primul single al trupei System of a Down de pe al doilea album din carieră, "Toxicity". Este melodia definitorie pentru SOAD şi se auzea la toate rockotecile din România în anii 2003-2007. E ideală pentru pogo, dar şi pentru meditaţie asupra condiţiei umane în părţile mai blânde. I-a adus trupei prima nominalizare la Grammy în anul 2002, iar creierul din spatele său, chitaristul Daron Malakian are o explicaţie interesantă despre single.

Versurile sunt despre modul în care oamenii sunt priviţi diferit în funcţie de modul în care mor. Chitaristul a dat exemplul unei persoane care face abuz de substanţe narcotice şi care pentru unii merită să moară (aluzie la versul "angels deserve to die"). Iniţial titlul piesei era "Suicide", dar SOAD a fost nevoită să îl schimbe din cauza controversei provocate. De fapt, dacă ascultaţi cu atenţie primele secunde, înainte de legendarele acorduri de chitară, se aude vocea lui Serj Tankian spunând "we're rolling Suicide".

Videoclipul piesei a fost regizat de către Marcos Siega şi acţiunea se petrece într-o parcare a hotelului Oak Tree Inn din Los Angeles. Artiştii cântă piesa înconjuraţi de 1500 de fani, iar efecte speciale au fost folosite pentru a face să pară că muzicienii trec unul prin altul. Efectele aduc cu cele utilizate în clipul Red Hot Chili Peppers, "Around the World". În acest moment, pe final an 2020, videoclipul piesei "Chop Suey" are 1 miliard de vizualizări.

De remarcat că acest clip a fost postat în octombrie 2009 şi are o rezoluţie maximă ce merge doar până la 480p. Nenumărate legende au fost ţesute în jurul versurilor, conotaţiilor şi mesajului acestei piese. Acordurile de chitară de la început au fost încercate de generaţii de rockeri, fiind destul de simple, dar foarte catchy şi definitorii pentru sunetul SOAD. System of a Down a lansat în noiembrie 2020 primele piese din ultimii 15 ani, "Protect the Land" şi "Genocical Humanoidz". Ambele au de-a face cu conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan cu privire la regiunea Artsakh.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE