Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cei mai ascultați artiști și cele mai populare piese de pe Spotify în 2020 - Top 5

Pe final de 2020, Spotify dezvăluie care au fost artiștii și piesele ce s-au regăsit cel mai des în playlisturile ascultătorilor. Topul a fost realizat atât la nivel local, cât și internațional.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

La finalul fiecărui an, Spotify lansează opțiunea Wrapped, ce creeaza topuri personalizate, pentru fiecare utilizator, în funcție de muzica ascultată pe parcursul întregului an. Pentru fiecare persoană, Spotify Wrapped creează topuri cu cele mai ascultate 5 piese, cei mai ascultați 5 artiști, cel mai ascultat gen de muzica și multe altele.

Opțiunea Wrapped este disponibilă și celor care nu sunt utilizatori Spotify, ea dezvăluind, în definitiv, preferințele unui segment reprezentativ de public - peste 271 de milioane de utilizatori la nivel global.

Astfel, potrivit Spotify Wrapped, în topul celor mai ascultați artiști, la nivel global, se regăsesc Bad Bunny, Drake și J Balvin, în vreme ce în România, Nane este pe prima poziție, iar Killa Fonic și Ami pe 5.

Același clasament, realizat doar pe segmentul feminin, o are în frunte pe Billie Eilish, pentru al doilea an consecutiv. Ea este urmată de Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa și Halsey.

Cea mai ascultată piesă în 2020 a fost "Blinding Lights", a lui The Weeknd, succes ce-i justifică reacția față de neincluderea sa în lista nominalizărilor la Grammy.

Cei mai ascultati artiști pe Spotify în 2020 (Top global):

  1. Bad Bunny
  2. Drake
  3. J Balvin
  4. Juice WRLD
  5. The Weeknd

Cele mai ascultate artiste pe Spotify (Top global):

  1. Billie Eilish
  2. Taylor Swift
  3. Ariana Grande
  4. Dua Lipa
  5. Halsey

Cele mai ascultate piese în 2020 (Top Global):

  1. Blinding Lights - The Weeknd
  2. Dance Monkey - Tones and I
  3. The Box - Roddy Ricch
  4. Roses (Imanbeck Remix) - SAINt JHN
  5. Don't Start Now - Dua Lipa

Cei mai ascultati artiști pe Spotify în 2020 (Top România):

  1. Nane
  2. The Scotts
  3. Ian
  4. The Weeknd
  5. Killa Fonic, Ami

Cele mai ascultate piese pe Spotify în 2020 (Top România):

  1. Roses (Imanbeck Remix) - SAINt JHN
  2. Blinding Lights - The Weeknd
  3. The Box - Roddy Ricch
  4. Highest In The Room - Travis Scott
  5. Miami Bici - Killa Fonic
Comentează

Tehnologie

Coloana sonoră a noului "FIFA" a fost lansată: Skrillex, Coldplay, Billie Eilish (EA Sports FC 25)

Era o perioadă când aflai care sunt cele mai cool melodii ale momentului din coloanele sonore ale jocurilor Electronic Arts. Mă refer la FIFA, NHL şi NFS. Ei bine, azi s-a lansat coloana sonoră a noului joc EA Sports FC 25, ex "FIFA". Include nume mari, dar şi surprize indie.

Publicat

pe

Coperta coloana sonora EA Sports FC 25
Coperta coloana sonora EA Sports FC 25 │ FOTO: EA Sports

Partea cea mai bună la o coloană sonoră de genul este că include chiar şi piese încă nelansate de la artişti ca FKA Twigs, pe care apropo o vedeţi în "Corbul", dar şi de la The Bottlemen. Jocul EA Sports FC 25 va fi lansat pe 27 septembrie 2024 şi coloana sa sonoră include un număr impresionant de piese: 117. Puteţi asculta deja pe Spotify întreagul soundtrack.

Am aruncat o privire peste aceste piese din coloana sonora EA Sports FC 25 şi cred că Billie Eilish este cel mai mare nume. Mă bucur să văd Fred Again pe partea de muzică electronică, dar şi pe Rag'n'Bone Man, cu al său timbru unic. Avem şi Kasabian pe latura de rock alternativ, dar şi Charli XCX, care continua "brat summer" şi toamna. Twenty One Pilots surprind plăcut, dar şi Sia ft. Labrinth, plus Coldplay.

Ca să vă faceţi o idee cu privire la relevanta coloanelor sonore de genul, iată câteva exemple:

  • multă lume a aflat de Muse datorită lui FIFA 06 cu "Super Massive Black Hole"
  • FIFA 98 a avut Blur, "Song 2", mega hit în acel an
  • Paramore a devenit mare după ce a avut o piesă în jocul NHL
  • Trivium şi Avenged Sevenfold erau nume relativ mici până să apară în NFS
  • Static-X şi Disturbed au ajuns din underground în mainstream tot cu NFS

Ce este EA Sports FC?

EA Sports FC este noul nume al popularului joc video de fotbal, care anterior era cunoscut sub numele de FIFA. După mai mult de 30 de ani de colaborare cu Federația Internațională de Fotbal (FIFA), compania Electronic Arts (EA) a încheiat parteneriatul cu FIFA în 2023 și a rebranduit seria de jocuri ca EA Sports FC.

În esență, EA Sports FC continuă tradiția jocurilor FIFA, oferind o experiență fotbalistică de calitate înaltă, dar fără licențierea directă cu FIFA. În schimb, EA a păstrat parteneriate cu ligile, cluburile și jucătorii importanți din întreaga lume, așa că jocurile EA Sports FC includ în continuare ligile majore, cum ar fi Premier League, La Liga, Bundesliga și altele, alături de o gamă vastă de jucători și echipe.

Pe scurt, EA Sports FC este succesorul spiritual al jocurilor FIFA, oferind o experiență de simulare a fotbalului cu multe dintre elementele care au făcut seria FIFA atât de populară.

Citește în continuare

Albume noi

The Weeknd anunţă un nou album, "Hurry Up Tomorrow"

Parcă posturile de radio nu au mai fost saturate cu muzica lui The Weeknd de ceva vreme, dar asta se va schimba în curând. Abel a anunţat un nou album, "Hurry Up Tomorrow". Ce ştim despre el aflaţi în rândurile următoare.

Publicat

pe

The Weeknd coperta album Hurry Up Tomorrow
The Weeknd coperta album Hurry Up Tomorrow │ FOTO: The Weeknd

Deocamdată nu avem o dată de lansare pentru acest LP, dar sunt şanse mari să vină până la final de an. "Hurry Up Tomorrow" a avut câteva piese cântate live la concertele recente ale lui The Weeknd şi a fost dezvăluită şi coperta sa, artwork-ul. E chipul lui Abel în prim plan. Teaserele pentru un nou album datează încă în luna ianuarie a lui 2024.

Discul e important pentru că e finalul de trilogie, începută cu "After Hours" şi continuată cu "Dawn FM". Bucăţi de track-uri noi au fost postate de Abel Tesfaye în social media de-a lungul anului. The Weeknd vine după o perioadă tulbure, de ani de bătălie cu academia care decernează premiile Grammy şi un serial "The Idol" deloc bine primit pe HBO.

Atunci când a anunţat titlul albumului, muzicianul partajat şi un trailer însoţit de versuri ale pieselor sale puse pe muzica orchestrală.

Iată ce a spus The Weeknd în postările teaser despre noul material:

Astăzi s-a simțit că o învârtire fără sfârșit. Continui să distorsionez adevărul, imun la amețeală, amorțit de greață. Ce se află dedesubt — țipă în tăcere.

Mă uit în oglindă și mă simt atât bătrân, cât și nou, blocat într-un limbo și incapabil să mă mișc. Încă nu m-am confruntat cu mine însumi... Ceea ce odată mă făcea invincibil m-a trădat pe scena mondială. Un nou traumatism a ieșit la suprafață. Când se va încheia ziua de astăzi, voi descoperi cine sunt. Hurry Up Tomorrow.

Acesta „reprezintă apogeul creativ al proiectului, servind drept al treilea și ultimul capitol, cu teme existențiale și autoreferențiale, așa cum se poate vedea în cele mai recente teasere vizionare, care au încins așteptările fanilor pentru această încheiere.”

"Dawn FM" sosea în 2022 şi îl vedea pe muzician mai calm şi împăcat cu sine. La un concert recent din Brazilia artistul a interpretat o melodie de pe viitorul album, cunoscută ca "Sao Paulo" şi cântată live cu artistul local Anitta. S-au mai auzit şi alte două piese noi, cu titluri provizorii "Run Away" şi "Dancing In the Flames".

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Cine cântă la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris?

Jocurile Olimpice de la Paris, ediția 2024, se vor încheia pe 11 august, iar evenimentul va fi marcat de o serie de concerte ale unor artiști internaționali. Printre cei mai mari de pe listă sunt Red Hot Chili Peppers, dar mai sunt și alți artiști care ne stârnesc interesul.

Publicat

pe

Ceremonie inchidere jocuri olimpice paris 2024
Ceremonie inchidere jocuri olimpice paris 2024

Vă reamintesc că la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice au cântat Lady Gaga, formația Gojira, cu un show legendar, și Celine Dion. Gojira, care vine la Rockstadt Extreme Fest 2025, a cântat o versiune metal a piesei "Ah! Ça Ira", un cântec popular în timpul Revoluției Franceze. Momentul a fost pus în scenă în mod flamboiant, cu regine decapitate, o corabie uriașă cu solista Marina Viotti cântând peste piesa Gojira, plus salve de tun, confetti roșu și artificii.

La ceremonia de închidere a Jocurilor vor concerta Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish și Snoop Dogg. Va fi și un fel de predare a ștafetei pentru Jocurile Olimpice din Los Angeles, din 2028.

Evenimentul de pe 11 august va fi o combinație între părți preînregistrate și momente live, prezentând elemente culturale ale orașului gazdă din 2028. Ben Winston, care a produs ceremonia premiilor Grammy, va colabora cu producători francezi pentru acest eveniment. Se zvonește și că Tom Cruise va face o cascadorie specială la ceremonia de închidere a Jocurilor.

Se discută despre o coborâre în rapel pe Stade de France, cu steagul olimpic în mână, plus o secvență preînregistrată cu el sărind din avion spre semnul Hollywood din Los Angeles. La final de ceremonie, primarul orașului Los Angeles, Karen Bass, va accepta torța olimpică.

Următoarele jocuri olimpice vor avea loc între 14 iulie și 30 iulie în anul 2028. Snoop Dogg a fost o figură cheie la aceste Jocuri Olimpice, purtând torța olimpică și apărând la diferite evenimente conexe ale show-ului. A dat chiar și o probă de viteză la un moment, cu rezultate surprinzătoare.

Cum urmărim ceremonia în România?

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, ediția 2024, va fi transmisă în România între orele 22:00 și 00:15, pe 11 august, în direct pe TVR 1 și TVR Sport.

Citește în continuare

Trending