Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cei mai ascultați artiști și cele mai populare piese de pe Spotify în 2020 - Top 5

Pe final de 2020, Spotify dezvăluie care au fost artiștii și piesele ce s-au regăsit cel mai des în playlisturile ascultătorilor. Topul a fost realizat atât la nivel local, cât și internațional.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

La finalul fiecărui an, Spotify lansează opțiunea Wrapped, ce creeaza topuri personalizate, pentru fiecare utilizator, în funcție de muzica ascultată pe parcursul întregului an. Pentru fiecare persoană, Spotify Wrapped creează topuri cu cele mai ascultate 5 piese, cei mai ascultați 5 artiști, cel mai ascultat gen de muzica și multe altele.

Opțiunea Wrapped este disponibilă și celor care nu sunt utilizatori Spotify, ea dezvăluind, în definitiv, preferințele unui segment reprezentativ de public - peste 271 de milioane de utilizatori la nivel global.

Astfel, potrivit Spotify Wrapped, în topul celor mai ascultați artiști, la nivel global, se regăsesc Bad Bunny, Drake și J Balvin, în vreme ce în România, Nane este pe prima poziție, iar Killa Fonic și Ami pe 5.

Același clasament, realizat doar pe segmentul feminin, o are în frunte pe Billie Eilish, pentru al doilea an consecutiv. Ea este urmată de Taylor Swift, Ariana Grande, Dua Lipa și Halsey.

Cea mai ascultată piesă în 2020 a fost "Blinding Lights", a lui The Weeknd, succes ce-i justifică reacția față de neincluderea sa în lista nominalizărilor la Grammy.

Cei mai ascultati artiști pe Spotify în 2020 (Top global):

  1. Bad Bunny
  2. Drake
  3. J Balvin
  4. Juice WRLD
  5. The Weeknd

Cele mai ascultate artiste pe Spotify (Top global):

  1. Billie Eilish
  2. Taylor Swift
  3. Ariana Grande
  4. Dua Lipa
  5. Halsey

Cele mai ascultate piese în 2020 (Top Global):

  1. Blinding Lights - The Weeknd
  2. Dance Monkey - Tones and I
  3. The Box - Roddy Ricch
  4. Roses (Imanbeck Remix) - SAINt JHN
  5. Don't Start Now - Dua Lipa

Cei mai ascultati artiști pe Spotify în 2020 (Top România):

  1. Nane
  2. The Scotts
  3. Ian
  4. The Weeknd
  5. Killa Fonic, Ami

Cele mai ascultate piese pe Spotify în 2020 (Top România):

  1. Roses (Imanbeck Remix) - SAINt JHN
  2. Blinding Lights - The Weeknd
  3. The Box - Roddy Ricch
  4. Highest In The Room - Travis Scott
  5. Miami Bici - Killa Fonic

Albume noi

Billie Eilish lansează albumul "Hit Me Hard and Soft"

Billie Eilish se pregătește să-și delecteze fanii cu o nouă serie de piese, adunate într-un album de studio. Materialul se numește "Hit Me Hard and Soft" și urmează să fie lansat pe 17 mai.

Publicat

pe

Billie Eilish la Premiile Oscar 2024
Billie Eilish la Premiile Oscar 2024 │ FOTO: captură YouTube / Billie Eilish

"Hit Me Hard and Soft" a fost scris de Billie Elilish împreună cu fratele și colaboratorul său, Finneas, care a și produs albumul. Pe lângă faptul că va fi disponibil pe toate platformele digitale, materialul va beneficia și de o lansare fizică, sub formă de casetă, CD și vinil, dar și articole de îmbrăcăminte cu noul album. Toate produsele sunt create din materiale 100% reciclabile.

Deși precomenzile sunt deja deschise, fanii artistei sunt nevoiți să aștepte până pe 17 mai pentru a asculta noile melodii. Eilish a spus că nu are de gând să lanseze niciun single pentru că "Hit Me Hard and Soft" este menit să fie ascultat de la început până la sfârșit ca un întreg.

"Hit Me Hard and Soft" marchează cel de-al treilea album al lui Eilish de până acum, după "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" (2019) și "Happier Than Ever" (2021). Anul trecut, cântăreața de 22 de ani a contribuit la coloana sonoră a filmului "Barbie" cu piesa "What Was I Made For?". A obținut premiul Oscar pentru "Cel mai bun cântec original", a doua oară când Eilish și fratele ei, Finneas, au câștigat la această categorie.

Citește în continuare

Muzică nouă

Vița de Vie a lansat "On And On", o colaborare cu NANE - AUDIO

Vița de Vie și NANE le prezintă ascultătorilor o colaborare muzicală neașteptată. Este vorba de piesa "On And On", disponibilă de ascultat în articol.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Nu foarte mulți ar fi asociat Vița de Vie cu NANE, dar iată că artiștii au dovedit că, atâta vreme cât ai inspirație și creativitate, totul este posibil. "On And On" este o piesă distractivă, cu un ritm energic. Versurile sale spun povestea întâlnirii dintre Vița de Vie și NANE - într-un apartament la etajul 9, alături de pizza și vin, unde vecinii ar putea suna poliția.

Vița de Vie este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite formații de rock alternativ din România. Caracterizată de un amestec unic de profesionalism, sinceritate, emoție și energie, Vița de Vie este una dintre cele mai premiate trupe românești, fiind răsplătită de-a lungul carierei cu numeroase premii din partea industriei de specialitate.

Mereu în căutare de noi modalități de expresie, Vița de Vie și-a dezvoltat în decursul celor 27 de ani de existență mai multe personalități muzicale. ELECTRIC - formula de bază și epicentrul energiei recunoscute a trupei, ACUSTIC - o incursiune muzical eclectică către emoție, pe ritmuri care ajung uneori până la swing și bossa nova, făcută exclusiv prin intermediul instrumentelor naturale, ACU2TIC - varianta minimală, folk, susținută sincer în doar doua voci și două chitare, și SIMFONIC - cheia de boltă a trupei și colaborarea cu o orchestră simfonică.

Vița de Vie se pregătește pentru lansarea unui nou material discografic intitulat "Lacrimă și Fier". Prima audiție va avea loc pe 10 aprilie, în cadrul unui eveniment în Expirat.

NANE este unul din cei mai importanți rapperi din România, cu o serie impresionantă de piese din zona hip-hop, rap, trap și r&b. Pasiunea sa pentru muzică a început încă din copilărie, fiind puternic influențat de muzica rock a anilor '90, dar mai ales de melodiile lui MC HAMMER. Nane a început să aibă colaborări importante încă din 2008, însă anul cheie pentru cariera sa rămâne 2015, atunci când și-a schimbat stilul spre trap.

A lucrat cu artiști renumiți din România, atât din zona pop, cât și din cea urbană. Stilul său muzical se caracterizează prin versuri inteligente, flow distinctiv și abilitatea de a transmite emoție prin muzică, de aceea, lansările sale au succes imediat, cucerind fanii de pe platformele de streaming și nu numai.

AUDIO: Vița de Vie feat. NANE - On And On

Citește în continuare

Concerte & turnee

Află lineup-ul complet al festivalului Massif 2024

Festivalul Massif se pregătește de o nouă ediție de neratat pentru iubitorii de muzică și activități montane. Organizatorii au completat lineup-ul și te invităm să-l afli și tu în articol.

Publicat

pe

Poze Massif 2023 in Poiana Brasov

În Poiana Brașov, în perioada 14-17 martie, fanii se vor bucura de cele mai tari petreceri alături de artiștii prezenți în festival pe scena principală, G.O.A.T. (Greatest Of All Time), Massif x Nuba VIP Afterparty, George Music Hideout și la apres-ski-urile partenere, Nuba Chalet Stage și Yager Chalet Stage.

Mainstage

Mahmut Orhan, Claptone, maestrul afro-tech Shimza, unul dintre cei mai frumoși nebuni ai scenei electronice, GORDO, la care se adaugă producătorul deep house, Grigoré, sunt artiștii care vor ajunge la scena principală Massif, în cele patru zile de festival, alături de Dirty Nano, Mahony, HVMZA, Valeron, Sezer Uysal, Adrian Șaguna, Arias, Dark & Menthol, Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), Akos.

G.O.A.T. Stage

Chase & Status, Netsky, Wilkinson, Dub FX feat. Woodnote, Villain, DWLS, HVNDS, Grasu XXL, Șuie Paparude, CTC, Puya, Aurik & Pelin, 4AWL, Andi Moisescu, The Hollygood Gang, Killa Fonic, Deliric x Silent Strike, Cucugram b2b Deny, Memphis and Blocksberg, Pappa M & Mc Dylma și Hip-Hop Takeovers vor genera euforie la scena G.O.A.T.

Iubitorii de drum and bass și dubstep au toate motivele să-vină la Massif. Anul acesta, în Poiana Brașov, vor ajunge Saul Milton și Will Kennard, membrii legendarului proiect Chase & Status.

Scenele Massif x Nuba VIP Afterparty și La Yager Chalet

Scena Massif x Nuba VIP Afterparty asigură distracția de seară cu The Hollygood Gang, Deny, Poltom, Grigoré și Dirty Nano.

Cele mai cunoscute apres-ski-uri din România vor găzdui petreceri unice pentru fanii festivalului Massif, pe timp de zi. La Yager Chalet Stage fanii vor petrece alături de 4AWL, Adrian Șaguna, Andi Moisescu, Andrew Maze, Deny, Fogoros & Modoi, HVMZA, Just Eddie & Norris Gabriel, Marinesc Who, MC Răzvan Stroe, Paul Damixie, Rux, Poltom, Sezer Uysal și Shaun Warner.

Ce artiști români cântă la Massif 2024

Cele mai cunoscute nume din muzica românească Killa Fonic, Puya, CTC, Deliric x Silent Strike, Dirty Nano, Grasu XXL, HVNDS, Șuie Paparude, alături de artiști consacrați din dubstep, grime, trap, hip-hop și dance, vor ajunge în luna martie în Poiana Brașov pentru cea de-a doua experiență Massif.

Organizatorii promit o producție care va duce entertainment-ul de iarnă din România la un alt nivel, iar festivalul Massif va transforma, pentru al doilea an la rând, stațiunea Poiana Brașov în cea mai dorită și căutată destinație montană de către tinerii din Europa.

Prețuri bilete Massif 2024

  • Abonamentele și biletele de o zi pentru ediția din acest an a festivalului Massif se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 39 de euro + taxe. Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending