Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Adrian Petrache cântă în finala X Factor 2020 susținut de unchiul său, Florin Salam

Adrian Petrache, studentul la Drept din echipa Loredanei, intră în finala X Factor cu susținerea mentorului său, dar și a lui Florin Salam. Acesta a pregătit un moment special pentru ultimul show X Factor din 2020.

Publicat

pe

Adrian Petrache
Adrian Petrache │ FOTO: Captură YouTube

I-a impresionat pe toții jurații la audiții, iar pe Loredana a cucerit-o iremediabil. Adrian Petrache este, în opinia lui Lori, lozul câștigător. Motive pentru a-l susține în finala X Factor 2020 sunt multe, așa cum ne amintește chiar mentorul ei.

UPDATE: Andrada Precup a câștigat X Factor 2020 - VEZI VIDEO

Loredana: "Nu este doar un cântăreț, ci și un instrumentist extraordinar, un muzician, un suflet și un caracter"

"De ce trebuie să-l votați pe Adrian Petrache? Pentru că este unic, pentru că este original, pentru că este proaspăt, pentru că evoluează, nu e blocat într-un tipar, cu el nu știi niciodată unde vei ajunge și pentru că cu siguranță veți cumpăra bilete la concertele lui. Nu este doar un cântăreț, ci și un instrumentist extraordinar, un muzician, un suflet și un caracter și un băiat atât de umil, pentru că el nu-și dă seama de măsura talentului lui și eu sunt cumva o oglindă care reflectă acest talent, și sunt bucuroasă că am avut ocazia să am un asemenea elev, atât de bun, de silitor și atât de încăpățânat, dar m-a provocat și provocarea continuă, nu s-a terminat.

Așa că votați supereroul meu, votați-l pe Adrian Petrache. Uitați-vă ce băiat, orice mamă și l-ar dori de ginere și orice fată de iubit. Votați-l pe Adrian la 1313", a declarat Loredana.

VIDEO: Loredana ne spune de ce să-l votăm pe Adrian Petrache în finala X Factor 2020

Adrian Petrache este nepotul lui Florin Salam, așa încât unchiul său nu avea cum să lipsească de pe scena de la X Factor, mai ales în Marea Finală. Acesta a pregătit alături de Loredana un moment special pentru emisiunea de pe 18 decembrie, declarând că are mari emoții pentru Adi.

"Am venit pentru nepotul meu, mai ales că e și Lori la mijloc. Era păcat să nu ajung. Am emoții de zici că m-am apucat acum de cântat. Și mai ales că e vorba de el, de Adrian. Am mai puține emoții pentru mine decât am pentru el", a declarat Florin Salam.

UPDATE: Chiar dacă repetase în acest sens, Florin Salam nu a mai apărut în finală, din cauza unor probleme personale. Florin Ristei s-a oferit să îl ajute pe concurent, astfel că a urcat pe scenă și cei doi au interpretat piesa "Shape Of My Heart". Află mai multe din rezumatul X Factor.

VIDEO: Florin Salam îl susține în finală pe Adrian Petrache

Adrian Petrache va cânta în Marea Finală X Factor 2020 alături de ceilalți finaliști: Andrada Precup, Sonia Mosca și The Super 4. Emisiunea va fi difuzată de Antena 1 pe 18 decembrie, de la ora 20:00.

Citește pe aceeași temă:

Industria muzicala

"Întotdeauna mi-a plăcut să îmi asum riscuri", a declarat Loredana despre melodia sa cu maneliști

Invitată recent în emisiunea "Sinteza Zilei", Loredana a oferit detalii despre "Fericire", noua sa colaborare cu o serie de maneliști cunoscuți din România. Artista a abordat mai multe subiecte, printre care rasismul și criticile pe care mulți ascultător le aduc manelelor. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Loredana în videoclipul "Fericire"/"Bună dimineața"
Loredana în videoclipul "Fericire"/"Bună dimineața" │ FOTO: captură YouTube

Loredana și piesa "Fericire"/"Bună dimineața" au fost subiectul fierbinte al ultimelor zile. Colaborarea artistei cu Jador, Florin Salam, Costi, Culiță Sterp, Baboiash, Ștefan de la Bărbulești, Nicu Paleru, Adi de la Vâlcea, Jean de la Craiova și Vali Vijelie a avut parte de reacții peste reacții. Mulți au lăudat noua melodie, dar și mai mulți au criticat implicarea Loredanei în acest gen muzical. Atenția (pozitivă sau nu) vizavi de piesă se vede în cifrele obținute până acum. La momentul redactării acestui articol, "Fericire" se află pe primul loc în tendințele românești de pe Youtube și a acumulat 5,1 de milioane de vizualizări.

Invitată la o serie de emisiuni, cea mai recentă fiind "Sinteza Zilei", Loredana a oferit mai multe detalii despre colaborarea muzicală, încercând să le explice ascultătorilor motivele pentru care a "intrat în horă". Mai mult, artista a subliniat faptul că nu a fost deloc deranjată de criticile primite și a înțeles că vor există întotdeauna păreri împărțite legate de cariera sa muzicală.

"Încerc să rămân echidistantă. Încerc să-mi păstrez echilibrul, să fiu întotdeauna în centru, să fiu la mijloc și să nu reacționez, să nu consum energie cu lucruri care, cumva, sunt firești să se întâmple. Întotdeauna când e un plus, vine și un minus. E o regulă a firii, a naturii. Când e ceva care iese din tipare, care poate șoca anumite spirite puritane sau care cred că muzica pe care o ascultă ei e superioară altor genuri muzicale, n-am cum să mă supăr. Doar înțeleg. E natura umană".

Loredana a vorbit apoi despre rasism, fiind de părere că este unul dintre motivele pentru care publicul a reacționat astfel la noua colaborare. Cântăreața a dezvăluit că a mai colaborat și în trecut cu muzicieni de etnie romă, precum Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu sau membrii ai unor tarafuri, doar că aceste informații nu ajungeau atât de repede la public din cauza lipsei tehnologiei și internetului.

Loredana: "Asta nu e o manea, de fapt. Dacă ascultați ritmul, nu e nici reggaeton, nu e nici manea. Este <<happy tone>>. Noi l-am inventat. Este noul gen, noul trend.

Artista a declarat că dorește întotdeauna să creeze ceva nou, acesta fiind și motivul pentru care "Fericire" nu este o manea clasică. A mers pe anumite șabloane care există deja în muzică, dar a venit cu o anumită schimbare. Acest "trend", cum îl numește Loredana, este pus în evidență de felul diferit în care cei nouă maneliști își cântă partea. Cântăreața a ținut să precizeze că "fiecare are floricelele lui" și fiecare vine cu imaginația lui.

În final, Loredana a vorbit despre direcțiile ei muzicale și artistice, aspecte care poate încă au nevoie de lămuriri. Cântăreața este cunoscută pentru modul în care se reinventează constant, cântând despre iubire în nenumărate genuri și stiluri, fie că a interpretat muzică pop, rock, populară, jazz, jamparale, blues sau musical. Cea mai recentă abordare muzicală se dorește a fi o nouă dovadă prin care Loredana își arată numeroasele fațete creative:

"Întotdeauna mi-a plăcut să-mi asum riscuri. Cine nu riscă, nu câștigă. Cred că publicul e obișnuit cu nonconformismul meu. Nu sunt o persoană care a stat la mănăstire, mi-am dat acum vălul de pe față și fac nebunii. Întotdeauna am făcut nebunii".

VIDEO: Loredana la Sinteza Zilei

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Adrian Petrache, finalist X Factor 2020, a rămas fără invitat special; Florin Salam a lipsit din marea finală

Florin Salam nu a mai cântat alături de nepotul său, Adrian Petrache, în finala X Factor 2020. Află cu cine a fost înlocuit pe scenă.

Publicat

pe

Adrian Petrache și Florin Ristei în finala X Factor 2020
Adrian Petrache și Florin Ristei în finala X Factor 2020 │ FOTO: Antena 1

Marea finală a show-ului a avut loc pe 18 decembrie și cei patru finaliști au avut de pregătit câte trei momente muzicale. Unul dintre acestea a fost alături de un invitat special. În cazul lui Adrian, finalistul Loredanei, muzicianul alături de care trebuie să cânte era chiar unchiul său, Florin Salam.

RECOMANDARE: Andrada Precup a câștigat X Factor 2020 - VEZI VIDEO

Duetul celor doi era unul mult așteptat și promovat de Antena 1, filmările pentru marea finală nefiind transmise în direct, ci pregătite de dinainte. Florin și Adrian lucraseră alături de Loredana la un moment special pe melodia lui Sting, "Shape Of My Heart". Filmările de la repetiții, declarațiile lui Salam, Loredana și Adrian, precum și desfășurarea emisiunii până în ceasul al doisprezecelea, cel mai interpretării pe scena X Factor, nu au prezis ce a urmat să se întâmple.

"Am venit pentru nepotul meu, mai ales că e și Lori la mijloc. Era păcat să nu ajung. Am emoții de zici că m-am apucat acum de cântat. Și mai ales că e vorba de el, de Adrian. Am mai puține emoții pentru mine decât am pentru el", declara Florin Salam la repetițiile de la X Factor.

Adrian Petrache a rămas fără invitat în ultima clipă. Cu puțin timp înainte să urce pe scenă, concurentul a aflat că unchiul său nu a putut veni din cauza unor probleme personale. Adrian, cei patru mentori, dar și publicul au fost luați prin surprindere de absența lui Florin Salam. Cum o soluție trebuia găsită rapid, Florin Ristei s-a oferit să îl acompanieze pe Adrian. Astfel, juratul emisiunii a devenit invitatul special al concurentului. Cei doi au creat un moment emoționant, demn de o finală X Factor.

"În primul rând, felicitări Ristei pentru fairplay. În al doilea rând, indiferent că suntem într-o finală de X Factor 2020, că imprevizibilul care-l caracterizează pe Adrian Petrache a existat și de această dată, eu sunt încă extrem de uimit cum cineva nu apare. La teatru este o vorbă: <<Știți când nu vine actorul la teatru? Când moare>>. Am rămas cu un gust amar vizavi de colega mea (n.r. Loredana). Adriane, tu trebuie să reprezinți prospețimea, evoluția [...]. Ești un băiat care mi-a atras atenția de la început, iar ținând cont de imprevizibilul acestui moment, nu pot decât să vă felicit pe amândoi!", a spus Ștefan Bănică.

Îngrijorată și emoționată pentru concurentul său, Loredana a declarat:

"Sunt extrem de emoționată. Versurile astea parcă vi s-au potrivit mai bine decât altceva. Cred că în cântecul ăsta e toată povestea. Tot ceea ce un artist trăiește. Este despre cum adunăm și a doua zi pierdem tot și, de fapt, ce ne rămân sunt lacrimile care ne ard. Și pariem pe riscul nostru. Și noi am pariat pe riscul nostru. Ne asumăm lucrul ăsta".

Mai mult, și telespectatorii au fost profund dezamăgiți de gestul lui Florin Salam. Aceștia nu s-au reținut din a-și exprima nemulțumirea pe platformele de socializare. Comentariile acide la adresa lui Salam au fost însoțite de vorbe pline de susținere pentru Adrian, care, potrivit oamenilor, nu merita să treacă prin acest moment neplăcut.

Parcursul lui Adrian la X Factor 2020 a fost urmărit de ghinion. În timp ce era în etapa de bootcamp, a aflat că a decedat Nelu Stoian, un alt unchi. În altă etapă a emisiunii, i s-a spart chitara cu puțin timp înainte de a urca pe scenă. Cu toate acestea, Adrian a reușit să creeze momente remarcabile, care l-au făcut unul dintre cei mai interesanți și apreciați concurenți ai show-ului X Factor 2020.

VIDEO: Adrian Petrache și Florin Ristei în finala X Factor 2020

Citește pe aceeași temă:

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE