Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

VIDEO: Kelly Clarkson a făcut cover după "Dream On", de la Aerosmith

Kelly Clarkson a interpretat live o piesă rock extrem de dificilă. Fără a încerca să imite originalul, Kelly a realizat propria versiune pentru piesa "Dream On", a trupei Aerosmith.

Publicat

pe

Kelly Clarkson cântând ”Dream On”
Kelly Clarkson cântând ”Dream On” │ FOTO: Captură YouTube

"Dream On", puternica baladă Aerosmith de pe albumul de debut al formației, este o piesă rock emblematică și totodată extrem de dificil de interpretat. Puțini sunt cei care se aventurează să realizeze coveruri după ea, notele înalte atinse de Steven Tyler fiind greu de reprodus chiar și pentru o voce feminină.

Cu toate acestea, Kelly Clarkson nu s-a lăsat intimidată, și a realizat propria ei versiune pentru această piesă. Coverul a fost realizat în cadrul propriei sale emisiuni, The Kelly Clarkson Show, unde artista obișnuiește să reinterpreteze piese celebre în fiecare nou episod.

Reacțiile la acest cover au fost foarte bune, publicul din platou aplaudându-o la scenă deschisă. Comentariile de pe YouTube au fost și ele pe măsură, mulți rămânând uluiți de forța vocii sale:

"A fost extraordinar. Acele note...pur și simplu...la naiba. O adevărată regină", a scris cineva, un alt fan adăugând: "Faptul că a cântat acele note înalte fără niciun efort e incredibil !!!! Mă uimește mereu cu abilitățile ei vocale."

VIDEO: Kelly Clarkson - "Dream On", de la Aerosmith

În România, Tiberiu Albu a mai îndrăznit să cânte această baladă, și nu a făcut-o oricum, ci pe scena unuia dintre cele mai urmărite show-uri de talente. Tibi a interpretat piesa "Dream On" în sfertul de finală din sezonul 4 al emisiunii Vocea României, lăsând jurații fără cuvinte. Tânărul, în vârstă atunci de 22 de ani, a fost aplaudat minute în șir, prestația sa devenind la momentul respectiv un etalon în întreaga istorie a emisiunii.

Tiberiu Albu a câștigat ulterior concursul, punând apoi bazele trupei Fameless. În prezent, Tibi cântă solo, cel mai recent videoclip, "Printre priviri", fiind lansat la finele lui 2019.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Aerosmith a lansat o înregistrare rară a piesei "Movin' Out" - AUDIO

Legendara trupă a făcut o incursiune prin arhive și a regăsit mici comori muzicale pe care vrea să le împărtășească cu fanii. Printre acestea, se numără o variantă a piesei "Movin' Out", înregistrată în 1971. Melodia este disponibilă în articol.

Publicat

pe

Aerosmith live@Las Vegas
Aerosmith [email protected] Vegas

"Moving' Out" ne poartă într-o călătorie muzicală a primilor ani ai trupei Aerosmith. Melodia a fost înregistrată la doar un an de la înființarea grupului și cu doi ani înainte de lansarea albumului de debut. "Moving' Out" face parte dintr-o serie de șapte melodii ce vor fi înglobate pe vinil și casetă sub titlul "Aerosmith – 1971: The Road Starts Hear". Materialul va fi disponibil începând cu 26 noiembrie.

Cinci melodii din seria mai sus menționată - "Somebody", "Movin’ Out", "Walkin’ the Dog", "Mama Kin" și "Dream On" - au ajuns în cele din urmă să fie reînregistrate pentru albumul de debut al trupei. Celelalte două piese au ajuns pe alte albume: "Reefer Head Woman" se găsește pe discul "Night in the Ruts" (1979), iar "Major Barbara" a fost inclusă pe "Classics Live" din 1986.

Materialul "Aerosmith – 1971: The Road Starts Hear" este completat de fotografii nevăzute din arhive și note scrise de David Fricke - jurnalist Rolling Stone, plus noi interviuri și comentarii de la trupă cu privire la înregistrare. Lansarea va fi limitată la 10.000 de copii de vinil și 2.000 de casete.

Aerosmith – 1971: The Road Starts Hear Tracklist:

SIDE A:

  1. Intro – Somebody
  2. Reefer Head Woman
  3. Walkin’ The Dog

SIDE B:

  1. Movin’ Out
  2. Major Barbara
  3. Dream On
  4. Mama Kin

AUDIO: Movin' Out (1971 Version)

Citește în continuare

Muzică nouă

Ariana Grande şi Kelly Clarkson au lansat o piesă de Crăciun: "Santa, Can't You Hear Me"

Sezonul de Crăciun din 2021 a început mai devreme ca oricând, odată cu lansarea primei melodii de sezon. Colegele de juriu de la The Voice, Kelly Clarkson şi Arian Grande au lansat piesa în colaborare "Santa, Can't You Hear Me". Melodia se află pe noul album al lui Kelly Clarkson, unul cu tematică de sărbători.

Publicat

pe

Ariana Grande Kelly Clarkson la The Voice 2021
Ariana Grande Kelly Clarkson la The Voice 2021 │ FOTO: NBC

Pe 15 octombrie Kelly Clarkson a lansat un nou album de Crăciun, "When Christmas Comes Around", care include o colaborare cu Ariana Grande. Cele două îşi măsoară puterea vocilor pe "Santa Can't You Hear Me", care include zurgalăi, vocalize şi armonizări plăcute de voci. Kelly Clarkson nu e străină de coveruri care fac senzaţie, artista cântând o versiune senzaţională a piesei "Enjoy the Silence" de la Depeche Mode în cadrul emisiunii sale, "The Kelly Clarkson Show".

A fost cântată în cadrul segmentului Kellyoke şi respectă mesajul şi sound-ul piesei originale. Alte coveruri care s-au mai auzit în acea emisiune sunt "Drivers License" de la Olivia Rodrigo, "Boom Clap" de la Charli XCX, "Mad World" de la Tears for Fears şi "Times Like These" de la Foo Fighters. Kelly Clarkson a mai lansat un single de pe noul album de Crăciun şi în septembrie, unul cu mesaj ciudat: "Christmas Isn't Canceled (Just You)". Face aluzie la foştii săi iubiţi şi la fenomenul de "cancel culture". Artista de 39 de ani are şi o colaborare cu Chris Stapleton pe albumul nou de Crăciun. Acesta este LP-ul cu numărul 9 din cariera sa şi include 12 track-uri, plus 3 bonusuri.

Kelly s-a inspirat din experienţele sale din ultimii 2 ani şi a inclus atât coveruri după colinde, cât şi piese originale. Muziciana nu e la primul album de Crăciun, lansând şi "Wrapped in Red" în 2013. În 2019 a lansat un remake al piesei "Baby, it's Cold Outside", alături de John Legend.

Ariana Grande a anunţat la începutul lunii octombrie că va dona 5 milioane de dolari sub formă de terapie gratuită cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mentale. Ariana vine după un an de succes, lansând în 2020 albumul "Positions". A devenit şi jurat The Voice, a colaborat cu Demi Lovato şi a apărut pe un remix al hitului lui The Weeknd, "Save Your Tears".

Citește în continuare

Trending