Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Tiziano Ferro a lansat un nou album şi un documentar despre lupta cu depresia, "Ferro"

Tiziano Ferro, poate cel mai mare muzician pop dat de Italia de la începutul anilor 2000 a lansat pe 6 noiembrie atât un album nou, cât şi un documentar despre lupta sa cu depresia. Documentarul a debutat pe Amazon Prime, se numeşte "Ferro" şi prezintă momentele grele din viaţa pop star-ului italian. Noul album se numeşte "Accetto Miracoli: l’esperienza degli altri" şi îl descoperiţi în articol.
Coperta album Tiziano Ferro Accetto Miracoli L'esperienza Degli Altri

Coperta album Tiziano Ferro Accetto Miracoli L'esperienza Degli Altri │ FOTO: Tiziano Ferro

"Accetto Miracoli: l’esperienza degli altri" este primul album al lui Tiziano Ferro pe care nu cântă piese proprii, ci coveruri. Sunt unele cântate de alte voci mari, cu care muzicianul a crescut. Italianul le defineşte ca "lumini foarte mici la capătul unui tunel". LP-ul include 13 melodii, iar primele două sunt deja single-uri la radio-ul italian de ceva vreme. E vorba despre coveruri după "Rimmel" de Francesco de Gregori şi "E ti vengo a cercare" de Franco Battiato.

Poate cel mai interesant cover este "Ancora, Ancora, Ancora" după Mina. Mai sunt şi interpretări de piese ale unor artişti ca Riccardo Cocciante, Mia Martini sau Jovanotti. Există şi un featuring cu Massimo Ranieri pe piesa "Perdere L'Amore". Putem considera noul disc o faţetă a unui release din 2019, albumul "Non accetto miracoli". Ei bine materialul din 2020 nu era în plan pentru artistul italian, dar a luat naştere în lockdown, când el a început să asculte piese din adolescenţă.

Cât despre documentarul de pe Amazon Prime, "Ferro" a fost descris de critici drept o şedinţă de psihanaliză. Se vorbeşte despre alcoolism, momentul când Tiziano a recunoscut că este gay şi când şi-a dat seama că este depresiv şi bulimic. Un citat interesant este următorul:

Alcoolic, bulimic, gay, deprimat, faimos. Cu toate astea, faimos mi se părea defectul dintre toate acestea şi cel mai rău. Nu reuşeam să nu beau, dar eram invidios pe cei care se puteau abţine, pe cei care nu ştiau şi nu doreau să ştie ce e beţia. Eram invidios pe cei care în faţa unui moment de gol, îl acceptau aşa cum era şi apoi îşi continuau ziua ce nu avea nimic de oferit. Necunoscutul. Dar alcoolicii nu contemplează necunoscutul.

Tiziano Ferro se declară totuşi salvat de muzică, de dragoste, atât pentru partenerul său, cât şi pentru sine. Artistul s-a căsătorit cu Victor Allen, iubitul său din SUA anul trecut. În documentar vedem cum Ferro vizitează SUA şi asistă la cursuri unde se predă muzica italiană. Este voluntar şi sponsor la Alcoolicii Anonimi şi apoi ia o pauză de la muzică. Apare şi un moment când revine după pauză şi îl lasă vocea la un festival italian la început de 2020. Totul pur, dur şi real, pe Amazon.

Citește mai multe despre Tiziano Ferro
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Irina Rimes a fost la Măruță și a vorbit despre Masked Singer și un nou album - VIDEO

Irina Rimes a fost invitată în emisiunea "La Măruță" pentru a vorbi despre apariția ei la Masked Singer România și...

Închide