Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Kryptonite Sparks a lansat piesa "Cine Râde La Urmă" - AUDIO

The Kryptonite Sparks a lansat o nouă piesă animată şi foarte fredonabilă la refren, "Cine Râde la Urmă". Noul track a sosit într-o zi fatidică de vineri 13, noiembrie 2020 şi al său videoclip cu versuri se poate viziona în articol, unde găsiţi şi piesa.

Publicat

pe

Coperta Single The Kryptonite Sparks Cine rade la urma
Coperta Single The Kryptonite Sparks Cine rade la urma │ FOTO: The Kryptonite Sparks

Începutul lui "Cine Râde La Urmă" are un sunet pur şi diafan, amintind de ceasurile lui Hans Zimmer din "Interstellar", iar acel sample se metamorfozează într-un indie rock ca la carte. Urmează o secţiune pe care fanii trupei o vor fredona des, acel "uuuu" sincronizat între voce şi chitară. Intră apoi basul şi versuri legate de despărţire şi absolvirea de păcate prin aplicarea clasicei zicale "Cine râde la urmă râde mai bine". Versurile par să fie despre senzaţia dulce amară a unei despărţiri în care ea e "lăsată să râdă ultima".

Totul este pus în relaţie cu pandemia şi "inimi fulger". Este şi un interludiu spre finalul piesei, genul de secţiune în care solistul invită publicul "şi acum voi", iar pe voce sunt aplicate efecte electronice. Personajul misterios din clip primeşte capul unui cerb şi fundalul devine psihedelic. La final avem un bonus: se lasă cu un solo creativ şi un pic mai heavy decât mă aşteptam.

"Cine Râde la Urmă" este primul single The Kryptonite Sparks de pe următorul său album. Este descris ca un "cântec plin de energie ce vorbește despre iubiri pierdute, cafea vărsată să te țină în priză toată noaptea, ca a doua zi dimineața să înveți să începi să accepți".

Rareş Diaconu, basist, chitarist, solist şi responsabil cu programming în cadrul trupei descrie astfel compoziţia:

Am vrut să explorăm mai departe tipul de producție muzicală mai densă - cu layere de chitări samplate și synth build-ups a la Foals (UK) sau Phoenix (FR). E un proces foarte fain pentru noi, momentele când suntem în studio și putem experimenta cu orice ni se pare că ar face piesă mai bună și sper că și oamenii să se simtă bine când o ascultă.

TKS lua naştere în 2010 şi este un trio muzical, format din Răzvan Anton la Tobe, Răzvan Diaconu la voce, chitara şi synths, plus Rareş Diaconu la bas, chitară, voce, synths, programming. Trupa invocă sunetul britanic al anilor '70, cu un toppig de groove. Combinaţie de modernism şi simbolism, extras din subcultura indie.

Comentează

Trending