Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Filmul documentar "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui" a primit un teaser - VIDEO

Faimosul turneu al lui Jimi Hendrix în Hawaii, pe care legendarul chitarist l-a susținut în 1970, a inspirat realizarea unui film documentar intitulat "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui". Pelicula va include filmări de arhivă cu Hendrix, neprezentate publicului până acum, totul gravitând în jurul controversatului "Rainbow Bridge" și a felului în care recitalul susținut de chitarist în fața vulcanului Haleakala a dat un cu totul alt sens mișcării hippie.
The Jimi Hendrix Experience - Music, Money, Madness...Jimi Hendrix In Maui

The Jimi Hendrix Experience - Music, Money, Madness...Jimi Hendrix In Maui │ FOTO: Captură YouTube

"Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui" va fi lansat pe 20 noiembrie ca documentar, urmând a fi acompaniat și de un album live. Cu prilejul acestei lansări, fanii regretatului muzician vor putea urmări prestația lui Jimi din fața vulcanului Haleakala, ce a fost trunchiată în "Rainbow Bridge", o peliculă criticată pentru perspectiva deformată pe care o oferă asupra mișcării hippie și a consumului de droguri.

Implicarea lui Jimi Hendrix în filmul "Rainbow Bridge" a fost sugerată de managerul regretatului chitarist, Michael Jeffrey. Acesta a dorit să-l portretizeze pe Jimi în postura unui exponent al contraculturii, într-un context similar filmului "Easy Rider".

Potrivit teaserului lansat pentru promovarea documentarului "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui", chitaristul nu și-a dorit să apară în "Rainbow Bridge", însă 17 minute din concertul său de la Haleakala au fost totuși incluse în această peliculă, acele minute fiind considerate, de altfel, singurele puncte forte ale filmului cu hipioți care fac yoga și surfing și se droghează.

VIDEO TEASER: "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui"

Pe albumul live "Music, Money, Madness ... Jimi Hendrix In Maui" vor fi incluse două seturi pe care chitaristul le-a susținut în Maui. Publicul le va putea asculta în format CD, dar și pe vinyl. Documentarul va include, de asemenea, fragmente neprezentate publicului din concertele lui Jimi în Maui, precum și interviuri pe care artistul le-a acordat.

Janie Hendrix, sora regretatului muzician, mărturisește că este încântată de lansarea acestui nou documentar, apreciind că publicul va observa dintr-o altă perspectivă geniul său creativ.

"Povestea din spatele realizării filmului "Rainbow Bridge" și aceste înregistrări creionează abilitatea incredibilă a lui Jimi de a transforma ceva bizar în ceva extraordinar. Suntem entuziasmați de lansarea aceasta, pentru că documentarul va oferi lumii o altă perspectivă, mai intimă, asupra geniului creativ al lui Jimi."

The Jimi Hendrix Experience – Live In Maui CD tracklist:

Disc One (First show)

 1. Chuck Wein Introduction
 2. Hey Baby (New Rising Sun)
 3. In From The Storm
 4. Foxey Lady
 5. Hear My Train A-Comin'
 6. Voodoo Child (Slight Return)
 7. Fire
 8. Purple Haze
 9. Spanish Castle Magic
 10. Lover Man
 11. Message to Love

Disc Two (Second show)

 1. Dolly Dagger
 2. Villanova Junction
 3. Ezy Ryder
 4. Red House
 5. Freedom
 6. Jam Back at the House
 7. Straight Ahead
 8. Hey Baby (New Rising Sun)/Midnight Lightning
 9. Stone Free

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Actrița Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani

Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Starea de sănătate...

Închide