Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jordan Rudess de la Dream Theater este speaker la Mastering the Music Business 2021 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO

A murit Ken Spears, unul dintre creatorii serialului de animație Scooby Doo

Ken Spears, cocreator al îndrăgitului serial de animație Scooby-Doo și cofondator al companiei Ruby-Spears Productions împreună cu regretatul Joe Ruby, a murit vineri. Avea 82 de ani.
Personajele Scooby Doo în intro-ul serialului din 1969

Personajele Scooby Doo în intro-ul serialului din 1969 │ FOTO: captură YouTube

Fiul său, Kevin Spears, a confirmat vestea pentru publicația Variety, spunând că tatăl său a decedat pe 6 noiembrie din cauza complicațiilor legate de demența cu corpi Lewy. Moartea lui Spears vine la doar două luni după cea a vechiului său colaborator, Joe Ruby.

"Ken nu doar că și-a lăsat amprenta asupra familiei sale, dar a atins viața multora ca și co-creator al serialului Scooby-Doo. Ken a fost un model pentru noi de-a lungul vieții sale și va continua să trăiască în inimile noastre", a declarat fiul regretatului Ken Spears.

Spears s-a împrietenit inițial cu fiul lui William Hanna în timp ce locuia în Los Angeles. Acest lucru a dus la obținerea unui post de editor de sunet la Hanna-Barbera Productions în 1959, unde s-a întâlnit și s-a împrietenit cu Ruby. Cei doi au devenit parteneri de scriere, creând "Scooby-Doo, Where Are You!" în 1969. Au venit și cu alte serii clasice Hanna-Barbera precum "Dynomutt", "Do Wonder" și "Jabberjaw".

Succesul lor a depășit granițele universului Hanna-Barbera și s-a extins la proiecte precum "The Barkleys" și "The Houndcats". În 1977, au lansat Ruby-Spears Productions, care a devenit compania mamă a seriei Superman din 1988 și a producțiilor "Alvin & Chipmunks", "The Plastic Man Comedy-Adventure Hour" și "Thundarr the Barbarian".

Compania Ruby-Spears a fost implicată într-o serie de adaptări animate de-a lungul anilor '80 și '90. Au produs serii bazate pe "Rambo", "Mister T", popularul joc video "Dragon’s Lair", "Punky Brewster", "Chuck Norris: Karate Kommandos", "Police Academy", "Mega Man", "Rubik, Amazing Cube", "Cabbage Patch Kids: First Christmas" și "Vampire Rabbit", adaptarea din 1982 a seriei "Bunnicula".

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Tiziano Ferro a lansat un nou album şi un documentar despre lupta cu depresia, "Ferro"

Tiziano Ferro, poate cel mai mare muzician pop dat de Italia de la începutul anilor 2000 a lansat pe 6...

Închide