Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Margareta Pâslaru a lansat un nou album muzical, la 77 de ani; Veniturile sunt donate Crucii Roşii

Una dintre marile voci şi actriţe ale României, Margareta Pâslaru a lansat un nou album pe 10 noiembrie 2020. Acest LP este intitulat "Idei" şi include 18 piese. Veniturile generate de album vor fi donate Crucii Roşii şi aveţi detalii despre acest material discografic în articol.

Publicat

pe

Coperta album Margareta Paslaru Idei
Coperta album Margareta Paslaru Idei │ FOTO: Margareta Paslaru

Margareta Pâslaru ajunge în 2020 la 62 de ani de carieră muzicală şi actoricească. A lansat un nou album, numit "Idei" şi care include colaborări/duete cu Horaţiu Mălăele, Sofia Vicoveanca, Virgil Ianţu şi Luisa Zan. Găsim şi preluări din arhiva de piese clasice ale artistei, interpretate de actriţa Emilia Popescu, dar şi de Angela-Ioana Gheorghiu, Maria Nagy şi Daniela Cojocaru, cu aranjamente noi. Albumul include un tribut pentru Dan Andrei-Aldea şi un moment special din anii '50.

Păuniţa Ionescu păstrează atmosfera din 1976 pentru nostalgici.

Margareta Pâslaru este prima solistă de muzică uşoară din România care a primit trofeul M.I.D.E.M la Cannes. Muziciana este voluntar de onoare al Crucii Roşii Române şi a pornit proiectul Banca de Alimente în România. Noua sa iniţiativă caritabilă este motivată astfel:

În acest an primejdios, înlesnim hrana vitală pentru cei în impas, dăruind drepturile de autor şi încasările rezultate din vânzarea albumului <Idei> înregistrat în Studioul Zsolt şi Andrei Kerestely. Însămânţăm binele din care rodeşte dinamica viitorului.

Încasările generate de album vor fi donate integral către Crucea Roşie pentru programul Banca de Alimente. Programul a fost pornit în anul 2009 şi a reuşit să ajute peste 200.000 de familii sau persoane singure. Fiecare persoană care beneficiază de acest program primeşte un pachet de alimente de bază. Mii de voluntari se alătură proiectului anual.

Legenda muzicală are 77 de ani şi-a făcut debutul scenic în 1958, la doar 15 ani. Pe parcursul carierei sale 65 de compozitori români i-au compus muzica. A trăit şi lucrat în SUA începând cu 1983, împărţindu-şi viaţa între Manhattan şi Bucureşti.

Artista este cântăreaţă, compozitoare, textieră, dar şi actriţă de teatru şi film, realizatoare TV şi radio. A scris cartea "Eu şi Timpul" şi este producător TV. Există un premiu care îi poartă numele şi se acordă din 2010 pentru originalitate unor tineri valoroşi din diverse domenii: muzică, teatru, film, dans, pictură.

Întregul album nou se poate asculta aici.

Comentează

Trending