Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres" Mariah Carey primind prima doză de vaccin anti-COVID-19Mariah Carey atinge o notă înaltă în timp ce se vaccinează anti-COVID - VIDEO

Marcel Iureș a dezvăluit la "Rețeaua de idoli" de ce nu a plecat din România

Marcel Iureș a vorbit în cadrul unui interviu acordat la TVR 2 despre pandemie și motivul pentru care a decis în urmă cu mulți ani să rămână în România. Actorul i-a dezvăluit Irinei Păcurariu la "Rețeaua de idoli" și faptul că i s-a propus o funcție publică.
Marcel Iureș la ”Rețeaua de Idoli”, de la TVR 2

Marcel Iureș la ”Rețeaua de Idoli”, de la TVR 2 │ FOTO: TVR 2

Este unul dintre cei mai respectați și admirați actori din România, cu zeci de roluri interpretate pe scenele din întreaga lume, trei Premii UNITER şi apariţii numeroase în producţii cinematografice de succes.

Marcel Iureș, invitatul Irinei Păcurariu la "Rețeaua de idoli" de luni, 30 noiembrie, de la ora 21:00, este recunoscut şi apreciat în egală măsură pentru cariera sa în cinema, dar şi pentru ceea ce înseamnă în teatrul românesc. Actorul este preşedintele al Fundației Cultural Artistice Teatrul ACT, punând bazele celei de-a doua scene independente de teatru din România.

Recunoscut pentru valoarea sa şi în străinătate, Marcel Iureș și-a început cariera internaţională după turneul din 1994, susţinut în Marea Britanie cu spectacolul "Richard al III-lea", în regia lui Mihai Măniuţiu. Deşi a primit numeroase oferte de la diferite teatre britanice, le-a refuzat, pentru a se dedica teatrului românesc. Actorul a mărturisit în cadrul interviului că nu s-a gândit nicio secundă să plece din România.

Marcel Iureș: "Ca să aleg între ceva ce am și care are nevoie de mine și ceva ce e posibil să se întâmple, trebuie să fii nebun să alegi altfel"

"Nici nu m-am gândit (să plec din România). Când mi-au propus, le-am spus: << Vin oricând, dar asta nu înseamnă că voi rămâne vreodată definitiv>>. Ce însemna să stau în Los Angeles? 17-18 ore/ zi în interviuri la toate studiourile. Așa se fac milioanele, fără să ai garanții. Nu asta era problema, problema mea era că aveam de crescut un copil aici. Aveam 43 de ani atunci, nu mai eram un puști. Ca să aleg între ceva ce am și care are nevoie de mine și ceva ce e posibil să se întâmple, trebuie să fii nebun să alegi altfel. Era evident, nu aveam la ce să meditez", a declarat Marcel Iureș.

Pandemia i-a oferit lui Marcel Iureș prilej pentru a citi mult și a face planuri, actorul mărturisind că i-a priit această perioadă.

"Am intrat într-un program de citit și recitit, stau mult de vorbă cu prieteni. Citesc mult și fac planuri. În general, mie mi-a priit perioada asta, deși e la modă să fii victimă. Mi-a priit pentru că am revenit la felul meu de viață - încet, ușurel, nu avem unde să ne grăbim... Ceea ce ne surprinde este greșeala în care am trăit acceptând toată prefăcătoria consumismului și a vitezei. În teatru trebuie să stai, să lași să se dospească o idee.."

Discuția a intrat și pe filieră politică. Întrebat dacă s-a gândit vreodată la o funcție publică, Marcel Iureș a mărturisit că i s-a propus.

"Mi s-a propus, dar nu. Nici nu cred că aș putea juca un rol de așa ceva."

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV

Pe 1 Decembrie, TVR 2 va difuza selecții din concertul aniversar susținut de Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului. Spectacolul va...

Închide