Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Maradona", documentarul lui Emir Kusturica, se difuzează la TV

Filmul-documentar "Maradona", în regia lui Emir Kusturica, va fi difuzat la TV. Publicul va afla impresionanta poveste de viață a legendarului fotbalist.

Publicat

pe

Maradona
Maradona │ FOTO: Captură YouTube

Pe terenul de fotbal a fost legendă, bucurie, mâna lui Dumnezeu. În afara terenului a fost pur și simplu…Maradona

Diego Armando Maradona s-a născut într-o familie săracă, a crescut în Argentina afectată de criza economică, iar în acest documentar aflăm mai multe despre incredibila poveste de viață a legendei fotbalului care a fascinat o lume întreagă.

"Maradona" este unul dintre cele mai apreciate filme-documentare despre viața jucătorului care a făcut istorie și este realizat de celebrul regizor sârb Emir Kusturica. Documentarul a fost prezentat în premieră la Festivalul de Film de la Cannes din 2008 și retrasează fascinanta traiectorie a fotbalistului, de la începuturile umile la notorietatea mondială.

În documentarul "Maradona" apar și alte figuri importante precum liderul cubanez Fidel Castro, interpretul Manu Chao, fostul președinte al Venezuelei Hugo Chavez, regizorul Emir Kusturica și fostul președinte al Boliviei, Evo Morales.

"Maradona" va fi difuzat pe PRO Cinema vineri, 27 noiembrie, de la ora 20:30. Documentarul va putea fi urmărit și pe PRO X, sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 20:00, și luni de la 23:00.

TRAILER: "Maradona"

Fotbalistul argentinian Diego Maradona s-a stins din viață pe 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani. Decesul s-a produs în urma unui atac de cord, acesta murind în somn, la domiciliul său de la periferia nordică a capitalei Buenos Aires.

Maradona a fost unul dintre cei mai înzestrați fotbaliști ai tuturor timpurilor. În cariera sa internațională, a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri.

Trending