Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Jurnalele actorului Alan Rickman vor fi publicate sub forma unei cărți

Jurnalele regretatului actor Alan Rickman, cunoscut mai ales pentru rolul lui Severus Snape în filmele "Harry Potter", vor fi publicate sub forma unei cărți în toamna anului 2022. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Alan Rickman la The Tonight Show Starring Jimmy Fallon
Alan Rickman la The Tonight Show Starring Jimmy Fallon │ FOTO: YouTube / The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Editura Canongate a obținut drepturile asupra cărții, intitulată "Jurnalele lui Alan Rickman". Aceasta va fi editată de Alan Taylor. Taylor a declarat pentru The Guardian că jurnalele lui Rickman sunt "anecdotice, indiscrete, înțelepte și complet sincere, și oferă o perspectivă inegalabilă asupra vieții de zi cu zi a unui actor remarcabil, care era la fel de iubit în SUA cum era, cu siguranță, în Regatul Unit".

Jurnalele lui Rickman acoperă o paletă largă de subiecte, de la gândurile sale despre actorie până la prietenii și politică. Alan Rickman era un pasionat de teatru, astfel că în jurnale se găsesc părerile sale despre piesele la care a participat. De asemenea, actorul a dezvăluit momente din culise de la filmările seriei "Harry Potter", din care a făcut parte timp de un deceniu, între 2001 și 2011.

Cele 27 de volume de jurnale scrise de mână, care parcurg mai mult de 25 de ani din viața și cariera lui Rickman, vor fi editate într-o singură carte. Actorul britanic s-a apucat de scrierea acestor jurnale la începutul anilor '90 cu intenția de a le publica. La acea perioadă, cariera lui începuse să prindă contur cu roluri precum Valmont în "Les Liaisons Dangereuses" sau Hans Gruber în "Die Hard".

El și-a continuat documentarea carierei în timp ce apărea în filmele "Harry Potter", "Love, Actually", "Sense and Sensibility", "Galaxy Quest" și multe altele. Rickman a scris în jurnale până în 2016, când a murit de cancer pancreatic la vârsta de 69 de ani.

Trending