Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!" Daria Batschi-Beleca la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Daria Batschi-Beleca și interpretarea angelică la harpă l-au făcut pe Andi Moisescu să apese Golden Buzz Akara Dianne la "Românii au talent" 2021"A fost pasiune de la început și până la sfârșit", i-a spus Andi Moisescu unei acrobate la "Românii au talent" Laura Melu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Laura Melu a îmbinat muzica folclorică cu rockul și a impresionat audiența Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc"

Actrița Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani

Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iași. Starea de sănătate a actriței era una foarte delicată.
Draga Olteanu Matei în secvențe de colecție

Draga Olteanu Matei în secvențe de colecție "Portret Draga Olteanu Matei" │ FOTO: TVR Iași

Vineri seară, actrița a ajuns, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului "Sfântul Spiridon" din cauza unei hemoragii digestive. A fost internată la terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic, însă starea ei s-a agravat, Draga Olteanu Matei având multiple afecțiuni (cardiovasculară, gastrointestinală și endocrină).

Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei a avut un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune.

De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru precum "Coana Chirița" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987), "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Căruța cu paie" de Mircea Ștefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Domnișoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu, "Azilul de noapte" de Maxim Gorki sau "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

A avut o carieră de succes și în televiziune, cu apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic "Nea Marin miliardar". În 2007 s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.

Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, "pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc".

În data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vocea României revine cu Reuniunea pe 1 decembrie 2020 - VIDEO

Vocea României nu a mai continuat în 2020 cu sezonul zece, dar se revanșează față de fanii emisiunii cu o...

Închide