Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Dan Byron lansează "Long Story Short", un EP ce rezonează cu vremurile pe care le trăim

Dan Byron, solistul trupei byron, lansează EP-ul "Long Story Short", un mini-album cu 4 cântece înregistrate în timpul pandemiei. Primul extras pe single, "Home Sweet Home" este însoțit de un videoclip montat de Dan, un colaj de imagini din toată lumea.

Publicat

pe

Dan Byron
Dan Byron │ FOTO: Cristian Șuțu

Cele 4 cântece de pe "Long Story Short" tratează subiecte ca relația de love-hate cu locul de baștină, rasismul, impermanența sau încălzirea globală; acestea au fost scrise de Dan pentru diverse proiecte în ultimii 10 ani, însă n-au ajuns până acum pe nici un material de studio.

Dan a profitat de perioada recentă, petrecută în majoritate acasă, și a înregistrat piesele de pe EP în propriul dormitor. A rezultat un material home-made, o revizitare a unor cântece compuse în perioade complet diferite, dar care luate împreună se potrivesc ca o mănușă contextului pe care îl traversăm astăzi și întrebărilor pe care ni le punem cu toții. Mastering-ul albumului a fost realizat de Dan Georgescu, colegul lui Dan din trupa byron, la UNDA Recording.

"Înregistrările au acoperit mare parte din toamnă, făcându-mi lipsa concertelor mai suportabilă, ținându-mă în priză, dând zilelor un sens. Mi-am adus aminte de feeling-ul pe care ți-l dă casa în care locuiești, de intimitatea aia imposibil de reprodus în studio pe care o surprinsesem și pe "Privește cerul...", primul meu album solo." – Dan Byron

EP-ul Long Story Short este disponibil pentru streaming și download pe toate platformele de distribuție digitală. Doritorii îl pot de asemenea cumpăra de pe Bandcamp (download la calitate înaltă).

Primul extras pe single de pe EP, "Home Sweet Home", este însoțit și de un videoclip montat de Dan - un colaj de imagini ale mai multor locuri din lume care pot însemna "acasă" pentru cineva. Vocile secundare de pe această piesă au fost înregistrate de Lucia și Teodora Moroșanu, vocalista trupei Rockabella.

VIDEO: Dan Byron - "Home Sweet Home"

Pentru concertul de lansare Dan invită publicul în propria sufragerie, la un concert online difuzat pe pagina sa de Facebook, sâmbătă, 21 noiembrie, începând cu ora 20:30.

Dan Byron are peste 20 de ani de activitate în muzica românească. Este liderul și vocalistul trupei byron pe care a înființat-o în 2006 și alături de care a lansat până acum 7 albume de studio și 3 DVD-uri live. Înainte de byron, Dan a mai activat în câteva formule și formații, cele mai notabile fiind Kumm și Urma. De-a lungul anilor a colaborat cu o mulțime de artiști, printre care Alexandru Andrieș, Nicu Alifantis, Paula Seling, Luiza Zan sau Alexander Bălănescu.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending