Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cum ar putea arăta concertele în perioada următoare: intrare doar cu test Covid şi certificat de vaccinare

În această săptămână s-a viralizat un articol al celor de la Billboard care cita un proiect Ticketmaster legat de modul în care vor arăta concertele viitorului apropiat. Se discută despre verificarea la intrare a unor certificate de vaccinare anti Covid, dar şi despre teste Covid făcute recent. Avem detalii mai jos.

Publicat

pe

│ FOTO: UNTOLD Festival

Înainte de toate ne păzim de fake news amintindu-vă că BBC a scris un material în care subliniază că Ticketmaster NU te poate obliga să te prezinţi vaccinat şi testat la intrare. Doar organizatorul evenimentului o poate face şi poate nici măcar el, în funcţie de legislaţie. Ticketmaster este unul dintre cei mai mari vânzători de bilete la evenimente de pe glob, care a fuzionat în 2010 cu Live Nation. Clienţii săi includ arene de concerte, artişti şi promoteri.

Ticketmaster este intermediar între clienţi şi public. Compania cu 6678 de angajaţi a propus un sistem nou de intrare la concert, în contextul pandemiei, dar şi al recent anunţatului vaccin de la Pfizer cu 90% eficacitate anti Coronavirus. Odată cu apariţia acestei veşti bursele au crescut şi organizatorii de concerte au început să tragă speranţă la evenimente organizate în 2021. Ticketmaster a lucrat la un sistem post pandemic pentru a asigura siguranţa fanilor ce participă la evenimente.

Aceştia vor folosi smartphone-uri pentru a confirma că sunt vaccinaţi sau testaţi negativ de Covid-19 într-o fereastră de 24-72 de ore. Acestea sunt doar planuri şi propuneri, deci nimic nu este încă bătut în cuie. Totul este în faza de dezvoltare şi implică 3 componente separate:

  • aplicaţia digitală de ticketing Ticketmaster
  • companiile cu informaţii legate de sănătate precum CLEAR Health Pass sau IBM Digital Health Pass
  • furnizorii de teste şi vaccin anti Covid-19

Iată şi cum se desfăşoară tot: după ce cumperi biletul la concert trebuie să confirmi că ai fost vaccinat (vaccinul anti Covid ţine un an) sau să prezinţi un test negativ cu 24 până la 72 ore înainte de eveniment. Durata acoperirii testului este decisă de autorităţile sanitare locale. Idealul este să ai un test făcut cu 24 de ore înainte de concert. Dacă testul e negativ sau eşti vaccinat, vei putea primi credenţialele pentru concert pe telefon.

Datele medicale nu vor fi stocate de Ticketmaster.

Comentează

Trending