Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cum a fost la Red Bull re:VERS 2020

E greu să organizezi evenimente în pandemie, dar ediția a doua a Red Bull re:VERS ne-a arătat că se poate, și încă bine de tot. A fost un meci pe cinste între debutanți în ale Mc battle-ului din toată țara, dar și practicanți cu ani buni în spate. S-au încins microfoane, s-au dat rime scandaloase, s-au frânt inimi și s-au ridicat speranțe.

Publicat

pe

Red Bull re:VERS
Red Bull re:VERS │ FOTO: Red Bull

Ediția a doua Red Bull re:VERS a dublat doza de adrenalină care vine la pachet cu orice battle MC  à la carte. Într-un format 100% adaptat anului 2020, show-ul de anul acesta a mutat câmpul de luptă în spațiul virtual, de la preselecții până la marea finală din data de 19 noiembrie.

16 Mci s-au înscris în cursa pentru titlul de cel mai bun MC din România: PIETONU’, OLINIUTZĂ, BRELOC, CHOB, GEMINI JAXX, MCX WOODIE, XANDER, ZEHA, ADNEU, CORBU’, FUBUKI, JIGGY JVCK, MOTANU', SERJ, PROTO și XO s-au înfruntat rând pe rând în fața microfonului. A ieșit un show complet incendiar, pe care dacă l-ai ratat, îl poți vedea în întregime pe Facebook.

La masa juraților și deținători ai verdictului final au fost AFO, freestyler cu centură neagră și antrenor în acest adevărat sport al minții, Vlad Dobrescu - producător, MC, DJ și parte a CTC și Ramona Dumitrescu, vocea Virgin radio. Arbitrul de ring a fost Deliric.

Anul ăsta am lucrat pe full profile Batalla de los Gallos (evenimentul global din care derivă Red Bull re:VERS), am adus rețeta de afară în România, am pus-o în practică și este efectiv startul. Anul trecut a fost un fel de teaser, cu best of the best. Anul ăsta a deschis o poartă către noua generație de freestyle în România și eu sper ca oamenii să înțeleagă, și cum am zis-o și în timpul show-ului, sper să inspirăm și pe cei de acasă, pentru că e o pâine de mâncat și de aici”, spune AFO.

Îndemnul la luptă pe care Deliric l-a aruncat în ring-ul de rime și a dat startul ostilităților. Meciurile de început au calibrat rând pe rând puterea și determinarea adversarilor: unii au oboist și-au greșit, alții s-au luptat cu dinții și-au făcut foarte dificilă alegerea juraților. Din sferturi au pus piciorul în ring pentru semifinale: Pietonu’ (campionul en-titre), MOTANU’, GEMINI JAXX, BRELOC. S-au înfruntat în două runde consecutive: în runda 1 (120 sec., 4 cu 4), MCii au avut de urmărit un concept și s-a punctat coerența cu care s-au ținut cu dinții de el. În runda a 2-a (60 sec.), MCii au trebuit să improvizeze pe baza a câte 3 emoji-uri pentru fiecare. Ceea ce a fost la fel de amuzant pe cât de provocator: puterea de a depăși challenge-urile a imporvizatorilor.

Semifinala a venit cu două meciuri care au fost așteptate de mult timp PIETONU’ VS. MOTANU’ – maestru versus învățăcel, și GEMINI JAXX vs. BRELOC. MOTANU’ a reușit să-l detroneze pe Pietonu’ (campionul Red Bull re:VERS de anul trecut), iar Breloc l-a eliminat cu o serie de punchlines sănătoase pe GEMINI JAXX. „În seara asta s-au întâmplat niște revanșe personale care se-așteptau de mult” (Afo). Pietonu’ a plecat acasă de data aceasta cu locul 3 din finala mică vs. GEMINI JAXX, în timp ce MOTANU’ a luat acasă titlul de campion la rime de sub nasul lui Breloc!

Motanu’ este una dintre tinere speranțe ale underground-ului românesc. Reprezintă DevaFlow, Subcarpați, SR71, Freestyle Family, OFC România, și a trecut cu dibăcie și aplomb printre gloanțele verbale ale talentaților săi adversari de la Red Bull re:VERS 2020.

„Am câștigat pentru că m-am gândit la fiica mea tot battle-ul. Are 3 ani jumătate, o cheamă Zia (care e jumătate din poezia vieții mele) și o iubesc din tot sufletul meu. Ea e tot scopul meu, pentru care mă duc să fac tot ce fac. Am luat un pic mai în serios finala, am fost atent la fiecare greșeală, fiecare secundă pierdută.... Nu m-am așteptat să câștig […] Ăsta a fost avantajul meu, că nu m-am culcat pe-o ureche la final” spune Motanu’.

În 2019, la prima ediție Red Bull re:VERS, în ringul din Club Expirat s-au luptat 8 dintre cei mai buni MCi ai momentului, într-un spectacol sold-out. Incontestabilul și rimabilul PIETONU' a ieșit marele învingător al competiției, în fața unui public care-a vibrat împreună cu scena.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending