Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Câte voturi a primit Kanye West la alegerile din SUA; Iată cifrele

În vreme ce numărătoarea de voturi continuă în SUA pentru a afla cine este noul preşedinte, aflăm câte voturi a primit rapperul Kanye West. Muzicianul căsătorit cu Kim Kardashian ar fi primit 60.000 de voturi de la publicul din SUA şi şi-a anunţat intenţia de a candida şi în 2024. Aflaţi cum a evoluat candidatura lui West din articol.

Publicat

pe

Kanye West mesaj Twitter candidatura 2024
Kanye West mesaj Twitter candidatura 2024 │ FOTO: Kanye West twitter.com

Rapperul de 43 de ani nu a reuşit să se înregistreze la alegeri în toate statele din SUA. Kanye West a obţinut aproximativ 60.000 de voturi din totalul potenţial de 160 de milioane. A candidat din partea partidului "Birthday Party". Întrebat de ce se numeşte astfel formaţiunea sa politică, muzicianul a replicat că "atunci când câştigăm e ca o zi de naştere pentru toată lumea". Recent l-am văzut pe pe artist invitat la Joe Rogan, pentru un podcast de 3 ore despre politică, religie, alieni şi conspiraţii.

Kanye nu e totuşi cel mai impresionant candidat independent, libertariana Jo Jorgensen strângând peste 1.5 milioane de voturi. Alţi 1200 de candidaţi au mai fost înscrişi în 2020. Kanye e totuşi doar la prima candidatură şi a apărut pe buletinul de vot în 12 state. A ratat termenul limită de înscriere în reţelele 38. Cele mai multe voturi au fost strânse în Tennessee, tradiţional un stat republican. Candidatura a fost anunţată târziu, ce e drept, de abia în luna iulie din 2020. Platforma sa politică ar fi fost modelată după sistemul Wakandei, tărâmul imaginar din pelicula Marvel "Black Panther".

Printre propunerile lui Kanye se numără înlăturarea chimicalelor din deodorant, pasta de dinţi şi o poziţie fermă contra avortului. Mulţi s-au întrebat dacă muzicianul poate candida la o funcţie atât de înaltă în stat, având în vedere că suferă de bipolaritate. Elon Musk l-a susţinut totuşi la alegerile din acest an.

În ultimul an Kanye a regăsit divinitatea şi a lansat o serie de piese şi albume dedicate lui Dumnezeu şi credinţei sale. A ţinut de asemenea o serie de slujbe-concert aproape de vila sa din Wyoming, strângând un număr impresionant de fani care au căzut în transa concertelor sale inedite.

Pe 4 noiembrie 2020 Kanye West a postat pe Twitter imaginea pe care o vedeţi mai sus, promiţând şi să candideze din nou în 2024. Până atunci pregăteşte noi perechi de încălţăminte, un hanorac de 60 de dolari şi noi albume gospel.

Comentează

Trending