Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

A murit Vladimir Găitan; actorul avea 73 de ani

Vladimir Găitan a fost unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori români. S-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, trista veste fiind făcută publică de actorul Vlad Rădescu.

Publicat

pe

Vladimir Găitan în cadrul emisiunii "Bucureşti, capitala rezistenţei româneşti" de la TVR1
Vladimir Găitan în cadrul emisiunii "Bucureşti, capitala rezistenţei româneşti" de la TVR1 │ FOTO: captură YouTube / TVR1

Marți seară, Vlad Rădescu a anunțat pe Facebook că marele actor Vladimir Găitan a trecut în neființă. Acesta suferea de mulți ani de cancer limfatic.

"Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Actorul era căsătorit cu Tünde Găitan și aveau doi copii, Gloria și Alexandru.

Cariera lui Vladimir Găitan s-a întins pe decenii întregi, având numeroase roluri în piese de teatru, filme și seriale, spectacole de teatru TV sau radiofonic. A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a realizat roluri memorabile în piese ca "Mutter Courage", "Trei surori", "12 oameni furioşi", "Cinema", "Pierrot" sau "Turnul de fildeş".

A jucat şi pe scena Teatrului Nottara, în piese precum "Întâlnire la Sunles" sau "Îngeri în America", iar în 2001 a devenit directorul acestei instituții pentru câteva luni. Talentul său actoricesc a fost cultivat și în producții cinematografice precum "Reconstituirea", "Căldura", "Puterea şi adevărul", "Săgeata căpitanului Io", "Ceaţa", "Năpasta", "Omul cu cercel de aur", "Omul zilei", "Musafirul de duminică", "Roberta" sau "Detectiv fără voie".

A avut o colaborare îndelungată cu regizorul Sergiu Nicolaescu, jucând în numeroase filme realizate de acesta. De asemenea, a avut roluri în serialele şi telenovelele româneşti "Căsătorie imposibilă", "Daria, iubirea mea", "Cu un pas înainte", "Inimă de ţigan", "State de România - Student la Sorbona".

Pe 13 decembrie 2002, Vladimir Găitan a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, "pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București".

Trending