Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER Echipa Loredana în bootcamp-ul X Factor 2020S-a dat startul eliminărilor de la X Factor 2020; citește rezumatul primului episod de bootcamp Concurenții Loredanei în bootcamp-ul X Factor 2020Cine sunt "cei trei muschetari" alături de care Loredana se îndreaptă spre finala X Factor 2020 Lora și Fuego la FUEGOVELION 2021LORA dansează cu Fuego de Revelion, într-un program oferit de TVR 2 - VIDEO

A murit Vladimir Găitan; actorul avea 73 de ani

Vladimir Găitan a fost unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori români. S-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, trista veste fiind făcută publică de actorul Vlad Rădescu.
Vladimir Găitan în cadrul emisiunii

Vladimir Găitan în cadrul emisiunii "Bucureşti, capitala rezistenţei româneşti" de la TVR1 │ FOTO: captură YouTube / TVR1

Marți seară, Vlad Rădescu a anunțat pe Facebook că marele actor Vladimir Găitan a trecut în neființă. Acesta suferea de mulți ani de cancer limfatic.

"Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri... Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Actorul era căsătorit cu Tünde Găitan și aveau doi copii, Gloria și Alexandru.

Cariera lui Vladimir Găitan s-a întins pe decenii întregi, având numeroase roluri în piese de teatru, filme și seriale, spectacole de teatru TV sau radiofonic. A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a realizat roluri memorabile în piese ca "Mutter Courage", "Trei surori", "12 oameni furioşi", "Cinema", "Pierrot" sau "Turnul de fildeş".

A jucat şi pe scena Teatrului Nottara, în piese precum "Întâlnire la Sunles" sau "Îngeri în America", iar în 2001 a devenit directorul acestei instituții pentru câteva luni. Talentul său actoricesc a fost cultivat și în producții cinematografice precum "Reconstituirea", "Căldura", "Puterea şi adevărul", "Săgeata căpitanului Io", "Ceaţa", "Năpasta", "Omul cu cercel de aur", "Omul zilei", "Musafirul de duminică", "Roberta" sau "Detectiv fără voie".

A avut o colaborare îndelungată cu regizorul Sergiu Nicolaescu, jucând în numeroase filme realizate de acesta. De asemenea, a avut roluri în serialele şi telenovelele româneşti "Căsătorie imposibilă", "Daria, iubirea mea", "Cu un pas înainte", "Inimă de ţigan", "State de România - Student la Sorbona".

Pe 13 decembrie 2002, Vladimir Găitan a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, "pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București".

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Margareta Pâslaru a lansat un nou album muzical, la 77 de ani; Veniturile sunt donate Crucii Roşii

Una dintre marile voci şi actriţe ale României, Margareta Pâslaru a lansat un nou album pe 10 noiembrie 2020. Acest...

Închide