Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 RBD"Rebelde" va fi difuzat pe Netflix într-o nouă versiune - TEASER Liana Stanciu anunțâ când vom afla care e piesa României la Eurovision 2021Piesa României la Eurovision 2021 - Când e aleasă și ce jurați fac selecția Ana-Maria Mărgean la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Ana-Maria Mărgean a fost micuța ventrilocă care a primit Golden Buzz de la Andra Destiny ALA la "Românii au talent" 2021Destiny ALA a emoționat juriul de la "Românii au talent" cu puterea de a simți muzica chiar dacă nu o aud Anya Taylor-Joy în trailerul "The Queen's Gambit"Câștigătorii Globurilor de Aur 2021 - Lista completă Adriana & Romică - Maria Tănase și Fărâmiță Lambru la "Te cunosc de undeva!"Adriana Trandafir și Romică Țociu i-au portretizat pe Maria Tănase și Fărâmiță Lambru și au câștigat cea de-a patra gală "Te cunosc de undeva!"

Urmărește emblematicul concert Pearl Jam de la MTV Unplugged - VIDEO

În anii de glorie ai MTV-ului, Pearl Jam intra în amintirea publicului cu un show acustic live despre care avea să se vorbească multă vreme. Difuzat în 1992, show-ul de la MTV Unplugged a ajuns finalmente pe YouTube, spre desfătarea fanilor vechi, care au crescut cu vocea lui Eddie Vedder, dar și a celor noi, care descoperă acum muzica trupei Pearl Jam.
Eddie Vedder (Pearl Jam) cântând la MTV Unplugged (1992)

Eddie Vedder (Pearl Jam) cântând la MTV Unplugged (1992) │ FOTO: Captură YouTube

Înregistrat în martie 1992 la New York, show-ul Pearl Jam de la MTV Unplugged a contribuit la ascensiunea formației în topurile muzicale. Albumul de debut promovat în cadrul emisiunii nu a fost un succes imediat, "Ten" reușind să urce pe poziția a doua în topul Billboard de abia spre sfârșitul anului 1992, la luni de la lansare.

"Ten" a cucerit public lent, dar iremediabil, LP-ul fiind acum recunoscut pentru popularizarea rock-ului alternativ în zona de mainstream. Acest material a fost inclus de numeroase publicații în topul celor mai bune albume ale tuturor timpurilor, succesul comercial fiind o consecință a aprecierii criticilor. În februarie 2013, discul atingea pragul de 13 milioane de copii vândute doar în Statele Unite, "Ten" rămânând până la ora actuală cel mai bine vândut album al trupei Pearl Jam.

În cadrul show-ului de la MTV Unplugged, Eddie Vedder și colegii de trupă au prezentat publicului versiuni acustice ale unor piese precum "Oceans", "Alive", "Black", "Even Flow", "Porch" și nu în ultimul rând "Jeremy’", piesă pentru care Pearl Jam a primit două nominalizări la Grammy, în categoriile Best Rock Song și Best Hard Rock Performance. Trupa a interpretat și o piesă ce nu se regăsește pe albumul "Ten", respectiv "State Of Love And Trust", de pe soundtrack-ul filmului "Singles"

Tracklist Pearl Jam la MTV Unplugged

  • 1:23 - Oceans
  • 4:38  - State of Love and Trust
  • 8:30  - Alive
  • 14:00 - Black
  • 19:31 - Jeremy
  • 24:49 - Even Flow
  • 30:08 - Porch

VIDEO: Pearl Jam la MTV Unplugged (1992)

În luna martie, la debut de pandemie, Pearl Jam lansa albumul "Gigaton", ce încheia o pauză discografică de 7 ani. Discul s-a plasat pe prima poziție în topul US Top Rock Albums, pe poziția a 5-a în topul general Billboard 200 și pe poziția a 6-a în UK Albums. Produs de John Evans, materialul a inclus piesele "Dance of the Clairvoyants", "Superblood Wolfmoon", "Quick Escape" și "Retrograde".

În 2017, trupa Pearl Jam a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame. Formația a primit această distincție după o singură nominalizare, în primul an în care a devenit eligibilă. În același an au fost introduși în Rock and Roll Hall of Fame și Tupac Shakur, Yes, Joan Baez, Electric Light Orchestra și Journey.

Citește mai multe despre Pearl Jam
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Leoaica, Corbul, Panda sau Căpcăunul din Finala Masked Singer România îl fac pe Codin Maticiuc să-și recunoscă obsesia

Finala Masked Singer România se joacă între ultimele patru măști rămase în concurs. Vineri, 30 octombrie, aflăm cine se ascunde...

Închide