Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres"

"Retro Rock" însuflețește Arenele Romane, peste 50 de artiști vor urca pe scenă

Pe 25 octombrie, la Arenele Romane din București va avea loc prima ediție "Retro Rock", un eveniment special dedicat iubitorilor muzicii de altă dată. Pe scenă vor urca peste 50 de artiști români din țară și străinătate, ce vor interpreta piese de rezistență ale muzicii românești pop-rock din perioada anilor '60-'80.

Son Lux în Club Control 5 octombrie 2018 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

La începutul acestei pandemii de Covid-19, când artiștii liber profesioniști au avut mult de suferit în lipsa concertelor și înregistrărilor, s-a născut un prim proiect intitulat "Rockul Carantinei". Inițiat de Doru Ionescu, Gabi Pipai Andrieș și Iulian Vrabete, proiectul a dat un sens activității artiștilor izolați acasă, provocându-i într-o întreprindere creativă deosebită: muzică pentru muzică.

Piese de rezistență ale muzicii românești pop-rock din perioada anilor '60-'80 au fost înregistrate audio-video de soliști și instrumentiști din generații diferite, din România și din diaspora, fiecare de acasă, în condiții de distanțare socială. Unele remake-uri au respectat orchestrația inițială, altele au primit noi interpretări.

Au putut fi astfel reauzite și repuse în circulație de melomani melodii care au făcut istorie, intrate într-un nemeritat con de umbră. Nu o dată, acolo unde a fost cazul, au fost folosite variantele de text inițiale, necenzurate.

Aproximativ 50 de soliști și instrumentiști, dar și cameramani, editori audio și video au participat la producția a 11 piese, publicate ulterior pe YouTube și rețelele de socializare:

 • SEMNAL M – "Mai avem multe de făcut"
 • HOLOGRAF – "Păsări de fum"
 • POST SCRIPTUM – "Mireasma nopții"
 • SIDERAL MODAL QUARTET – "Ești a mea"
 • PROGRESIV TM & ROȘU ȘI NEGRU – "Zburătorul"
 • DOMINO – "Prefață"
 • FFN – "La ceasul cand stele încep să apună"
 • RODION G.A. – "Stele și lumini"
 • CHROMATIC GRUP – "Racul, broasca și știuca"
 • CATENA – "Opatina / Dorința"
 • OLYMPIC 64 – "Cântic de haiduc"

Cum a luat naștere evenimentul "Retro Rock"

Pornind de proiectul online "Rockul Carantinei", Mihai Pocorschi (Holograf, Mihai Pocorschi & Formula 5, VH2) a propus realizarea unui concert, în cadrul căruia să fie interpretate toate piesele prezentate deja pe YouTube. Astfel s-a născut ideea evenimentului "Retro Rock", de partea organizatorică ocupându-se Nelu Brîndușan și Promusic Events.

"Retro Rock" va fi un eveniment complex, pe lângă piesele anilor '60-'80 urmând a fi prezentate și alte surprize muzicale. În cadrul evenimentului vor fi premiate personalități importante din zona culturală, care de-a lungul anilor au susținut și promovat fenomenul muzical din România.

Evenimentul este un Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii ce va respecta toate restricțiile impuse de autorități pentru această perioadă.

Bilete la "Retro Rock":

Biletele se vând în număr limitat, pentru a respecta reglementările în vigoare. Primele 50 de bucăți pot fi achiziționate la prețul promotional de 19 lei, ulterior prețul urmând să crească la 29 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Brian Johnson explică care e relația trupei AC/DC cu toboșarul Chris Slade

AC/DC s-a întors pe piață cu un album nou, ce a marcat reîntoarcerea în trupă a lui Brian Johnson, dar...

Închide