Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Placebo aniversează 20 de ani de la lansarea albumului "Black Market Music" cu un documentar

Suntem în sezonul aniversărilor şi după ce Linkin Park a aniversat 20 de ani de "Hybrid Theory", acum Placebo sărbătoreşte 2 decenii de existenţă pentru albumul "Black Market Music". Această aniversare vine cu un documentar episodic, postat pe YouTube. Din aceste episoade aflăm culisele înregistrării albumului şi vedem interviuri cu artiştii din trupă. Le puteţi găsi în articol.

Publicat

pe

Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017
Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Al treilea LP al formaţiei Placebo şi cel care i-a definit cariera este "Black Market Music". A sosit pe 9 octombrie 2000 şi a oferit lumii single-uri precum "Taste In Men", "Special K" şi "Slave to the Wage". Brian Molko şi Stefan Olsdal au urcat până acum pe YouTube primele două clipuri dintr-un documentar din 4 părţi, care detaliază crearea acestei capodopere. În primul episod Olsdal ne duce la Matrix Studios în centrul Londrei, unde Placebo a compus şi creat demo-urile pentru "Black Market Music" în ultimele luni din 1999.

În materialul aniversar de 20 de ani apare şi producătorul Paul Rockett, care îşi aminteşte de momentul când i s-a propus să colaboreze cu Placebo. A început să îi viziteze la studio pentru a asista la procesul creativ. Paul tocmai terminase de înregistrat un album The Cure şi o serie de piese cu Nick Cave. Producătorul citează "sesiuni foarte creative şi foarte multe experimente". Placebo tocmai venea încărcată de energie după un turneu de succes şi plină de idei noi.

Albumul avea să ajungă pe locul 6 în topurle britanice şi a fost marcat de o perioadă de hedonism pentru Molko and co. Era perioada când artiştii aveau peste 100 de concerte pe an şi se refugiau în narcotice pentru inspiraţie şi hedonism. Unele dintre piesele de pe album au tempo foarte ridicat, iar versurile abordează teme grele, unele relevante şi azi. Molko îşi vede latura creativă de atunci drept una întunecată, aşa cum afirmă în episodul 2 al documentarului. Subiectele abordate pe disc includ consumul de ketamină, familiile dezbinate, comportamentul agresiv în relaţii, misoginism, homofobie, voyeurism şi obsesia de înavuţire.

Piesa "Commercial for Levi" este un tribut pentru inginerul de sunet Levi Tecofski, care i-a salvat viaţa lui Brian Molko. Acesta a fost aproape călcat de o maşină în viteză, beat fiind.

Album nou în 2021?

Placebo pare a fi în pauză de ceva vreme, nemailânsand un album de la "Loud Like Love" din 2013. Au fost totuşi câteva indicii în presa franceză că trupa ar fi intrat în studio şi ar intenţiona să lanseze un LP în februarie 2021. Sursa ar fi managerul grupului condus de Molko. Placebo a cântat la Bucureşti în 2017 şi trebuia să fie headliner la Electric Castle 2020.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă "Beautiful James", prima piesă Placebo după 8 ani de pauză - AUDIO

Placebo celebrează iubirea în forma sa nerestricționată, ce există și se manifestă dincolo de convențional. "Beautiful James", primul single al trupei lansat după o pauză de 8 ani, este o melodie ce păstrează sonoritatea intrinsecă a particularităților muzicii Placebo, versurile fiind o invitație la reflectare.

Publicat

pe

Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Placebo a revenit cu muzică nouă după o îndelungată perioadă de pauză. Se împlinesc 8 ani de la apariția ultimului album de studio, "Loud Like Love", dar noul single "Beautiful James" face ca toți acești ani să dispară. Piesa cu care duo-ul reia legătura cu publicul pare a fi continuarea unei conversații începute pe ultimul disc, totul curgând natural.

Descrisă de trupă drept un single "pe cât de puternic, pe atât de tandru", piesa "Beautiful James" este din perspectiva lui Brian "o compoziție sfidătoare și, în cele din urmă, necesară". Semnificația versurilor nu se dorește a fi una explicită, vocalistul încurajând ascultătorii să-și caute propriile răspunsuri.

"Dacă piesa servește la iritarea celor conservatori și cu ochelari de cal, așa să fie. Dar, pentru mine, rămâne imperativă dorința ca fiecare ascultător să-și creioneze propria poveste ascultând piesa - chiar nu-mi doresc să vă spun eu ce să simțiți", a declarat vocalistul Brian Molko.

AUDIO: Placebo - "Beautiful James"

Piesa "Beautiful James" anunță și un viitorul material de studio, cel de-al optulea. Discul ar putea fi lansat fie anul acesta, fie anul viitor, data exactă urmând a fi anunțată de trupă în perioada următoare. Potrivit unei postări pe Instagram din luna mai, ce a fost între timp ștearsă, Placebo a finalizat noul album încă de atunci, lucrând deja la partea de merchandise.

Brian Molko și Stefan Olsdal ar fi trebuit să concerteze în 2020 la Electric Castle. Festivalul nu s-a mai ținut anul trecut, iar la ediția specială din 2021 formația nu a mai putut fi reconfirmată.

Placebo este una dintre cele mai apreciate și influente formații ale ultimelor decenii. Extrem de apreciată în România, trupa a fost întâmpinată mereu cu mare entuziasm, la fiecare concert susținut. Cel mai recent show a avut loc în 2017, la Arenele Romane, eveniment în cadrul căruia trupa a sărbătorit 20 de ani de activitate. Vă puteți face o idee cu privire la euforia acelui show citind impresiile noastre aici și aici.

Citește în continuare

Albume noi

Placebo revine cu un album nou după 8 ani, va lansa single-ul "Beautiful James" în curând

Placebo ne-a obişnuit cu lansări destul de dese de albume, dar din 2013 încoace trupa lui Brian Molko pare a fi intrat în standby. Indicii despre revenirea sa au apărut în 2019 şi 2020, iar acum e oficial: noul album a fost mixat, iar pe 17 septembrie ascultăm şi primul single, "Beautiful James". Ce ştim despre acest LP şi track aflaţi în articol.

Publicat

pe

Concert Placebo la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2017 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Placebo este una dintre cele mai îndrăgite formaţii de rock alternativ în România şi una dintre formaţiile care ne-au vizitat cel mai des. Trupa a cântat de cel puţin 5 ori în ţara noastră şi într-un interval destul de scurt, să zicem un deceniu. Au fost în 2006 la Arenele Romane cu "Meds", în 2009 la Romexpo cu "Battle for the Sun", în 2012 la stadionul de rugby de lângă Agronomie, în vreme ce în 2014 i-am văzut făcând magie la Summer Well.

În 2017 au cântat din nou la Arenele Romane, cu un mesaj puternic anti Trump şi o aniversare de 20 de ani de carieră. Totuşi pe plan muzical, din 2013 încoace a fost linişte, plus-minus câteva compilaţii aniversare. Ultimul album de studio a fost "Loud Like Love", lansat acum 8 ani, iar la noul LP s-a lucrat pe parcursul ultimilor 2-3 ani. Nu are încă un nume oficial, dar ştim că e deja mixat şi pregătit de lansare în 2021.

Teaser Placebo Beautiful James 2021

Teaser Placebo Beautiful James 2021 │ FOTO: Cont Twitter Placebo twitter.com

Primul single oficial va fi "Beautiful James", lansat pe 17 septembrie. Teaserele au inclus o postare pe Twitter cu numele acestui single pe un panou urban. Viitorul disc este al optulea în discografia formaţiei compuse în acest moment din Brian Molko, solist şi chitarist şi Stefan Olsdal, basist. În postarea care confirmă albumul trupa întreba fanii şi ce ar vrea să mai vadă: casete, tricouri retro, fan club, o revistă, păpuşi sau NFT-uri chiar. Mesajul a fost şters ulterior, după ce concluzia a fost că publicul vrea muzică nouă şi concerte.

Pentru început Placebo a confirmat prezenţa la câteva festivaluri din UK în 2022, alături de The Flaming Lips şi Patti Smith. Formaţia britanică este activă din 1994, iar din 2015 încoace urcă pe scenă ca un duo Olsdal - Molko, alături de alţi 4 muzicieni live. Toate cele 7 albume ale formaţiei au intrat în top 20 în Marea Britanie.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending