Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Ozzy Osbourne își amintește de Eddie Van Halen: "Toată lumea încerca să fie Eddie Van Halen, dar Eddie Van Halen a fost unul singur"

Ozzy Osbourne a vorbit cu multă candoare despre Eddie Van Halen, pe care a avut ocazia de a-l cunoaște destul de bine în anii '80. Felul său de a mânui chitara a dat startul unui nou trend în muzica rock, foarte mulți muzicieni încercând să-l imite. Potrivit lui Ozzy, însă, nimeni nu a reușit să fie ca Van Halen.

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man
Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man │ FOTO: Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne și-a exprimat regretul pentru pierderea unuia dintre cei mai înzestrați chitariști ai muzicii rock, Eddie Van Halen. Într-un amplă discuție cu revista Rolling Stone, Ozzy a rememorat câteva dintre amintirile frumoase ce-l leagă de Eddie, declarându-și aprecierea pentru talentul de necontestat al regretatului muzician.

"Oricine era plasat sub Eddie Van Halen, din punctul meu de vedere"

"Ultima oară când mi-am petrecut timpul alături de Eddie se întâmpla în cadrul ultimului turneu oficial Black Sabbath din ’79, când au cântat în deschiderea noastră. Erau niște tipi atât de faini. Ne-am distrat grozav. De fiecare dată când îl vedeam pe Eddie Van Halen, ne simțeam bine împreună.

Mi-l amintesc pe Eddie făcând acele mișcări de tapping cu degetele pe corzi, iar atunci a fost pentru prima oară când am văzut pe cineva făcând asta. Exact când crezi că nimeni nu poate face interesant cântatul la chitară, apare cineva făcând asta. El era unul dintre cei care puteau face asta.

Chestia asta cu tappingul din anii ’80, în trupele cu pletoși, toată lumea începuse să o imite. Dar odată ce îl vezi pe maestru făcând-o, oricine altcineva e pe loc secund. Oricine era plasat sub Eddie Van Halen, din punctul meu de vedere."

"Avea mereu un zâmbet larg pe față, părea că se bucură de fiecare secundă petrecută pe scenă"

Ozzy l-a apreciat pe Eddie și pentru pasiunea pe care o punea în muzica lui și pentru bucuria ce se manifesta nemijlocit ori de câte ori era pe scenă.

"Un lucru care mi-a plăcut în mod deosebit la Eddie era faptul că avea mereu un zâmbet larg pe față, părea că se bucură de fiecare secundă petrecută pe scenă. Că era o chestie de showbiz sau nu - eu unul nu cred că era - mereu arăta ca și cum s-ar fi simțit fenomenal acolo."

"Cred că a fost genial. Numai Dumnezeu știe cât de mult trebuie să muncești să ajungi să fii atât de bun"

Felul lui Eddie de a interpreta o piesă la chitară era captivant, Ozzy mărturisind că l-ar fi putut urmări ore întregi.

"Aș fi putut să stau să mă uit toată ziua la Eddie Van Halen cântând la chitară. Era atât de captivant în calitate de chitarist. Făcea să pară că nu e deloc greu ceea ce face. Părea că e un lucru natural. Toată lumea încerca să fie Eddie Van Halen, dar Eddie Van Halen a fost unul singur. Cred că a fost genial. Numai Dumnezeu știe cât de mult trebuie să muncești să ajungi să fii atât de bun."

Mortea lui Eddie l-a șocat pe Ozzy, chiar dacă aflase de la doctorul lui că se luptă de ani buni cu o boală destul de gravă. Nu știa, însă, că e vorba despre cancer.

"A fost un șoc pentru mine, pentru că era un tip grozav. Chiar era un om bun. E mereu trist când un astfel de om moare. La fel s-a întâmplat și când a murit Michael Jackson. Nu mi-a venit să cred la început. E o mare pierdere."

Eddie Van Halen a murit pe 6 octombrie 2020, la vârsta de 65 de ani, după mulți ani de luptă cu cancerul. În 2007 a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2012 a fost declarat de Guitar World Magazine "Cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor".

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Ozzy Osbourne oferă detalii despre noul său album: apariţii ale lui Eric Clapton, Zakk Wylde

Ozzy Osbourne a oferit în prima zi din octombrie detalii despre un nou album, în cadrul emisiunii "Ozzy Speaks" de la SiriusXM. Staţia la care activează Howard Stern a oferit detalii în premieră cu privire la viitorul material discografic al lui Ozzy, care va include o sumă de colaborări cu nume mari.

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man
Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man │ FOTO: Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne a discutat cu Billy Morison, alături de care găzduieşte show-ul radio "Ozzy Speaks" despre planurile sale de viitor. Cei doi au vorbit despre colaborările cu Post Malone şi Elton John pe piesele de pe ultimul album, "Ordinary Man", lansat în 2020. La noul album "Prinţul Întunericului" va lucra din nou cu producătorul Andrew Watt, pe care l-a cunoscut prin colaborarea cu Post Malone.

Watt i-a dat de altfel şi poftă de viaţă şi de lucru veteranului rocker şi a fost scânteia din spatele ultimului disc. În ce priveşte viitorul material, pe el vor apărea Jeff Beck, Eric Clapton, Tony Iommi şi Zakk Wylde, acesta din urmă colaborând cu Ozzy timp de mai bine de 3 decenii şi făcând parte din toate proiectele sale muzicale.

Iată ce a declarat Ozzy:

Când vine vorba de colaborare cu alţi muzicieni, trebuie doar să scrii piesa şi apoi îi rogi să cânte ceea ce le dai. Partea bună e că este interesant să lucrezi cu altă persoană. Partea rea e că dacă nu funcţionează nu poţi să renunţi la melodie pentru că se va supăra colaboratorul.

Ozzy a amintit şi că a primit deja versuri de la Eric Clapton, unele care fac aluzie la Mântuitor şi că nu era sigur despre această abordare. Totuşi a fost plăcut impresionat de solo-ul primit de la chitarist. În primăvara lui 2021 solistul Black Sabbath a spus într-un interviu cu Metal Hammer că el şi Andrew finalizaseră 15 piese pentru următorul LP de studio şi că avea acelaşi timp şi metodă de producţie.

Watt a luat legătura cu Osbourne după ce a cunoscut-o e fiica sa, Kelly la petrecerea unui prieten. Acolo s-a născut şi ideea unei colaborări cu Post Malone, care avea să devină piesa "Take What You Want", inclusă pe albumul "Hollywood's Bleeding" al rapperului. Posty avea să îi întoarcă favoarea rockerului, apărând pe o piesă de pe albumul său din 2020 numită "It's a Raid". Pe acel album a cântat la chitară Andrew Watt, la bas Duff McKagan de la Guns N' Roses şi la tobe Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers.

De această dată la bas contribuie Robert Trujillo de la Metallica, iar Taylor Hawkins de la Foo Fighters a contribuit cu track-uri care sunt inspirate de modul în care cânta Ozzy în anii '80, el fiind un mare fan al acelui stil.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending