Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Ozzy Osbourne își amintește de Eddie Van Halen: "Toată lumea încerca să fie Eddie Van Halen, dar Eddie Van Halen a fost unul singur"

Ozzy Osbourne a vorbit cu multă candoare despre Eddie Van Halen, pe care a avut ocazia de a-l cunoaște destul de bine în anii '80. Felul său de a mânui chitara a dat startul unui nou trend în muzica rock, foarte mulți muzicieni încercând să-l imite. Potrivit lui Ozzy, însă, nimeni nu a reușit să fie ca Van Halen.
Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man

Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man │ FOTO: Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne și-a exprimat regretul pentru pierderea unuia dintre cei mai înzestrați chitariști ai muzicii rock, Eddie Van Halen. Într-un amplă discuție cu revista Rolling Stone, Ozzy a rememorat câteva dintre amintirile frumoase ce-l leagă de Eddie, declarându-și aprecierea pentru talentul de necontestat al regretatului muzician.

"Oricine era plasat sub Eddie Van Halen, din punctul meu de vedere"

"Ultima oară când mi-am petrecut timpul alături de Eddie se întâmpla în cadrul ultimului turneu oficial Black Sabbath din ’79, când au cântat în deschiderea noastră. Erau niște tipi atât de faini. Ne-am distrat grozav. De fiecare dată când îl vedeam pe Eddie Van Halen, ne simțeam bine împreună.

Mi-l amintesc pe Eddie făcând acele mișcări de tapping cu degetele pe corzi, iar atunci a fost pentru prima oară când am văzut pe cineva făcând asta. Exact când crezi că nimeni nu poate face interesant cântatul la chitară, apare cineva făcând asta. El era unul dintre cei care puteau face asta.

Chestia asta cu tappingul din anii ’80, în trupele cu pletoși, toată lumea începuse să o imite. Dar odată ce îl vezi pe maestru făcând-o, oricine altcineva e pe loc secund. Oricine era plasat sub Eddie Van Halen, din punctul meu de vedere."

"Avea mereu un zâmbet larg pe față, părea că se bucură de fiecare secundă petrecută pe scenă"

Ozzy l-a apreciat pe Eddie și pentru pasiunea pe care o punea în muzica lui și pentru bucuria ce se manifesta nemijlocit ori de câte ori era pe scenă.

"Un lucru care mi-a plăcut în mod deosebit la Eddie era faptul că avea mereu un zâmbet larg pe față, părea că se bucură de fiecare secundă petrecută pe scenă. Că era o chestie de showbiz sau nu - eu unul nu cred că era - mereu arăta ca și cum s-ar fi simțit fenomenal acolo."

"Cred că a fost genial. Numai Dumnezeu știe cât de mult trebuie să muncești să ajungi să fii atât de bun"

Felul lui Eddie de a interpreta o piesă la chitară era captivant, Ozzy mărturisind că l-ar fi putut urmări ore întregi.

"Aș fi putut să stau să mă uit toată ziua la Eddie Van Halen cântând la chitară. Era atât de captivant în calitate de chitarist. Făcea să pară că nu e deloc greu ceea ce face. Părea că e un lucru natural. Toată lumea încerca să fie Eddie Van Halen, dar Eddie Van Halen a fost unul singur. Cred că a fost genial. Numai Dumnezeu știe cât de mult trebuie să muncești să ajungi să fii atât de bun."

Mortea lui Eddie l-a șocat pe Ozzy, chiar dacă aflase de la doctorul lui că se luptă de ani buni cu o boală destul de gravă. Nu știa, însă, că e vorba despre cancer.

"A fost un șoc pentru mine, pentru că era un tip grozav. Chiar era un om bun. E mereu trist când un astfel de om moare. La fel s-a întâmplat și când a murit Michael Jackson. Nu mi-a venit să cred la început. E o mare pierdere."

Eddie Van Halen a murit pe 6 octombrie 2020, la vârsta de 65 de ani, după mulți ani de luptă cu cancerul. În 2007 a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2012 a fost declarat de Guitar World Magazine "Cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor".

Citește mai multe despre Eddie Van HalenOzzy Osbourne
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Billie Eilish consideră că discuțiile politice sunt necesare: "Nu poți ignora ce se întâmplă"

Are doar 18 ani, dar poziția publică în care se află îi oferă o voce puternică și o mare responsabilitate....

Închide