Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ozzy Osbourne ne va spune adio în 2022, anul în care concertele ar putea reveni

Ozzy Osbourne speră să revină pe scenă peste doi ani, pentru a-și lua rămas-bun de la public. În ciuda problemelor grave de sănătate cu care se confruntă, turneul de adio al muzicianului a fost reprogramat pentru 2022, soția și managerul muzicianului, Sharon, mărturisind că mai toate formațiile încearcă să-și mute turneele în acel an.

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man
Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary Man │ FOTO: Ozzy Osbourne

Așa cum a dat de înțeles în nenumărate interviuri, Ozzy Osbourne nu are de gând să se retragă. Lucrează de curând la un nou album, iar Sharon a dezvăluit recent că turneul de adio al muzicianului a fost încă o dată reprogramat.

"Toată lumea își reprogramează turneele din nou, pentru 2022, și să găsești date libere e o nebunie"

Stabilit inițial pentru 2019 și amânat de mai multe ori din cauza problemelor de sănătate ale lui Ozzy, turneul a fost replanificat pentru 2022, anul în care mai toate trupele speră că muzica live va redeveni ce a fost înainte de pandemie.

"Toată lumea își reprogramează turneele din nou, pentru 2022, și să găsești date libere e o nebunie. Agenții și proprietarii de locații sunt suprasolicitați, încearcă să reprogrameze pe toată lumea. Va fi emoționant. Cred că va fi extrem de emoționant atunci când formațiile vor reveni pe scenă și cred că toată lumea se va bucura", a povestit Sharon Osbourne într-un interviu pentru Planet Rock.

Potrivit soției lui Ozzy, muzicianul are un program încărcat în prezent, ce-l va ține în priză în pandemie și-l pentru revenirea pe scenă din 2022.

"Turneul din Marea Britanie o să aibă loc în 2022. Știi, încercăm să continuăm ce avem de făcut ca și până acum. Am avut apariții într-o mulțime de show-uri TV și trebuie să ne ținem de treabă până când Ozzy va putea să cânte din nou live. Acum e în studio, lucrează la un nou album. O să facem un film despre povestea de viață a lui Ozzy, iar el trebuie să facă soundtrack-ul pentru peliculă...așa că o să-l mențin ocupat, ca să zicem așa."

"De când a reînceput să facă fizioterapie, starea lui se îmbunătățește în fiecare zi"

Deși turneul a fost reprogramat, noile date nu au fost încă anunțate. Cert este că Ozzy e într-o formă mult mai bună, Sharon detaliind și cum au decurs ultimele luni.

 "Când toată lumea a trebuit să intre în carantină, Ozzy a făcut un pas înapoi, pentru că nu a putut să se țină de fizioterapie. Vreo cinci luni de zile nu a mai făcut fizio, iar în acele luni cred că tot ceea ce am făcut a fost să stăm pe canapea și să mâncăm. Asta l-a tras înapoi, dar acum a revenit la forma în care era înainte de pandemie.

De când a reînceput să facă fizioterapie, starea lui se îmbunătățește în fiecare zi, dar e greu pentru Ozzy, pentru că nu te mai poți vedea pe tine așa cum erai. Dar e pe drumul cel bun. Își va reveni și va urca din nou pe scenă."

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ozzy Osbourne lansează prima piesă din 2024, "Crack Cocaine" - AUDIO

Ozzy Osbourne îşi continuă recuperarea înainte să spere la concerte în perioada următoare, dar între timp lansează muzică nouă. Artistul a colaborat cu Billy Morrison şi Steve Stevens, lansând piesa "Crack Cocaine".

Publicat

pe

Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine
Videoclip Ozzy Osbourne Crack Cocaine │ FOTO: Ozzy Osbourne

Îl vedem pe "Prinţul Întunericului" într-un videoclip în care stă pe un fotoliu din piele şi cântă dramatic despre vicii. Mai precis despre "Crack Cocaine", drogul care a făcut atât de multe victime în anii '80. Piesa îi aparţine de fapt lui Billy Morrison, care va lansa "The Morrison Project", al treilea său album solo şi primul din 2015 pe 19 aprilie.

Pentru cei cărora nu le sună familiar numele, Morrison este un chitarist, solist şi compozitor britanic. E cunoscut mai degrabă drept chitaristul lui Billy Idol (chitară ritm) din ultimii 15 ani, alături de chitaristul principal, Steve Stevens. A mai fost şi basist în cadrul The Cult. Acum e gata să ne ofere 12 piese noi, pe care a colaborat cu Ozzy Osbourne, Billy Idol, DMC şi Al Jourgensen de la Ministry.

Lista e mult mai lungă şi îi include şi pe chitaristul John 5, care a pornit la Marilyn Manson şi a ajuns la Motley Crue, dar şi Steve Vai şi Tommy Clufetos.

În videoclipul oficial "Crack Cocaine" apar Ozzy Osbourne, Stevens, dar şi Clufetos la tobe. Plus o muză blondă care se luptă cu adicţia. Acest track este primul cu Ozzy la voce din 2022 încoace. Pe atunci muzicianul lansa albumul "Patient Number 9", care i-a adus două premii Grammy, pentru "Cel mai bun album rock" şi "Cea mai bună reprezentaţie metal".

Se pare că noua piesă a fost scrisă în doar 20 de minute, inspiraţia venind pe loc. Chitariştii au pornit de la ideea unui "riff Ozzy". Între timp Osbourne a acordat celor de la Rolling Stone un interviu, în care a spus că ar vrea să revină la concerte live, dar nu se poate ridica din scaun şi sta drept în acest moment.

Artistul are 75 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

Citește în continuare

Trending