Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

James Hetfield a avut episoade depresive, iar pandemia l-a ajutat: "E grozav să ai timp doar pentru a fi"

James Hetfield a povestit cum au trecut pentru el lunile de pandemie. Contrar așteptărilor, vocalistul Metallica a mărturisit că s-a bucurat de această perioadă de pauză, lipsa activității ajutându-l să se reconecteze la comunitatea de prieteni din Colorado. Totodată, acesta a avut prilejul de a medita mai mult și a înțelege mai bine de ce se simte uneori deprimat.
James Hetfield, solistul Metallica

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

James Hetfield a povestit în cadrul unui interviu pentru So What despre modul în care i s-a schimbat viața de la debutul pandemiei. Vocalistul Metallica și-a exprimat compasiunea față de persoanele puternic afectate de COVID-19, însă a mărturist că lui i-a picat foarte bine această neașteptată pauză.

James Hetfield: "Am construit o comunitate foarte faină de prieteni adevărați"

"Ei bine, COVID este cu siguranță inoportun. O pandemie este inoportună. Sunt oameni care suferă. Sunt oameni care mor.

Sunt foarte mulți oameni care se luptă - cu mare, mare greutate, să se întrețină, indiferent unde ar locui, nu-și mai permit lucruri. Viețile lor s-au schimbat drastic.

Deci nu aș vrea să sune ca și cum aș fi indiferent la toate problemele astea, dar pentru mine, personal, a fost de mare ajutor această încetinire a ritmului, această oprire a activității, această frână în circul turneelor și al lucrurilor legate de trupă și tot ce ține de muzică, dar și o pauză în problemele de familie.

Așa că e grozav să ai timp doar pentru a fi. Pur și simplu a exista. Fără a avea un program, să mă pot relaxa pur și simplu, să trăiesc viața în ritmul ei, să mă reconectez la comunitatea mea din Colorado.

Ăsta este cu siguranță un lucru de care m-am putut bucura destul de rar, din cauza plecărilor mele aproape săptămânale, mi-a fost greu să fac promisiuni sau să spun: <<Hey, hai să facem asta o dată pe săptămână>>, sau să ne vedem la un grătar, sau să fac acele tipuri de activități pe care oamenii reușesc să le facă împreună.

Nu puteam să fac lucrurile astea, iar acum pot. Am construit o comunitate foarte faină de prieteni adevărați, iar asta nu s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi avut la dispoziție acest timp."

Acest ritm mai lent al vieții l-a ajutat pe James Hetfield și să mediteze mai mult asupra problemelor sale interioare, dezvăluind în acest interviu că se simte uneori deprimat.

James Hetfield: "Ești deprimat după turnee. Sau devii anxios înainte să înceapă un turneu. Observ asta mult mai mult decât înainte"

"[Această perioadă m-a ajutat] să recunosc că e ok, să spunem, să mă simt deprimat, sau să fiu afectat de depresie. Ești deprimat după turnee. Sau devii anxios înainte să înceapă un turneu. Observ asta mult mai mult decât înainte. Probabil că sunt puțin mai sensibil decât îmi place să recunosc."

În septembrie 2019, James Hetfield intra din nou la dezintoxicare, vocalistul oferind atunci foarte puține detalii cu privire la contextul acestei internări. Acesta urma să revină pe scenă în luna mai, dar pandemia a determinat anularea tuturor concertelor programate. În prezent, Hetfiled lucrează la piese noi alături de colegii săi, fără a avea, însă, presiunea concertelor.

Citește mai multe despre James HetfieldMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Află cine s-a ascuns în spatele măștii Monstrului, îndrăgitul personaj de la Masked Singer România

Cea de-a patra ediție Masked Singer România a adus o nouă demascare. În urma votului detectivilor și publicului, Monstrul a...

Închide