Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

James Hetfield a avut episoade depresive, iar pandemia l-a ajutat: "E grozav să ai timp doar pentru a fi"

James Hetfield a povestit cum au trecut pentru el lunile de pandemie. Contrar așteptărilor, vocalistul Metallica a mărturisit că s-a bucurat de această perioadă de pauză, lipsa activității ajutându-l să se reconecteze la comunitatea de prieteni din Colorado. Totodată, acesta a avut prilejul de a medita mai mult și a înțelege mai bine de ce se simte uneori deprimat.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

James Hetfield a povestit în cadrul unui interviu pentru So What despre modul în care i s-a schimbat viața de la debutul pandemiei. Vocalistul Metallica și-a exprimat compasiunea față de persoanele puternic afectate de COVID-19, însă a mărturist că lui i-a picat foarte bine această neașteptată pauză.

James Hetfield: "Am construit o comunitate foarte faină de prieteni adevărați"

"Ei bine, COVID este cu siguranță inoportun. O pandemie este inoportună. Sunt oameni care suferă. Sunt oameni care mor.

Sunt foarte mulți oameni care se luptă - cu mare, mare greutate, să se întrețină, indiferent unde ar locui, nu-și mai permit lucruri. Viețile lor s-au schimbat drastic.

Deci nu aș vrea să sune ca și cum aș fi indiferent la toate problemele astea, dar pentru mine, personal, a fost de mare ajutor această încetinire a ritmului, această oprire a activității, această frână în circul turneelor și al lucrurilor legate de trupă și tot ce ține de muzică, dar și o pauză în problemele de familie.

Așa că e grozav să ai timp doar pentru a fi. Pur și simplu a exista. Fără a avea un program, să mă pot relaxa pur și simplu, să trăiesc viața în ritmul ei, să mă reconectez la comunitatea mea din Colorado.

Ăsta este cu siguranță un lucru de care m-am putut bucura destul de rar, din cauza plecărilor mele aproape săptămânale, mi-a fost greu să fac promisiuni sau să spun: <<Hey, hai să facem asta o dată pe săptămână>>, sau să ne vedem la un grătar, sau să fac acele tipuri de activități pe care oamenii reușesc să le facă împreună.

Nu puteam să fac lucrurile astea, iar acum pot. Am construit o comunitate foarte faină de prieteni adevărați, iar asta nu s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi avut la dispoziție acest timp."

Acest ritm mai lent al vieții l-a ajutat pe James Hetfield și să mediteze mai mult asupra problemelor sale interioare, dezvăluind în acest interviu că se simte uneori deprimat.

James Hetfield: "Ești deprimat după turnee. Sau devii anxios înainte să înceapă un turneu. Observ asta mult mai mult decât înainte"

"[Această perioadă m-a ajutat] să recunosc că e ok, să spunem, să mă simt deprimat, sau să fiu afectat de depresie. Ești deprimat după turnee. Sau devii anxios înainte să înceapă un turneu. Observ asta mult mai mult decât înainte. Probabil că sunt puțin mai sensibil decât îmi place să recunosc."

În septembrie 2019, James Hetfield intra din nou la dezintoxicare, vocalistul oferind atunci foarte puține detalii cu privire la contextul acestei internări. Acesta urma să revină pe scenă în luna mai, dar pandemia a determinat anularea tuturor concertelor programate. În prezent, Hetfiled lucrează la piese noi alături de colegii săi, fără a avea, însă, presiunea concertelor.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Basistul Metallica, Robert Trujillo va cânta şi la voce pe noul album, "72 Seasons" (Teaser piesa nouă)

Fanii Metallica au parte de două veşti interesante azi: pe de o parte se bucură de un teaser pentru piesa "72 Seasons", care va fi lansată pe 30 martie şi pe de alta află noutăţi despre LP. Basistul Robert Trujillo va cânta pentru prima dată la voce.

Publicat

pe

Robert Trujillo în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019
Robert Trujillo în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Basistul Metallica din ultimii 20 ani va contribui pentru prima dată cu voce pentru piese de pe viitorul album, "72 Seasons". Robert Trujillo a fost primit cu braţele deschise de fani şi trupă, fiind poate cel mai uşor acceptat membru Metallica, în comparaţie cu precedentele adiţii. Vocea sa se va auzi pe piesa "You Must Burn!", în rol de backing vocal pentru James Hetfield.\

Robert Trujillo s-a alăturat celor de la Metallica pe 24 februarie 2003, la 2 ani după ce Jason Newsted a părăsit trupă. Era apreciat pentru tehnica rapida la bas, radacinile sale R&B fiind simtite in stilul sau.

Iată ce a declarat basistul:

Atunci când m-am alăturat trupei Metallica, nu cântasem (vocal) niciodată în viaţa mea. Aşa că faptul că pot fi suport vocal acum e destul de cool. Pentru prima dată în viaţa mea pot să cânt pe un album Metallica, ca suport pentru James. Sunt foarte mândru de asta. E pentru prima dată când James şi coproducătorul Greg Fidelman mi-au acordat acest nivel de încredere pentru o astfel de înregistrare.

Eram gata să cânt o porţiune de bas, când Fidelman a zis: am nevoie să cânţi puţin pe câteva strofe. Şi am zis "serios?". Şi am fost emoţionat. Din fericire pentru mine acea parte se potriveşte cu zona mea de confort, ca să zic aşa. Se mulează pe personalitatea mea, pe vocea mea şi se potriveşte bine cu momentul şi breakdown-ul de bas.

"You Must Burn!" a pornit la drum ca un jam session între el şi alţi membri, într-o atmosferă de film de Tim Burton. Piesa este inclusă pe noul album Metallica, "72 Seasons", care se lansează pe 14 aprilie. Până atunci am primit deja câteva single-uri, precum "Lux Aeterna", "Screaming Suicide" şi "If Darkness Had a Son".

În plus Metallica ne-a oferit şi un teaser pentru piesa "72 Seasons", pe care îl puteţi asculta mai jos. Ea se lansează pe 30 martie 2023 şi sună cu adevărat old school şi thrash.

Noul album vine la 7 ani dupa "Hard Writed to Self Destruct".

Citește în continuare

Muzică nouă

Metallica lansează piesa "Lux Aeterna", anunţă noul album "72 Seasons"

Metallica ne-a surprins într-o zi mohorâtă de luni, oferindu-ne o mostră de rock ca pe vremuri, odată cu lansarea piesei "Lux Aeterna". Ea vine alături de alte două veşti importante: trupa pleacă în turneu global în 2023 şi va lansa un nou album "72 Seasons".

Publicat

pe

Metallica Lux Aeterna coperta single
Metallica Lux Aeterna coperta single │ FOTO: Metallica

În vreme ce fanii entuziasmaţi ai piesei Metallica s-au grăbit să o compare cu perioada senzaţională a trupei din anii '80, în fapt aduce mai mult cu perioada lui "Load" şi "Reload" şi anii '90. E mai departe de thrash şi mai aproape de heavy metal savuros la nivel comercial. "Lux Aeterna" este primul single de pe albumul "72 Seasons", care a fost produs de Gred Fidelman, James Hetfield şi Lars Ulrich.

Albumul va debuta pe 14 aprilie 2023, include 12 piese şi 77 de minute de muzică. Este succesorul lui "Hardwired... to Self-Destruct" din 2016 şi vine la 7 ani distanţă. Iată ce a declarat James Hetfield despre acest disc:

72 de anotimpuri. Primii 18 ani din vieţile noastre, care formează adevărate noastre ego-uri sau cele false. Conceptul că ni s-a spus "cine suntem" de către părinţi. O posibilă restricţionare în jurul personalităţii pe care o avem. Cred că partea cea mai interesantă este studiul continuu al acelor credinţe cheie şi modul în care ne afectează percepţia lumii de azi.

O bună parte din experienţa noastră de adulţi este reconstituirea sau reacţia la experienţa din copilărie. Prizoneri ai copilăriei sau ne vom elibera din acele lanţuri pe care le purtam.

"72 Seasons" va debuta prin casa de discuri Metallica, Blackened Recordings. Grupul are o istorie de 40 de ani şi e identificat de mulţi drept "cea mai mare trupă rock din istorie". Iată tracklist-ul noului LP:

01. 72 Seasons
02. Shadows Follow
03. Screaming Suicide
04. Sleepwalk My Life Away
05. You Must Burn!
06. Lux Æterna
07. Crown Of Barbed Wire
08. Chasing Light
09. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata

Basistul Robert Trujillo a făcut o aluzie la un moment dat ca noile piese au fost un efort colectiv mai mult decât "Hardwired", care a fost compus în bună parte de către solistul James Hetfield şi toboşarul Lars Ulrich. Metallica a avut un concert în România în 2019.

Citește în continuare

Trending