Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix

James Hetfield a avut episoade depresive, iar pandemia l-a ajutat: "E grozav să ai timp doar pentru a fi"

James Hetfield a povestit cum au trecut pentru el lunile de pandemie. Contrar așteptărilor, vocalistul Metallica a mărturisit că s-a bucurat de această perioadă de pauză, lipsa activității ajutându-l să se reconecteze la comunitatea de prieteni din Colorado. Totodată, acesta a avut prilejul de a medita mai mult și a înțelege mai bine de ce se simte uneori deprimat.
James Hetfield, solistul Metallica

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

James Hetfield a povestit în cadrul unui interviu pentru So What despre modul în care i s-a schimbat viața de la debutul pandemiei. Vocalistul Metallica și-a exprimat compasiunea față de persoanele puternic afectate de COVID-19, însă a mărturist că lui i-a picat foarte bine această neașteptată pauză.

James Hetfield: "Am construit o comunitate foarte faină de prieteni adevărați"

"Ei bine, COVID este cu siguranță inoportun. O pandemie este inoportună. Sunt oameni care suferă. Sunt oameni care mor.

Sunt foarte mulți oameni care se luptă - cu mare, mare greutate, să se întrețină, indiferent unde ar locui, nu-și mai permit lucruri. Viețile lor s-au schimbat drastic.

Deci nu aș vrea să sune ca și cum aș fi indiferent la toate problemele astea, dar pentru mine, personal, a fost de mare ajutor această încetinire a ritmului, această oprire a activității, această frână în circul turneelor și al lucrurilor legate de trupă și tot ce ține de muzică, dar și o pauză în problemele de familie.

Așa că e grozav să ai timp doar pentru a fi. Pur și simplu a exista. Fără a avea un program, să mă pot relaxa pur și simplu, să trăiesc viața în ritmul ei, să mă reconectez la comunitatea mea din Colorado.

Ăsta este cu siguranță un lucru de care m-am putut bucura destul de rar, din cauza plecărilor mele aproape săptămânale, mi-a fost greu să fac promisiuni sau să spun: <<Hey, hai să facem asta o dată pe săptămână>>, sau să ne vedem la un grătar, sau să fac acele tipuri de activități pe care oamenii reușesc să le facă împreună.

Nu puteam să fac lucrurile astea, iar acum pot. Am construit o comunitate foarte faină de prieteni adevărați, iar asta nu s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi avut la dispoziție acest timp."

Acest ritm mai lent al vieții l-a ajutat pe James Hetfield și să mediteze mai mult asupra problemelor sale interioare, dezvăluind în acest interviu că se simte uneori deprimat.

James Hetfield: "Ești deprimat după turnee. Sau devii anxios înainte să înceapă un turneu. Observ asta mult mai mult decât înainte"

"[Această perioadă m-a ajutat] să recunosc că e ok, să spunem, să mă simt deprimat, sau să fiu afectat de depresie. Ești deprimat după turnee. Sau devii anxios înainte să înceapă un turneu. Observ asta mult mai mult decât înainte. Probabil că sunt puțin mai sensibil decât îmi place să recunosc."

În septembrie 2019, James Hetfield intra din nou la dezintoxicare, vocalistul oferind atunci foarte puține detalii cu privire la contextul acestei internări. Acesta urma să revină pe scenă în luna mai, dar pandemia a determinat anularea tuturor concertelor programate. În prezent, Hetfiled lucrează la piese noi alături de colegii săi, fără a avea, însă, presiunea concertelor.

Citește mai multe despre James HetfieldMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Află cine s-a ascuns în spatele măștii Monstrului, îndrăgitul personaj de la Masked Singer România

Cea de-a patra ediție Masked Singer România a adus o nouă demascare. În urma votului detectivilor și publicului, Monstrul a...

Închide