Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Jack White i-a adus un omagiu lui Eddie Van Halen la SNL - VIDEO

Invitat în cea mai recentă ediție a Saturday Night Live (SNL), Jack White a folosit prilejul acestei apariții publice pentru a-i aduce un omagiu regretatului chitarist Eddie Van Halen. Nu a îndrăznit să interpreteze o piesă din repertoriul lui Eddie, însă a găsit o altă metodă prin care să-i mulțumescă pentru prietenie și inspirație.
Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Concert Jack White la Romexpo Bucuresti pe 9 noiembrie 2014

Jack White a susținut două momente muzicale în cadrul SNL - un medley construit din piesele "Ball and Biscuit", "Don't Hurt Yourself" și "Jesus Is Coming Soon" și un live inedit al piesei "Lazaretto", pentru care a folosit o chitară făcută pe comandă după un design realizat de regretatul Eddie Van Halen.

Jack White: "Nici măcar nu voi încerca să cânt una dintre piesele lui pentru că nu vreau să aduc o insultă la adresa talentului acestui om"

"M-am gândit că ar putea fi un gest frumos să folosesc acest model de chitară albastru semnat Eddie Van Halen pentru unul dintre cântecele pregătite pentru SNL.

Chitara a fost creată de Eddie (cu câteva particularități pe care le-am adăugat eu). Eddie a fost foarte amabil cu mine și a avut grijă ca această chitară să fie creată pentru mine cu toate specificațiile necesare. Nici măcar nu voi încerca să cânt una dintre piesele lui pentru că nu vreau să aduc o insultă la adresa talentului acestui om. Mulțumesc încă o dată Eddie pentru această chitară și odihnește-te în pace", a scris Jack White pe Instagram.

VIDEO: Jack White: Lazaretto (Live) - SNL

VIDEO: Jack White: Ball and Biscuit/Don't Hurt Yourself/Jesus Is Coming Soon (Live) - SNL

Jack White nu este singurul muzician care și-a exprimat regretul pentru pierderea unuia dintre cei mai înzestrați chitariști ai ultimelor decenii. Lenny Kravitz, John Mayer, Flea, Gene Simmons și Billy Idol sunt doar câțiva dintre cei care i-au transmis gânduri bune, Ozzy Osbourne oferind chiar un amplu interviu pentru revista Rolling Stone, în care a detaliat care a fost relația sa cu Eddie, împărtășind publicului admirația pe care i-a purtat-o.

"Aș fi putut să stau să mă uit toată ziua la Eddie Van Halen cântând la chitară. Era atât de captivant în calitate de chitarist. Făcea să pară că nu e deloc greu ceea ce face. Părea că e un lucru natural. Toată lumea încerca să fie Eddie Van Halen, dar Eddie Van Halen a fost unul singur. Cred că a fost genial. Numai Dumnezeu știe cât de mult trebuie să muncești să ajungi să fii atât de bun", a povestit Ozzy.

Citește mai multe despre Eddie Van HalenJack White
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Monica Anghel și Marcel Pavel au fost câștigătorii celei de-a cincea ediții "Te cunosc de undeva" - VIDEO

Episodul din 11 octombrie al emisiunii "Te cunosc de undeva" a prezentat publicului noi câștigători. Monica Anghel și Marcel Pavel...

Închide