Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Gabriel Cotabiță pregătește un turneu alături de trupa Othello

Gabriel Cotabiță și trupa Othello anunță turneul Redivivus, care va debuta cu un concert online pe 1 noiembrie 2020, de ziua artistului. Ulterior, când situația sanitară o va permite, concertele vor fi organizate offline în țară.

Publicat

pe

Gabriel Cotabiță și Trupa Othello
Gabriel Cotabiță și Trupa Othello │ FOTO: Marius Migleș

Gabriel Cotabiță și trupa Othello au anunțat proiectul Redivivus. Este vorba de o serie de concerte plănuite să se desfășoare în toată țara imediat ce organizarea lor va fi posibilă din punctul de vedere al măsurilor de securitate sanitară.

Până atunci, Redivivus va debuta online duminică, 1 noiembrie 2020, începând cu ora 20. Concertul online va fi transmis pe Facebook și Youtube, cu ocazia aniversării zilei de naștere a lui Gabriel Cotabiță. Artistul va împlini 65 de ani.

"Mă cunosc cu Florentin Milcof, cunoscut pe scenă drept Othello, de mulți ani, am lucrat împreună la o serie de evenimente importante și sunt foarte bucuros de această colaborare care, sper, va aduce bucurie și speranță fanilor mei, publicului în general. Ne-am întâlnit în această vară cu ocazia unor spectacole găzduite la Olimp de către Phoenicia Blue View. Am cântat împreună, iar publicul a primit neașteptat de bine această asociere. Ne-am hotărât astfel să facem o echipă cu care să producem și să promovăm o serie de concerte live sub titulatura Redivivus", a declarat Gabriel Cotabiță.

Prin această colaborare, fanii vor putea asculta melodii reorchestrate și reinterpretate.

"Proiectul de concerte Redivivus ne propunem să fie chiar așa, ca o renaștere pentru noi toți. Iar muzica pe care Gabi o cântă de mai bine de 40 de ani, reinterpretată și re-orchestrată, vrem să fie un sprijin pentru noi toți în aceste vremuri complicate", a spus Florentin Milcof, producătorul muzical al proiectului.

Othello este unul dintre câștigătorii competiției de la emisiunea Imperiul Leilor (Pro TV). Recent, Gabriel Cotabiță s-a asociat proiectului trupei, "Cântecul Tău". Proiectul presupune crearea unui cântec cu versuri și muzică originale, compus, orchestrat și interpretat special pentru o anumită persoană sau un eveniment. Melodia rezultată poate constitui un cadou original, personalizat. Laura Sgârgitu este textierul, iar Florentin Milcof - compozitorul. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Gabriel Cotabiță este internat în spital. Are COVID-19 și necesită monitorizare

Gabriel Cotabiță a fost dignosticat cu COVID-19 și internat de urgență în spital. Cântărețul a avut probleme grave de sănătate în 2015, în prezent necesitând o atentă monitorizare, pentru a se putea preveni orice eventuale evoluții neplăcute ale infecției cu SARS-CoV-2.

Publicat

pe

Gabriel Cotabiță
Gabriel Cotabiță

Fiica lui Gabriel Cotabiță, Aela, a fost cea care a confirmat diagnosticul. Aceasta a anunțat la Antena Stars că artistul are COVID-19 și că este internat la spital. Deși necesită o atentă monitarizare din partea medicilor, starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță nu este gravă.

Înainte de internare, artistul a avut o serie de simptome, printre care tuse și o oboseală accentuată, astfel luând hotărârea de a se testa.

Aela Cotabiță: "Nu este intubat, nu este la ATI"

"Sperăm să iasă totuşi testul negativ cât de curând şi să poată să se întoarcă acasă. Nu este o formă gravă, nu este intubat, nu este la ATI. Pur şi simplu necesită să fie monitorizat, având şi alte probleme de sănătate", a spus fiica lui Gabriel Cotabiță.

Problemele la care Aela Cotabiță face referire sunt de natură cardiovasculară, aceastea provocându-i neplăceri artistului și în trecut. În mai 2015, Gabriel Cotabiță a suferit un stop cardio respirator, afecțiunile cardiovasculare agravându-i situația. Cântărețul a fost găsit în stare de inconștiență într-o sală de fitness a hotelului Hilton, necesitând la momentul respectiv intubare și ventilație mecanică. A fost necesară o îndelungată perioadă de recuperare, însă în cele din urmă starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, în luna septembrie a aceluiași an fiind lansat videoclipul "Ce zi liniștită!", alături de Matteo.

Ulterior, în octombrie 2015, Gabriel Cotabiță a revenit pe scenă, în cadrul evenimentului "Gala Chapeau", dedicat muzicianului cu ocazia sărbătoririi a 60 ani de viață, dar și a 40 ani de carieră muzicală. "Iubirea voastră m-a adus acum înapoi!", declara acesta în cadrul galei.

Pe final de 2020, Gabriel Cotabiță și trupa Othello anunțau turneul Redivivus. Cu un prim concert susținut online pe 1 noiembrie, de ziua muzicianului, turneul urma să cuprindă și evenimente offline, imediat ce situația sanitară o va fi permis.

Gabriel Cotabiță, în vârstă de 65 de ani, este vocalist și membru fondator, alături de Mihai Pocorschi, al trupei VH2, una dintre cele mai iubite formații românești din ultimii 25 de ani. Cei doi fac echipă cu Răzvan „Lapi” Lupu – tobe, backing vocals, Cătălin Tuta Popescu – keyboards, backing vocals, Vladimir Pocorschi – lead guitar, backing vocals, Eugen’”Soe” Sonia – bass și Cătălin „Țeavă” Cătoiu – percuție.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending