Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Drake anunţă data de lansare a noului album, "Certified Lover Boy"

Drake a confirmat în sfârşit existenţa noului său album, "Certified Lover Boy" şi a anunţat data sa de lansare. Al şaselea LP din cariera rapperului canadian va debuta în ianuarie 2021. Un scurt teaser a fost postat pe Twitter, YouTube şi poate fi văzut în articol.

Publicat

pe

Teaser album Drake 2021 Certified Lover Boy
Teaser album Drake 2021 Certified Lover Boy │ FOTO: Drake

Drake a anunţat publicul că va lansa un nou album fix în ziua când împlinea 34 de ani: 24 octombrie. "Certified Lover Boy" soseşte în ianuarie 2021 prin casa de discuri a lui Drake, OVO Sound. Teaserul de 1 minut prezintă un copil care priveşte spre o entitate din cer care coboară spre el sub forma unei lumini. Imaginile care urmează reprezintă reconstituiri pentru artwork de pe precedentele albume ale muzicianului. Sunt aluzii la "Take Care", "Nothing Was the Same" şi "Dark Lane Demo Tapes".

La final avem o filmare deasupra unui stadion iluminat, pe care strălucesc literele "CLB" subliniate cu trandafiri. Canadianul oferise deja un titlu pentru acest album pe 14 august, "Certified Lover Boy", iar primul single de pe acest material discografic a fost colaborare cu Lil Durk, "Laugh Now Cry Later".

Cel mai recent album al lui "Drizzy" a fost "Scorpion" lansat în 2018, cu un număr impresionant de piese: 25. Acel disc a fost lansat cu un A side şi un B Side, fiind inspirat de "Life After Death" de la Notorious B.I.G. De această dată aşteptăm în 2021 un material mai concis, mai realist, aşa cum a promis Drizzy într-un interviu recent.

În aprilie artistul a lansat "Dark Lane Demo Tapes", o colecţie de mixtape-uri, 14 la număr, care includeau colaborări cu Chris Brown, Giveon, Young Thug şi Playboi Carti. În aceeaşi lună Drake a devenit primul artist masculin care avea 3 piese pe locul întâi în Billboard Hot 100, toate proaspăt lansate. Drake a apărut şi pe două colaborări, cu DJ Khaled şi Popcaan, dar şi pe un freestyle cu Headie One.

Pe lângă cel de-al şaselea album de studio, Drake mai pregăteşte şi un material colaborativ cu Future, "What a Time to Be Alive 2". Artistul a semnat un contract cu Nike care ar valora 460 de milioane de dolari. Se lucrează la o ediţie specială-capsulă de album "CLB" realizată în colaborare cu Nike, dar şi haine branduite cu "CLB" şi Nike.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Drake şi 21 Savage lansează piesa "Jimmy Cooks" şi anunţă un album de colaborări

2022 nu e doar anul în care am putea asculta muzică nouă de la Rihanna, ci şi de la Drake. Drizzy a anunţat că va lansa un nou album colaborativ alături de rapperul 21 Savage. Se numeşte "Her Loss" şi e promovat deja prin single-ul "Jimmy Cooks".

Publicat

pe

Drake 21 Savage Album Her Loss
Drake 21 Savage Album Her Loss │ FOTO: Drake

"Jimmy Cooks" este primul track de pe noul album, "Her Loss" şi primeşte un videoclip regizat de către Mafhuz. Cei doi apar pe un fundal minimalist, cu imagini ale metropolelor agitate succedându-se în spatele lui Drake. Pe la mijlocul piesei se opreşte flow-ul rapperului, fix când se schimbă ritmul melodiei şi apare teaserul pentru noul disc. Auzim un instrumental suav, specific R&B, uşor subţiat din editare şi cu o melancolie aparte.

Combinaţia de sintetizator şi bas e una inspirată. Drake şi 21 Savage au mai colaborat de multiple ori de-a lungul anilor, iar Savage a apărut pe melodia lui Drizzy din 2021, "Knife Talk" spre exemplu. Acela era un single de pe cel mai nou album Drake, "Certified Lover Boy". Muzicianul din Toronto i-a întors favoarea, cu un featuring pe "Mr. Right Now", single-ul lui 21 Savage şi Metro Boomin. Drake ne oferea în iunie 2022 albumul "Honestly, Nevermind", care a primit 3 stele de la NME (din 5), mai degrabă pentru atitutinea narcisista reflectată de versuri şi auto compătimire, decât pentru muzică.

Aparent sunetul electronic i-a adus un mare serviciu lui Drake, împrospătându-i release-urile muzicale. Albumul nu a ajuns nici măcar la înscrierile pentru premiile Grammy 2023, poate şi că protest pentru bătălia prietenului The Weeknd cu organizaţia din spatele Grammy. De altfel Drizzy a retras albumul din 2021 "Certified Lover Boy" şi single-ul "Way 2 Sexy" de la nominalizările de anul trecut.

21 Savage a avut o mega colaborare în vara lui 2022 cu Pharrell şi Tyler, the Creator, pe piesa "Cash In, Cash Out". Muzicianul născut în Londra şi care trăieşte acum în Atlanta, Georgia are 30 de ani şi poartă numele real de Shéyaa Bin Abraham-Joseph. A devenit cunoscut prin două mixtape-uri lansate în 2015 şi prin EP-ul "Savage Mode" din 2016.

Citește în continuare

Trending