Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Amy Lee colaborează cu Bring Me the Horizon, după un proces între artişti

Multe trupe au aşteptat până de Halloween să îşi lanseze albumele sau piesele noi, iar printre ele se numără Puscifer, Rob Zombie şi Bring Me the Horizon. Aceştia din urmă au lansat EP-ul "Post Human: Survival Horror", care include câteva colaborări interesante. Cea care sare în ochi imediat este cu Amy Lee pe o piesă cu un nume foarte lung, "One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death". Colaborarea s-a născut printr-un proces între artişti şi aflaţi detalii în articol.

Publicat

pe

Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Survival Horror
Coperta album Bring Me the Horizon Post Human Survival Horror │ FOTO: BMTH

Britanicii de la Bring Me the Horizon au lansat pe 30 octombrie albumul "Post Human: Survival Horror" prin Columbia Records. Include 9 piese şi vine după 4 single-uri deja apreciate de public: "Obey" (colaborare cu YUNGBLUD), "Ludens", "Parasite Eve" şi "Teardrops". 3 piese sunt colaborări, cu Babymetal, Amy Lee şi Nova Twins. "One Day The Only Butterflies Left Will Be In Your Chest As You March Towards Your Death" are un sunet trist şi întunecat şi s-ar potrivi într-un film gothic produs de Tim Burton.

Are o atmosferă cinematică şi dramatică, potrivită şi cu o variantă mai întunecată de "Frozen". E interesant cum vocea lui Oliver Sykes se îmbină atât de bine cu cea a lui Amy Lee, după ani întregi de ţipat şi guturale de la solistul BMTH. Instrumental este o piesă destul de golaşă, în care doar pianul iese în evidenţă.

Iată ce a avut de spus solista Evanescence despre colaborare:

Nu îi cunosc pe cei de la BMTH personal. Eram doar fani, fiecare pentru muzica celuilalt şi ştiţi cum e muzica... simţi că tu cunoşti acea persoană pentru că muzica trăieşte în tine. Deşi am fost foarte ocupată cu lucrul la noul album "The Bitter Truth" şi am fost puţin blocată la unele cuvinte, ei mi-au trimis acest track la care să lucrez şi a fost o evadare frumoasă pentru mine.

Am simţit că era ceva aproape interzis, ca un proiect secundar secret şi m-am simţit împlinită să colaborez şi să schimb idei, să am discuţii zilnice cu Oli. A fost resimţit drept ceva frumos de la început la sfârşit.

Oli Sykes a dezvăluit că BMTH a fost dată în judecată de Evanescence pentru plagiat accidental. Piesa "Nihilist Blues" a trupei Bring Me the Horizon sună cam mult ca "Never Go Back" de la Evanescence, piesă din 2017. Avea şi un vers în comun, iar trupele au căzut la pace, Amy Lee primind credit pentru compoziţie. Aşa s-au cunoscut artiştii şi au început şi schimburi de idei, ce au dus la această colaborare.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Evanescence a lansat albumul "The Bitter Truth", primul material complet nou într-un deceniu

Evanescence a lansat pe 26 martie primul său album complet nou, cu piese originale după aproape un deceniu, "The Bitter Truth". Acest LP vine după multiple amânări şi o perioadă zbuciumată pentru artişti, piperată cu activism social şi politic şi o perioadă când Amy Lee şi-a pierdut fratele. Ce a ieşit din acest travaliu artistic vedeţi şi ascultaţi în articol.

Publicat

pe

Evanescence - ”The Bitter Truth” (artwork album)
Evanescence - ”The Bitter Truth” (artwork album)

"The Bitter Truth" este al cincilea album din discografia formaţiei şi primul album cu material original din 2011. În 2017 a apărut discul "Synthesis", care includea reinterpretări ale hiturilor trupei, într-o variantă orchestrală şi electronică. Single-urile care au prefaţat acest release au venit fiecare cu câte un mesaj ţintit. "Yeah Right" a atacat industria muzicală şi superficialitatea sa, iar "Use My Voice" a fost despre tinerii care trebuie să iasă la vot pentru a schimba lumea, în contextul alegerilor din SUA din 2020.

Acel single a fost unul deosebit, reprezentând o colaborare între Amy Lee, colegii de trupă, Sharon den Adel, Lindsey Stirling, Lzzy Hale, Taylor Momsen. În vara lui 2020 apărea piesa "The Game Is Over", cu un videoclip care prezenta latură întunecată a izolării pandemice. Încă o piesă şi un clip cu acelaşi mesaj apăreau în aprilie 2020, "Wasted on You", care era mai degrabă o melodie despre poveştile de dragoste încheiate şi anii irosiţi într-o relaţie care nu merită.

În ultimii ani am auzit şi coveruri de la Evanescence, precum cel după Fleetwood Mac, "The Chain" sau "Cruel Summer" după Bananarama. Amy Lee a lucrat la noul album alături de colegii actuali de trupă Troy McLawhorn, Jen Majura, Tim McCord şi Will Hunt. Multe din sesiuni s-au desfăşurat pe Zoom din cauza pandemiei. Există şi un documentar cu rol de "making of" difuzat pe Coda Collection şi numit "Embracing the Bitter Truth". Discul s-a născut parţial şi din durere, pentru că în ianuarie 2018 Amy Lee a dezvăluit că fratele său mai mic a murit după o bătălie de ani buni cu epilepsia, la doar 24 de ani.

Pe lângă versurile despre depăşirea stării de disperare şi durere, Evanescence are şi piese despre împuternicirea femeii şi a generaţiilor tinere. Amy a simţit şi nevoia de a se exprima ceva mai liber într-o industrie dominată de bărbaţi. "The Bitter Truth" vine într-o perioadă specială, deoarece pe 4 martie s-au împlinit 18 ani de când a sosit albumul de debut Evanescence, "Fallen", care a inclus hiturile "Bring Me to Life" şi "My Immortal". Acel LP a vândut peste 17 milioane de unităţi global şi a adus două premii Grammy pentru trupă.

Formaţia ne-a vizitat în septembrie 2019, pentru un concert la Arenele Romane, unde s-au auzit cele mai mari hituri ale sale.

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE