Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Whitney Houston în videoclipul ”I Will Always Love You”Un videoclip Whitney Houston a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube Brian May este "recunoscător să fie în viață" după o hemoragie la stomac Ewan McGregor cântând ”Endlessly”Urmărește-l pe Ewan McGregor cântând "Endlessly" de la Muse - VIDEO GenesisGenesis a început repetițiile pentru turneul de reunire din 2021 - FOTO Adele la SNLCum s-a descurcat Adele la SNL, în calitate de gazdă și comediant - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al șaptelea episod X Factor 2020 - captură ecranA șaptea rundă de audiții de la X Factor 2020 a prezentat noi concurenți cu voci remarcabile

Ucigașul lui John Lennon îi cere iertare lui Yoko Ono pentru crima comisă acum 40 de ani

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când Mark Chapman l-a împușcat pe John Lennon în fața apartamentului său din New York. Acum, criminalul i-a cerut scuze văduvei lui Lennon, Yoko Ono. Mai multe detalii în articol.
John Lennon și Yoko Ono în pat la Hotel Hilton 1969

John Lennon și Yoko Ono în pat la Hotel Hilton 1969

Pe 8 decembrie 1980, John Lennon și Yoko Ono se întorceau acasă, la apartamentul lor din New York, când Mark Chapman l-a împușcat pe Lennon în spate de patru ori la intrarea în clădire. Mai devreme în acea seară, Lennon îi dăduse un autograf lui Chapman. Aceasta este povestea ultimelor clipe din viața legendarului muzician.

Acum, potrivit publicației Mirror, Mark Chapman, în vârstă de 65 de ani, a spus că l-a împușcat pe Lennon "pentru faimă" și că merita pedeapsa cu moartea pentru "fapta josnică" pe care a comis-o.

"Știam că este greșit și am făcut-o pentru notorietate. Doar pentru asta. Era celebru, extrem de celebru. De aceea era în fruntea listei. Vreau doar să reiterez că îmi pare rău pentru crima mea. Nu am nicio scuză. A fost săvârșită doar pentru a mă simți faimos.

Cred că cea mai gravă crimă pe care ai putea să o comiți este cea asupra unui nevinovat. Nu l-am ucis din cauza caracterului său sau a genului de om care era. Era un familist. Era o emblemă. L-am asasinat pentru că era foarte, foarte, foarte celebru și acesta este singurul motiv, iar eu căutam foarte, foarte, foarte, mult glorie personală.

Vreau să adaug asta și să subliniez foarte mult acest lucru. A fost un gest extrem de egoist. Îmi pare rău pentru durerea pe care i-am provocat-o lui Yoko Ono. Mă gândesc la asta tot timpul.", a declarat Mark Chapman.

Chapman a fost condamnat de la 20 de ani până la închisoare pe viață. Luna trecută i s-a refuzat pentru a 11-a oară eliberarea condiționată. Oficialii au fost de părere că scoaterea lui Chapman din închisoare nu este compatibilă cu bunăstarea societății. De asemenea, afirmația criminalului conform căreia infamia îți aduce faimă a fost considerată extrem de tulburătoare.

Mark Chapman se descrie acum ca fiind un creștin devotat și a devenit foarte religios. Se trezește în fiecare dimineață la ora 6:30 pentru a lucra ca portar și funcționar în blocul în care locuiește. El trăiește separat de restul închisorii pentru propria protecție. Chapman își va încerca din nou norocul pentru eliberarea condiționată în 2022.

Citește mai multe despre John LennonThe BeatlesYoko Ono
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Smiley va fi pentru prima oară protagonist într-o peliculă. Artistul își va face debutul în rol principal în comedia dramatică...

Închide