Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz Azul GuaitaCe actori joacă în "Rebelde", versiunea din 2022, de pe Netflix

Tudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO

Cu câteva zile înainte de alegerile locale, Tudor Chirilă le transmite tinerilor un mesaj important: să iasă la vot, pentru că felul în care se vor implica în viața civică se va reflecta în viitorul orașului în care locuiesc. Problemele de care se vor lovi când vor trece de vârsta adolescenței nu vor putea fi rezolvate decât de către ei, pentru că tinerii sunt cei care pot aduce schimbarea.
Tudor Chirilă - E și treaba mea

Tudor Chirilă - E și treaba mea

Cunoscut pentru mesajele politice și sociale pe care le transmite fără perdea, Tudor Chirilă își folosește încă o dată vocea pe care o are, în calitate de persoană publică, pentru a-i convinge pe tineri să iasă la vot. În mesajul său, vocalistul Vama face apel la conștiința civică, explicând în detaliu de ce este esențial votul. Chiar dacă anumite probleme par că nu ne ating atunci când tinerețea ne alimentează optimismul, ele ne vor afecta cu siguranță atunci când vom intra în realitatea vieții de adult.

Tudor Chirilă: "Ce se întâmplă în exterior ne influențează viața fără să simțim"

"Când ești tânăr, lumea e a ta și poți ajunge oriunde, pentru că speri. Viața ta se hrănește mult din speranță, din iubiri, ai sentimentul că lumea e doar a ta, visurile sunt realizabile, iar problemele nu prea au legătură cu orașul în care ești.

Te gândești la ce-o să faci în viață, la ce facultate vei merge sau de ce meserie te apuci, la ce party te duci sâmbătă sau dacă gagica aia care te obsedează o să iasă cu tine.

Nu prea ai tu treabă cu spitalele, asta dacă ai un pic de noroc, nu plătești taxe, nu trebuie să mergi pe la diverse ghișee, să stai la cozi aplecat la ferestre mici, n-ai carnet, nu te deranjează nici transportul în comun, pentru că ești mereu cu gândul în altă parte și oricum n-ai foarte multe drumuri de făcut.

Pentru că atunci când suntem tineri, viața noastră interioară e atât de puternică și atât de bogată, încât ce se întâmplă în exterior pălește. Iar pofta de viață și speranța unor visuri împlinite e mult mai puternică decât realitatea înconjurătoare.

Totuși, ce se întâmplă în exterior, în cazul nostru București, ne influențează viața fără să simțim și ajungem să intrăm în viață, în viața aia reală, aia de după facultate, și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care acum ne lovesc frontal."

În discursul său, Tudor Chirilă a trecut în revistă problemele majore cu care ne confruntăm, de la lipsa de educație civică din școli, din cauza căreia ne lipsește exercițiul votului, până la exemple concrete de instituții și servicii care nu funcționează cum ar trebui, aici fiind incluse probleme ca: traficul infernal din București, poluarea, spitale care s-au dovedit a fi în multe cazuri focare de infecții, șpăgile pentru autorizații de construcții.

Este prezentată și opțiunea plecării din țară, însă nu ca o salvare, pentru că mulți dintre oamenii dragi nouă vor rămâne în România. Tudor Chirilă ne amintește, totodată, că țările în care vom dori să emigrăm sunt așa cum sunt pentru că oamenii de acolo au votat.

Cu cine votez? "Dă un search pe Google după numele candidaţilor şi află lucruri despre ei"

Tudor nu le spune tinerilor cu cine să voteze, ci îi îndeamnă să se informeze, asigurându-i că există diferențe între candidați și că aceste diferențe, mici sau mari, contează.

"Dă un search pe Google după numele candidaţilor şi află lucruri despre ei. Vezi trecutul lor, ce au realizat în viaţă, ce profesii au la bază, de unde vin, din ce partide vin, cum sunt partidele alea, ce au făcut etc. Sunt absolut convins că un pic de documentare te va ajuta să te hotărăşti. Nu e complicat. Și nu uita: votul nu e un examen, ci doar un instrument!

Dar te rog, ieși la vot! Pentru că un oraș nu se construiește doar cu speranță. Nu. Dacă vrei să ai ceva de spus despre orașul tău, ieși la vot!

Și o veste nouă: votul tău nu e de ajuns. Trebuie să-l păzești și să-i tragi la răspundere pe cei care-ți înșeală încrederea sau nu-și onorează promisiunile.

Ieși la vot, pentru că va veni o vreme în care vei avea nevoie de orașul ăsta. Dacă nu tu, poate părinții tăi sau prietenii care au rămas aici și cu care ai crescut împreună.

Ieși la vot, pentru că viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum."

Alegerile locale au loc duminică, pe 27 septembrie.

VIDEO: Mesajul lui Tudor Chirilă pentru tineri: Ieși la vot!

Citește mai multe despre Tudor Chirila
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Colonist pe Lună țintește către efemer cu "Săgeți otrăvite" - AUDIO

Timpul curge uneori cu repeziciune, alteori simți că stagnează, însă efemeritatea rămâne o certitudine, ale cărei "Săgeți otrăvite" ajung la...

Închide