Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Spotify pregăteşte o funcţie Karaoke, redare offline pe conturi gratuite, alte noutăţi

Spotify adaugă aproape lunar funcţii noi serviciului său de streaming muzical şi acum ne-ar pregăti o funcţie de Karaoke. În plus va aduce extra beneficii celor cu conturi gratuite, permiţând redarea offline, dar lucrează şi la o nouă interfaţă pentru utilizarea în automobil. Avem detalii în articol.
Spotify

Spotify

Gigantul suedez de streaming e pe buzele tuturor în aceste zile, pentru că a adus catalogul lui Joe Rogan de podcasturi în reţeaua sa. A apărut şi o controversă, pentru că lipsesc episoadele cu Joey Diaz şi Alex Jones, care au fost cenzurate. Legat de noile funcţii, liderul pieţei de streaming muzical pregăteşte suport pentru sesiuni de karaoke. Vei putea vedea pe ecranul telefonului versurile unei piese afişate în timp real. Între timp volumul vocii acelei melodii va fi redus pentru ca voi să preluaţi rolul de solist.

Karaoke se va putea face în grup sau solo şi cumva s-ar asocia cu funcţia Group Sessions, apărută în această vară. Group Sessions este un fel de "room", un fel de petrecere online cu un grup de până la 6 prieteni cu conturi de Spotify, care pot asculta acelaşi continut. Poţi reda un playlist, un Mix personal sau un podcast. La ultima verificare funcţia Group Session era în fază beta.

O altă noutate pregătită de Spotify este o interfaţă mai bine gândită pentru utilizarea la bordul automobilului. Ea trebuie să distragă pe cât de puţin posibil şoferul, să se axeze pe utilizarea hands free şi prin comandă vocală. Vom avea butoane mai mari, buton dedicat pentru control vocal şi integrare Google Assisstant, Siri şi Alexa. Poate cea mai bună veste vine pentru posesorii de conturi gratuite Spotify. Ei vor putea acum să descarce şi să asculte piese offline, chiar dacă nu sunt plătitori de abonament.

Vor fi totuşi limitaţi la 30 de minute de melodii pe zi. Până acum aceşti utilizatori aveau doar alternativa de a face streaming. Toate funcţiile menţionate mai sus sunt în beta testing şi pot fi accesate deja de insideri. Sunt şanse mari să le vedem lansate la nivel comercial până la final de an 2020.

La final de august am aflat care sunt cele mai populare 10 piese ale verii lui 2020 pe Spotify, cu câteva surprize. În acest an Spotify a lansat şi podcasturi video, abonamentul Premium Duo pentru cupluri şi a scăpat de o limită enervantă legată de librăria sa.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Program și reguli de acces la "Rock 100% Românesc"

"Rock 100% Românesc", evenimentul ce-i aduce pe aceeași scenă pe Phoenix, Trooper, Mustang și Green Shepherd, va avea loc vineri,...

Închide