Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Soare Staniol, cvintetul bucureștean de trip-hop experimental, va lansa albumul de debut

Soare Staniol activează din 2014, timp în care a explorat texturi electronice, experiențe sonore și versuri care să rezoneze cu fiecare ascultător în parte. Iar dacă pentru mulți dintre noi 2020 s-a dovedit a fi un an plin de provocări, pentru Soare Staniol este anul în care lansează albumul de debut, material prin intermediul căruia dorește să captiveze un public cât mai larg. Găsești mai multe informații în articol.
Soare Staniol

Soare Staniol │ FOTO: Adrian Bulboacă

Soare Staniol este un cvintet de trip-hop experimental din București care continuă să-și fascineze audiența prin originalitatea și autenticitatea compozițiilor muzicale pe care le-a oferit de-a lungul celor șase ani de activitate.

Caracterizată printr-un melanj eclectic de spoken word, texturi electronice și profunzimea instrumentelor acustice, muzica trupei Soare Staniol cere a fi simțită cu abandon, privită cu nostalgie, dansată cu mișcări ample. Într-o cameră obscură, într-un club aglomerat sau pe străzile unui oraș pustiu, sound-ul grupului îți conturează un film, un film pe care apoi ți-l construiești singur. Îi adaugi detalii și aspecte în funcție de starea în care te găsești în clipa când auzi prima notă muzicală.

Această mișcare creativă abordată de Soare Staniol este înglobată în albumul omonim, primul din cariera trupei. Materialul discografic "Soare Staniol" va fi lansat pe 9 octombrie, prin casa de discuri independentă Underdog Records. Cele opt piese care alcătuiesc albumul explorează o mitologie reinventată a omului urban, prins între epoci și mai vulnerabil ca oricând. Compozițiile sunt marcate de improvizație și poartă semnătura celor cinci membri ai trupei: Sorin Păun (producție muzicală), Mihai Balabaș (chitară, vioară, text și compoziție), Marina Pîngulescu (vioară, voce, efecte), Călin Torsan (instrumente de suflat) și Maria Balabaș (voce, text, pian).

Copertă album "Soare Staniol"

Copertă album "Soare Staniol"

Primul single de pe album, "Ruine", a apărut, în cuvintele Mariei Balabaș "dintr-un beat și o senzație. Orașe și oameni, devorați împreună de trecut, ca de un demon al oricărui fel de consum prea intens". Melodia beneficiază de un videoclip regizat de Dan Radu Mihai şi imaginea semnată de Pătru Păunescu.

Tracklist album "Soare Staniol":

  1. Madlena
  2. Asfalt
  3. Din Sub
  4. She Brings The Rain
  5. Puterea
  6. Fărâme
  7. Tu Taci
  8. Ruine

Albumul va fi disponibil online în întreaga lume începând cu 9 octombrie și marchează începutul colaborării trupei Soare Staniol cu casa de discuri românească Underdog Records.

VIDEOCLIP: Soare Staniol - Ruine

Citește mai multe despre Soare Staniol
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
AC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO

Trupa AC/DC va lansa în curând muzică nouă. Formația și-a anunțat revenirea printr-o serie de teasere criptice, publicate pe Twitter...

Închide