Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Primul trailer "Dune" e adus la viață de "Eclipse" de la Pink Floyd, cu un nou aranjament al lui Hans Zimmer - VIDEO

Anul cinematografic 2020 ar putea fi salvat de noua peliculă SF a regizorului Denis Villeneuve, "Dune". Mult așteptata proaspătă adaptare a romanului lui Frank Herbert ajunge în cinematografe în decembrie, primul trailer dezvăluind un univers apocaliptic ce-ți taie respirația. Tensiunea capătă dimensiuni spațiale prin intermediul coloanei sonore, ce include emblematica piesă Pink Floyd, "Eclipse", într-un aranjament special, realizat de reputatul Hans Zimmer.

Publicat

pe

Timothée Chalamet în trailer-ul filmului "Dune"
Timothée Chalamet în trailer-ul filmului "Dune"

Una dintre cele mai așteptate pelicule ale anului 2020, "Dune", este pe cale să ne scoată din amorțeala pandemică. Cu Timothée Chalamet în rolul lui Paul Atreides, Zendaya întruchipând-o pe Chani, Jason Momoa în rolul lui Duncan Idaho și Javier Bardem portretizându-l pe Stilgar, noul film bazat pe romanul SF al lui Frank Herbert promite să ofere mai mult decât divertisment.

În primul trailer al anticipatului "Dune" regizat de Denis Villenueve intrăm în lumea lui Herbert, Arrakis, cu furtuni nimicitoare de nisip și personaje bine conturate. Fundalul muzical contribuie substanțial la aprofundarea atmosferei apocaliptice, piesa "Eclipse" de la Pink Floyd ducând suspansul la un alt nivel.

Emblematica melodie ce închide albumul "Dark Side of the Moon" s-a mai aflat și în trecut pe lista opțiunilor ce-ar fi întregit coloana sonoră a unei adaptări "Dune". În anii '70, Alejandro Jodorowsky s-a gândit și el să folosească această piesă pentru propria peliculă bazată pe romanul SF al lui Herbert. Încercarea sa a dat, însă, greș, această tentativă fiind documentată ulterior în filmul lui Jodorowsky din 2013.

Aproape 5 decenii mai târziu, "Eclipse" și-a găsit în cele din urmă locul pe coloana sonoră a filmului "Dune", grație lui Hans Zimmer. Reputatul compozitor german, premiat cu Oscar pentru coloana sonoră "The Lion King", a reorchestrat piesa Pink Floyd, noul aranjament ducând această melodie în sfera incantațiilor ritualice. Vă invităm să o savurați urmărind primul trailer al peliculei.

VIDEO TRAILER "Dune"

Noua adaptare "Dune" va avea premiera în cinematografe pe 18 decembrie 2020 și va purta amprenta regizorului franco-canadian Denis Villenueve, nominalizat la Oscar pentru filmul "Arrival" și la Bafta pentru "Blade Runner 2049". Anteriorul lungmetraj bazat pe romanul lui Herbert i-a aparținut lui David Lynch, filmul său apărând în 1984 și avându-i în distribuție pe Francesca Annis și Kyle MacLachlan. Pelicula a primit o nominalizare la Oscar în 1985, în categoria Best Sound. 

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Pink Floyd a lansat 12 albume live legendare pe reţelele de streaming

Pink Floyd şi-a surprins fanii înainte de Crăciun lansând 12 albume live legendare pe reţelele de streaming. E vorba despre albume din perioada pre-"Dark Side of the Moon" şi se situează între anii 1970 şi 1972. Găsiţi linkuri spre albume pe Spotify în articol.

Publicat

pe

Pink Floyd coperta Ummagumma
Pink Floyd coperta Ummagumma │ FOTO: Pink Floyd

Pink Floyd ne face un cadou neaşteptat la final de an 2021 şi anume o duzină de LP-uri live, înregistrate la concertele trupei de la începutul anilor '70. În acea perioadă formaţia britanică a lansat albumele "Atom Heart Mother" (1970), "Meddle" (1971) şi "Obscured By Clouds" (1972). Primul release din această serie este "They Came In Peace" şi include înregistrări de la concertele de la Universitatea Leeds pe 28 februarie 1970 şi Universitatea Washington din 16 noiembrie 1971. Include 7 piese şi are o oră şi 34 de minute.

Mai ascultăm şi piese interpretate live în Tokyo, Hamburg, Lyon, Copenhaga şi Bradford. Lista completă o găsiţi mai jos, alături de linkuri Spotify:

Surprizele nu se termină aici, deoarece Pink Floyd a anunţat şi o restaurare şi reeditare a albumului live "Pulse" din 1995. Acesta va sosi pe Blu-Ray pentru prima dată, ca parte a unui box set extins. Filmările provin din 1994, de la concertul de pe 20 octombrie din Earls Court, în Londra, atunci când trupa se afla în turneul "Divison Bell". Pe Blu-Ray şi DVD-uri veţi putea găsi acel concert, videoclipuri, filmele proiectate la concert, documentare, imagini de la repetiţii, iar în box set se află şi o cărticică de 60 de pagini.

Apare şi legendarul LED roşu luminos care se găsea pe ediţia CD a lui "Pulse". Noua versiune se numeşte "Pulse Restored & Re-Eredited" şi va sosi pe 18 februarie, fiind disponibilă la precomandă aici.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending