Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Primul trailer "Dune" e adus la viață de "Eclipse" de la Pink Floyd, cu un nou aranjament al lui Hans Zimmer - VIDEO

Anul cinematografic 2020 ar putea fi salvat de noua peliculă SF a regizorului Denis Villeneuve, "Dune". Mult așteptata proaspătă adaptare a romanului lui Frank Herbert ajunge în cinematografe în decembrie, primul trailer dezvăluind un univers apocaliptic ce-ți taie respirația. Tensiunea capătă dimensiuni spațiale prin intermediul coloanei sonore, ce include emblematica piesă Pink Floyd, "Eclipse", într-un aranjament special, realizat de reputatul Hans Zimmer.
Timothée Chalamet în trailer-ul filmului

Timothée Chalamet în trailer-ul filmului "Dune"

Una dintre cele mai așteptate pelicule ale anului 2020, "Dune", este pe cale să ne scoată din amorțeala pandemică. Cu Timothée Chalamet în rolul lui Paul Atreides, Zendaya întruchipând-o pe Chani, Jason Momoa în rolul lui Duncan Idaho și Javier Bardem portretizându-l pe Stilgar, noul film bazat pe romanul SF al lui Frank Herbert promite să ofere mai mult decât divertisment.

În primul trailer al anticipatului "Dune" regizat de Denis Villenueve intrăm în lumea lui Herbert, Arrakis, cu furtuni nimicitoare de nisip și personaje bine conturate. Fundalul muzical contribuie substanțial la aprofundarea atmosferei apocaliptice, piesa "Eclipse" de la Pink Floyd ducând suspansul la un alt nivel.

Emblematica melodie ce închide albumul "Dark Side of the Moon" s-a mai aflat și în trecut pe lista opțiunilor ce-ar fi întregit coloana sonoră a unei adaptări "Dune". În anii '70, Alejandro Jodorowsky s-a gândit și el să folosească această piesă pentru propria peliculă bazată pe romanul SF al lui Herbert. Încercarea sa a dat, însă, greș, această tentativă fiind documentată ulterior în filmul lui Jodorowsky din 2013.

Aproape 5 decenii mai târziu, "Eclipse" și-a găsit în cele din urmă locul pe coloana sonoră a filmului "Dune", grație lui Hans Zimmer. Reputatul compozitor german, premiat cu Oscar pentru coloana sonoră "The Lion King", a reorchestrat piesa Pink Floyd, noul aranjament ducând această melodie în sfera incantațiilor ritualice. Vă invităm să o savurați urmărind primul trailer al peliculei.

VIDEO TRAILER "Dune"

Noua adaptare "Dune" va avea premiera în cinematografe pe 18 decembrie 2020 și va purta amprenta regizorului franco-canadian Denis Villenueve, nominalizat la Oscar pentru filmul "Arrival" și la Bafta pentru "Blade Runner 2049". Anteriorul lungmetraj bazat pe romanul lui Herbert i-a aparținut lui David Lynch, filmul său apărând în 1984 și avându-i în distribuție pe Francesca Annis și Kyle MacLachlan. Pelicula a primit o nominalizare la Oscar în 1985, în categoria Best Sound. 

Citește mai multe despre Hans ZimmerPink Floyd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Guvernul sprijină Untold, Neversea, Electric, Castle şi Summer Well, marile festivaluri de la noi

Miercuri seara, pe 9 septembrie 2020 vicepremierul României, Raluca Turcan a anunţat un plan de a sprijini organizarea festivalurilor Untold,...

Închide