Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

Guvernul sprijină Untold, Neversea, Electric, Castle şi Summer Well, marile festivaluri de la noi

Miercuri seara, pe 9 septembrie 2020 vicepremierul României, Raluca Turcan a anunţat un plan de a sprijini organizarea festivalurilor Untold, Neversea, ARTMania, Electric Castle şi Summer Well. Decizia vine după un lobby al reprezentanţilor industriei divertismentului de la noi şi avem detalii mai jos.
Raluca Turcan ajutor festivaluri Romania

Raluca Turcan ajutor festivaluri Romania │ FOTO: Guvernul Romaniei

Industria de divertisment şi industria muzicală au fost serios afectate de pandemia Covid-19. Nu s-au mai ţinut concerte şi nici marile festivaluri pe parcursul acestui an. Guvernul a permis acordarea de vouchere în locul banilor înapoi pe bilete sau opţiunea de a păstra biletele pentru ediţiile viitoare. Acum aflăm de la vicepremierul Raluca TurcanUntold, Neversea, ARTMania, Electric Castle şi Summer Well vor fi sprijinite de stat. Organizatorii se confruntă cu pierderi şi au fost dificultăţi în a păstra personalul angajat, care se ocupă cu ridicarea scenelor, sonorizarea, aspecte tehnice, ticketing şi activităţi conexe.

Guvernul PNL va crea o schemă de ajutor de la stat pentru industria organizatoare de concerte. Un grup de lucru interministerial, alături de Asociaţia Organizatorilor de Concerte şi Evenimente din România vor pregăti o serie de norme sanitare care vor deveni ghid de bază pentru evenimente viitoare. Situaţia e incertă şi neclară de ceva vreme, dincolo de clasica distanţare socială, număr de persoane, dezinfectant şi purtarea de măşti. Vicepremierul a dat asigurări industriei ca Guvernul României îi este partener.

Întregul mediu cultural poate conta pe Guvernul României, acesta a fost mesajul transmis de vicepremier. Iată postarea Ralucăi Turcan de pe Facebook pe această temă:

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern!

Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.

Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor. Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.

Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță!

Pe lângă aspectul angajaţilor în industrie există şi componenta turistică. UNTOLD a devenit o destinaţie pentru zeci de mii turişti din Europa şi a fost apreciat şi premiat drept fiind unul dintre marile festivaluri europene. Neversea este la rândul său un reper în zona festivalurilor de muzică electronică şi pune sud-estul ţării pe hartă mai mult decât orice alt eveniment de la malul mării. ARTMania aduce de asemenea un influx de turişti în oraşul Sibiu în fiecare an, oraşul fiind deja apreciat pentru frumuseţea şi istoria sa.

Aşteptăm detalii de la Guvern cu privire la setul de reguli pentru evenimente şi susţinerea acordată organizatorilor pe viitor.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Billie Joe Armstrong (Green Day) a lansat piesa cover "Whole Wide World" - AUDIO

Billie Joe Armstrong se ţine de coveruri de ceva vreme şi tocmai a lansat piesa "Whole Wide World". Solistul Green...

Închide