Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Dave Grohl a compus o piesă pentru fetiţa de 10 ani care l-a învins la duelul de tobe

Dave Grohl, celebrul toboşar Nirvana şi omul din spatele Foo Fighters nu are nevoie de prea mult pentru a se viraliza. În ultimele săptămâni artistul a fost prins într-un inedit "drum battle" cu o puştoaică de 10 ani pe numele său Nandi Bushell. Tânăra, un adevărat fenomen la tobe a reuşit chiar să îl învingă pe Grohl în primă rundă, iar acum muzicianul i-a compus o piesă specială.

Publicat

pe

Dave Grohl duel Nandi Bushell
Dave Grohl duel Nandi Bushell │ FOTO: Dave Grohl

Nandi Bushell a devenit virală pe Internet la finalul lunii august, când a postat pe YouTube o variantă a piesei Nirvana "In Bloom". Fata de 10 ani cânta la tobe cu o precizie şi o energie uimitoare. Expresia sa facială şi bucuria cu care cânta au transformat-o într-o senzaţie pe Internet. A realizat şi coveruri după Green Day şi System of Down şi a ajuns şi la urechile lui Dave Grohl. Pe măsură ce popularitatea sa creştea, a apărut şi ideea unei întreceri în tobe cu Dave.

Provocarea a fost lansată de Nandi Bushell pe YouTube, odată cu un cover după piesa Foo Fighters "Everlong". Grohl a acceptat după ce a primit sute de mesaje din toată lumea, care îi spuneau că a fost provocat de o puştoaică. Diferenţa dintre cei doi este de 41 de ani, iar Bushell a surprins pe toată lumea cu modul în care a cântat la tobe piesa "Dead End Friends" de la Them Crooked Vultures (super grup în care se afla Grohl). Aceasta a fost doar runda întâi, din ceea ce se anunţă a fi un drum battle prelungit.

Toboşarul Nirvana s-a recunoscut înfrânt şi a revenit în această săptămână cu o piesă complet nouă, compusă special pentru Nandi. În clipul video postat pe contul de Twitter Foo Fighters, artistul cântă la tobe, bas, chitară şi voce, în vreme ce fiicele sale sunt backing vocals (Violet, Ophelia şi Harper). Piesa este despre o super eroină a tobelor, iar Nandi este numită "Queen of Rock and Roll". Dave nu a străin de interacţiunile cu fanii, pe parcursul izolării realizând o serie de sesiuni Instagram Live cu fanii săi şi cântând alături de ei.

Mingea este acum în terenul fetei de 10 ani, care va trebui să realizeze un cover la tobe după acest track. Va fi oare 2-0 pentru senzaţia britanică?

În acest an am aflat detalii despre planurile lui Grohl pentru o biografie şi artistul i-a cântat "Everlong" unui asistent medical din primele linii ale pandemiei.

Comentează

Industria muzicala

Foștii membri Nirvana s-au reunit pentru o discuție despre albumul "In Utero" - VIDEO

Krist Novoselic, Dave Grohl și producătorul Steve Albini au stat la povești cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea "In Utero", cel de-al treilea și ultim album al trupei Nirvana. Totul s-a desfășurat în cadrul podcastului Conan O’Brien Needs a Friend. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend
Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend │ FOTO: captură YouTube / Team Coco

Novoselic, Grohl și Albini au vorbit pe larg despre procesul de înregistrare a albumului "In Utero", eventuale comparații cu anteriorul disc, "Nevermind", dar și despre reacția casei de discuri cu privire la "In Utero". Au menționat profunzimile versurilor scrise de regretatul Kurt Cobain și au povestit despre farsele pe care le-au făcut unor artiști ca Gene Simmons, Evan Dando și Eddie Vedder.

Într-un clip teaser lansat înaintea episodului complet de podcast, cei trei au vorbit și despre ascensiunea amețitoare a trupei după lansarea albumul "Nevermind" și despre felul în care au navigat un astfel de succes internațional.

Pe 27 octombrie va avea loc lansarea unei ediții deluxe a albumului "In Utero", care conține 53 de piese nelansate, inclusiv două concerte complete din era "In Utero": o reprezentație din 1993 la Los Angeles și ultimul lor concert în Seattle, din 1994.

Ediția aniversară va fi disponibilă într-o gamă variată - CD, vinil, box set. Set-urile Super Deluxe Edition se laudă și cu un panou acrilic detașabil cu imaginea emblematică a albumului, o carte de 48 de pagini cu fotografii nelansate până acum, un fanzin de 20 de pagini, o litografie a afișului turneului din Los Angeles realizată de artistul Coop, trei pliante pentru concerte și două bucăți din biletele concertelor din Los Angeles și Seattle.

Citește în continuare

Trending