Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Ce a făcut Mick Jagger în pandemie și ce se întâmplă cu noul album The Rolling Stones

Cu toții am simțit efectele pandemiei, iar pentru Mick Jagger, perioada pe care o traversăm este, ca și pentru noi, apăsătoare și imprevizibilă. Vocalistul Rolling Stones s-a menținut însă ocupat, iar asta l-a ajutat să rămână în formă. Cât despre viitorul album al formației, există planuri și pentru el, dar totul va depinde în final de evoluția situației.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

Mick Jagger a acordat un interviu pentru revista Rolling Stone în care a detaliat cum s-a simțit pandemia pentru un veritabil star rock. 

"Ei bine, am putut ieși, iar ăsta a fost un lucru grozav pentru mine. Vremea a fost minunată. Nu s-a nimerit în mijlocul în noiembrie, când e ploios. Asta ar fi fost deprimant. A fost o primăvară frumoasă și asta a fost grozav - nu stau suficient de mult acasă pentru a vedea bobocii înflorind. Și apoi am lucrat câte puțin pe ici pe colo. Am terminat piesa "Ghost Town". Apoi am terminat niște bucăți extra pentru "Goats Head Soup", pe astea le-am tras acasă. Am finalizat mai multe piese pe care le aveam înregistrate, dar nu erau gata. Încă lucrez la asta. Scriu și niște piese noi și mă ocup de niște documentare pentru diferite lucruri. Niște chestii legate de niște filme. Știi cum e, încerci să te menții ocupat, pentru că ai destul de mult timp pe mână. Dar tot încerc să mă bucur de ce fac cât de mult posibil, la fel ca mulți dintre noi."

Mick Jagger: "Nu putem ști ce se va întâmpla în viitor. Dar putem învăța din greșelile altor persoane, la fel cum putem învăța și din reușite"

Deși nu poate să anticipeze finalul pandemiei, Jagger crede că e important să învățăm din greșeli, dar și din reușite.

"Nu am mai trăit niciodată așa ceva. Tot ce pot să spun e că, uitându-mă la ce se întâmplă, analizând, în anumite locuri situația e mai bună decât în altele, dar trebuie să privești totul la nivel global. E îngrozitor. Și nu putem ști ce se va întâmpla în viitor. Dar putem învăța din greșelile altor persoane, la fel cum putem învăța și din reușite."

Întrebat dacă ar susține un concert care să implice distanțarea socială, Jagger a mărturisit că nu se va putea opune curentului.

"Da, probabil că dacă asta va fi realitatea pe care o vom trăi, sigur", a replicat Jagger.

Un nou album Rolling Stones nu se află încă pe agenda de lucru a formației, Mick Jagger fiind extrem de vag în estimări.

"Nu știu (când va apărea un album nou Rolling Stones). Cred că depinde. Nu știu când ne vom mai întâlni. Nu știm când ne vom putea strânge împreună pentru a înregistra. Trebuie să se întâmple în condiții de siguranță. Sunt sigur că ne vom întâlni cât de curând, dar trebuie să terminăm lucrurile la care lucrăm acum."

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Mick Jagger şi Dave Grohl au lansat imnul ieşirii din lockdown, "Eazy Sleazy" - AUDIO

Toată lumea stă cu ochii pe Marea Britanie şi modul în care a ieşit din lockdown în această perioadă, direct în puburi, cu bere şi petreceri. Mick Jagger şi Dave Grohl sărbătoresc momentul prin lansarea piesei "Eazy Sleazy", care primeşte un videoclip cu versuri al cărui stil vizual aduce cu clipurile White Stripes. Se vede şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy
Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy │ FOTO: Mick Jagger

După 4 luni de lockdown, britanicii pot din nou să bea bere în puburi (la exterior) de pe 12 aprilie, iar Mick Jagger şi Dave Grohl le oferă o coloană sonoră pentru ca lagger-urile să alunece mai bine. Solistul Rolling Stones şi liderul Foo Fighters cântă despre fotbal cu aplauze false, restricţii, urmărirea obsesivă a cifrelor de infecţie, dar şi aşteptarea cu sufletul la gură a "liberării". Plimbări nesfârşite în curte şi şi turneele anulate îşi fac şi ele loc în versuri, ca şi premierele virtuale de filme şi piese.

Melodia "Eazy Sleazy" reuşeşte să combine sunetul clasic Stones cu rock-ul alternativ regândit de Dave Grohl. Pe fostul toboşar Nirvana îl regăsim atât la chitară, cât şi la tobe, dar şi la voce alături de Mick la refren. Chitara devine nebunească spre final şi avem solo-uri excelente, care i-ar face pe cei de la Rolling Stones mândri. Sunt şi versuri amuzante spre final, legate de "Injectez vaccin, Bill Gates e în venele mele, control mental şi Pământul e plat", aluzie la conspiraţionişti.

Mick Jagger a avut următoarele de spus despre colaborare:

Este o piesă pe care am compus-o despre ieşirea din lockdown, cu nişte optimism binevenit. Îi mulţumesc lui Dave Grohl, care a trecut la tobe, bas şi chitară, a fost foarte distractiv să lucrez cu el.

Dave Grohl a adăugat:

E greu să pun în cuvinte ce înseamnă să înregistrez o piesă cu Sir Mick. E dincolo de vis devenit realitate. Exact când credeam că viaţa nu poate deveni mai nebună... şi este piesa verii, fără îndoială.

Cei doi au înregistrat acet track în studio-uri diferite: Jagger acasă şi Grohl în studioul Foo Fighters. În ultima vreme am aflat şi că Dave Grohl a lansat prima sa carte, dar şi a regizat un documentar despre trupele tinere care tocmai pornesc la drum. În februarie 2021 Foo Fighters a lansat albumul "Medicine at Midnight", înregistrat într-o casă bântuită.

Mick Jagger continuă între timp să lucreze cu The Rolling Stones la primul album după mai bine de un deceniu.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< aug. 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending