Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Ce a făcut Mick Jagger în pandemie și ce se întâmplă cu noul album The Rolling Stones

Cu toții am simțit efectele pandemiei, iar pentru Mick Jagger, perioada pe care o traversăm este, ca și pentru noi, apăsătoare și imprevizibilă. Vocalistul Rolling Stones s-a menținut însă ocupat, iar asta l-a ajutat să rămână în formă. Cât despre viitorul album al formației, există planuri și pentru el, dar totul va depinde în final de evoluția situației.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

Mick Jagger a acordat un interviu pentru revista Rolling Stone în care a detaliat cum s-a simțit pandemia pentru un veritabil star rock. 

"Ei bine, am putut ieși, iar ăsta a fost un lucru grozav pentru mine. Vremea a fost minunată. Nu s-a nimerit în mijlocul în noiembrie, când e ploios. Asta ar fi fost deprimant. A fost o primăvară frumoasă și asta a fost grozav - nu stau suficient de mult acasă pentru a vedea bobocii înflorind. Și apoi am lucrat câte puțin pe ici pe colo. Am terminat piesa "Ghost Town". Apoi am terminat niște bucăți extra pentru "Goats Head Soup", pe astea le-am tras acasă. Am finalizat mai multe piese pe care le aveam înregistrate, dar nu erau gata. Încă lucrez la asta. Scriu și niște piese noi și mă ocup de niște documentare pentru diferite lucruri. Niște chestii legate de niște filme. Știi cum e, încerci să te menții ocupat, pentru că ai destul de mult timp pe mână. Dar tot încerc să mă bucur de ce fac cât de mult posibil, la fel ca mulți dintre noi."

Mick Jagger: "Nu putem ști ce se va întâmpla în viitor. Dar putem învăța din greșelile altor persoane, la fel cum putem învăța și din reușite"

Deși nu poate să anticipeze finalul pandemiei, Jagger crede că e important să învățăm din greșeli, dar și din reușite.

"Nu am mai trăit niciodată așa ceva. Tot ce pot să spun e că, uitându-mă la ce se întâmplă, analizând, în anumite locuri situația e mai bună decât în altele, dar trebuie să privești totul la nivel global. E îngrozitor. Și nu putem ști ce se va întâmpla în viitor. Dar putem învăța din greșelile altor persoane, la fel cum putem învăța și din reușite."

Întrebat dacă ar susține un concert care să implice distanțarea socială, Jagger a mărturisit că nu se va putea opune curentului.

"Da, probabil că dacă asta va fi realitatea pe care o vom trăi, sigur", a replicat Jagger.

Un nou album Rolling Stones nu se află încă pe agenda de lucru a formației, Mick Jagger fiind extrem de vag în estimări.

"Nu știu (când va apărea un album nou Rolling Stones). Cred că depinde. Nu știu când ne vom mai întâlni. Nu știm când ne vom putea strânge împreună pentru a înregistra. Trebuie să se întâmple în condiții de siguranță. Sunt sigur că ne vom întâlni cât de curând, dar trebuie să terminăm lucrurile la care lucrăm acum."

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rolling Stones a lansat piesa "Troubles A' Comin", din arhiva de piese nemaiauzite

The Rolling Stones păstrează atenţia publicului vie prin lansarea unei piese nemaiauzite până acum, "Troubles A' Comin". Acest track va fi inclus pe ediţia aniversară de 40 de ani a albumului din 1981 "Tattoo You", care va include alte piese nelansate până acum din arhiva formaţiei.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

"Troubles A' Coming" este o melodie bogată instrumental, cu pian, multiple chitare şi armonii plăcute. Nu este un track complet original, ci un cover şi o reinterpretare a unui single al trupei The Chi-Lites. Pe 23 septembrie formaţia britanică a oferit un alt preview al acestui album, clipul piesei "Living In the Heart of Love", dedicat chitaristului Charlie Watts, care a încetat din viaţă la finalul acestei veri.

Watts a cântat alături de grup timp de 58 de ani şi a murit pe 24 august, la vârsta de 80 de ani. De altfel la primul concert din 2021 The Rolling Stones, colegii i-au dedicat un tribut prelungit, chiar la final de septembrie 2021. Mick Jagger şi Keith Richards erau înlăcrimaţi, acesta fiind primul debut de turneu şi implicit turneu fără Charlie. În zilele după moartea toboşarului a fost lansat şi un video tribut pentru acesta pe canalul de YouTube al trupei.

The Rolling Stones nu renunţă totuşi la turneul american planificat pentru acest an, în ciuda pierderii unui membru important. Asta şi pentru că problemele de sănătate ale lui Watts datau de ceva vreme şi există deja opţiunea unui toboşar de rezervă. Steve Jordan, care a mai colaborat cu Stones îl va înlocui pe parcursul celor 13 concerte. The Rolling Stones a ales să iasă din pauza impusă de pandemie cu un concert privat pe 20 septembrie, organizat de patronul echipei de fotbal american New England Patriots, Robert Kraft.

Acolo s-a auzit de altfel şi pentru prima oară live coverul "Troubles A' Comin". Pe viitoarea ediţie aniversară "Tattoo You" se vor afla 8 alte melodii pe care formaţia le-a înregistrat în perioada anilor '70 şi '80, dar nu le-a finisat. Acum sunt completate cu extra voce şi chitară. LP-ul aniversar vine pe 22 octombrie prin casele de discuri Polydor, Interscope şi UMe.

Citește în continuare

Trending