Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Carlos Santana crede că drogurile au influențat vizibil muzica lui Jimi Hendrix și a altor staruri rock

Carlos Santana și-a amintit de zilele de aur ale Woodstock-ului, povestind într-un interviu despre legătura directă dintre creativitate și droguri. În opinia chitaristului, anumite substanțe halucinogene au un efect puternic asupra muzicii pe care o creezi, Jimi Hendrix fiind unul dintre cei care și-au exprimat altfel viziunea artistică grație consumului de LSD.

Publicat

pe

Carlos Santana
Carlos Santana

Pentru Carlos Santana, efectul drogurilor asupra artei este incontestabil. Nu a încurajat publicul să consume LSD, dar a povestit cu multă convingere într-un interviu despre felul în care acest drog și-a pus amprenta asupra muzicii lui Jimi Hendrix și a trupei The Beatles.

"Știu că Jimi Hendrix a creat acel gen de muzică pentru că a consumat niște LSD. Dacă nu ar fi consumat LSD, nu ar fi sunat la fel. Iar cei care l-au luat, cum ar fi The Beatles când au înregistrat "Sgt. Pepper", îți pot spune cine a consumat și cine încă nu a făcut-o", a declarat Carlos Santana pentru The Captain.

Muzica pe care o creezi sub efectul LSD-ului are un sound aparte, crede Santana, iar acest lucru poate fi observat cu ușurință de către cei care au consumat acest drog.

Carlos Santana: "Odată ce devii galactic, ceva se schimbă...Miles [Davis], The Doors..E ceva acolo"

"Cei care l-au luat (LSD) sună mult mai galactic, sună minunat. Ceilalți sună ca ceea ce este în împrejurimi - iar împrejurimile sunt frumoase, dar nu sunt galactice.

Odată ce devii galactic, ceva se schimbă...Miles [Davis], The Doors...E ceva acolo...Nu promovez drogurile, dar ce vreau să spun este că treci de la un televizor obișnuit la un sunet ultra-surround, multi-dimensional, știi ce zic...

Și îi mulțumesc lui Dumnezeu...unii oameni care au consumat LSD nu s-au mai întors niciodată, ceva s-a întâmplat cu ei. Mie mi-a oferit mai multă claritate; cumva reușesc să dansez cu nebunia și limpezimea și să le fac să funcționeze împreună, pot să mă simt bine, așa că oamenilor care încearcă să facă glume pe seama mea, spunând <<Ai luat prea mult>>, le spun <<Ei bine, tu nu ai consumat ce am consumat eu>>."

În anul de glorie al festivalului Woodstock, Carlos Santana lansa albumul de debut cu trupa sa, ce-i poartă numele. Discul "Santana" din 1969 a reușit să urce până pe poziția a 4-a în topul Billboard 200, marele succes comercial fiins adus, însă, 30 de ani mai târziu de albumul "Supernatural".

Trending