Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen și DJ Maxx la filmările videoclipului "Parte din tine"Roxen și DJ Project lansează videoclipul "Parte din tine", în care artista joacă rolul muzei Noel Gallagher's High Flying Birds It's a Beautiful WorldUn nou album Oasis e în lucru. Noel Gallagher îl înregistrează fără Liam Juriu "Românii au talent" 2021"Românii au talent" promite un show la dublu; emisiunea revine cu 2 ediții pe săptămână Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO

Bodo de la Proconsul: "Textul melodiei Cerul a fost scris în 15 minute"

Bodo, solistul trupei Proconsul, a fost invitat duminică în emisiunea #Generaţii, ce a înlocuit ediția din 2020 a Cerbului de Aur. În cadrul show-ului, povestea celebrei melodii a fost dezvăluită.
Proconsul la Cerbul de Aur 2018

Proconsul la Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La 19 ani de la câștigarea trofeului acestui festival, Bodo a detaliat despre cum a fost compusă piesa "Cerul", pe care a interpretat-o în concurs. Cunoscută, dar mai ales iubită şi fredonată cu plăcere de toată lumea, piesa trupei Proconsul, "Cerul", are o poveste specială:

"Specială pentru sufletul meu și, din acest motiv, a luat naștere foarte repede. Textul piesei <<Cerul>> a fost scris într-un sfert de oră! Deci în aproximativ 15 minute. M-am gândit la mama mea, pe care, la vremea aceea o pierdusem de puțin timp și mi-a venit să cânt și să scriu așa...", a spus Bodo.

Piesa "Cerul" a ajuns la urechile publicului prin cele două festivaluri produse de Televiziunea Română. Dragoș, colegul său de trupă, a înscris piesa la preselecție și la Festivalul Mamaia, și la Cerbul de Aur.

"Asta, pentru a ne dovedi, atât nouă, cât și publicului, că melodia <<Cerul>> nu este un copil mort din fașă, cum preconizaseră, pe vremea aceea, cei de la casa noastră de producție. Așa au spus atunci: <<Cerul>> este un cântec frumos, dar, într-o epocă a celor de la BUG Mafia, care spun că pop-rock-ul suntem noi, o piesă în care versurile sună aşa: <<Aș culege în palme o stea/ Să te am pe tine>>, nu credem că va face mare succes și nu prea credem în ea. Numai că avem un Dumnezeu sus și el a hotărât! Iar piesa a ajuns la urechile publicului prin cele două festivaluri produse de Televiziunea Română! Şi, dacă la Cerbul de Aur, verdictul a fost dat de zece membri ai juriului, la Mamaia a fost decizia publicului", a adăugat Bodo.

Cerbul de Aur reprezintă în continuare o bucurie imensă pentru Bodo, o bucurie pe care a gustat-o din plin în anul 2001 și din care gustă ori de câte ori îşi aduce aminte și retrăieşte momentele de pe scena de la Brașov. Acest lucru a putut fi observat și duminică, pe 13 septembrie, în emisiunea #Generații, unde muzicianul a făcut un duet de neuitat cu tânăra şi talentata interpretă Dora Gaitanovici.

Cerbul de Aur de anul acesta a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19, însă povestea festivalului a continuat cu un super show de televiziune. Cerbul de Aur 2020 #Generaţii a fost un spectacol cu totul unic, aşa cum au promis artiştii care au participat, în ultimele zile de iulie, la filmările pentru proiect, la sediul Televiziunii Române, în condiții de maximă siguranță. Monica Anghel, Connect-R, Lidia Buble, Bella Santiago, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Raluka, Bodo, Andrei Tudor Band, Echoes, Claudia Andas, Roxen, DJ Project & Andia, Dora Gaitanovici sunt doar câţiva dintre artiştii ce au fost prezenți în ediţia specială. Împreună au pregătit un program de televiziune strălucitor, în care atât tinerii, cât și cei nostalgici au avut ocazia să asculte muzica românească a tuturor generațiilor.

Citește mai multe despre Bodo (Bogdan Marin)Proconsul
Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
iMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Festivalul iMapp Bucharest 2020 se va desfășura online, în perioada 16 - 19 septembrie, în cadrul unui proiect special, intitulat...

Închide