Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria" New RadicalsNew Radicals va cânta din nou "You Get What You Give", după 22 de ani de pauză. Trupa se reunește grație lui Joe Biden

Bodo (Proconsul) vine la show-ul #Generaţii de la TVR 1: "Cerbul de Aur este un loc în care am trăit un vis"

Bodo, vocalistul trupei Proconsul, este invitat în noua emisiune de la TVR 1, #Generaţii, ce înlocuiește ediția din 2020 a Cerbului de Aur. La 19 ani de la câștigarea trofeului acestui festival, Bodo povestește duminică despre experiența sa pe scena de la Brașov, dar și despre cum a fost compusă piesa ”Cerul”, pe care a interpretat-o în concurs.
Proconsul la Cerbul de Aur 2018

Proconsul la Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cerbul de Aur înseamnă o bucurie imensă pentru Bodo, solistul trupei Proconsul, o bucurie pe care a gustat-o din plin în anul 2001 și din care gustă ori de câte ori îşi aduce aminte și retrăieşte momentele de pe scena de la Brașov. Interpretul este unul dintre artiştii invitaţi de Televiziunea Română în show-ul special Cerbul de Aur #Generaţii, care va putea fi urmărit la TVR 1 duminică, 13 septembrie, de la ora 21.00. În acest spectacol, Bodo va face un duet de neuitat cu tânăra şi talentata interpretă Dora Gaitanovici.

"Concursul [ediția din 2001 la care a participat] a fost foarte, foarte greu, pentru că erau mulţi concurenţi. În anul acela a fost împărțit pe sectiuni: rock, pop-rock, dance, folclor. La secţiunea la care am participat noi, pop-rock, au fost mulți concurenți și țin minte că mi-a fost puțin teamă de concurentul Lituaniei. Dar, auzindu-l la repetițiile din Piața Sfatului, m-am liniștit, am știut că îl pot depăși", a dezvăluit Bodo într-un interviu pentru TVR 1.

Bodo: "Textul piesei "Cerul" a fost scris într-un sfert de oră"

Cunoscută, dar mai ales iubită şi fredonată cu plăcere de toată lumea, piesa trupei Proconsul, "Cerul", are o poveste specială. Cu această melodie, trupa a câştigat în 2001 marele premiu al Festivalului Cerbul de Aur.

"Specială pentru sufletul meu și, din acest motiv, a luat naștere foarte repede. Textul piesei Cerul a fost scris într-un sfert de oră! Deci în aproximativ 15 minute. M-am gândit la mama mea, pe care, la vremea aceea o pierdusem de puțin timp și mi-a venit să cânt și să scriu așa...", a povestit Bodo în același interviu.

Bodo a mărturisit, de asemenea, că Cerbul de Aur a fost un deschizător de drumuri pentru formație, chiar dacă nu a profitat din plin de această reușită.

"Cerbul de Aur este un loc în care am trăit un vis, în care visul a devenit realitate și ne-am bucurat ca niște copii de Trofeul câștigat. Dar noi, ca trupă, la vremea aceea, nu am profitat la maximum de acest Trofeu câștigat. E drept că nu ne-a ajutat nici casa de producție, dar nu vreau să dau vina pe nimeni", a completat interpretul.

Cerbul de Aur 2020 #Generaţii va fi un spectacol inedit, aşa cum promit artiştii care au participat, în ultimele zile de iulie, la filmările pentru proiect, la sediul Televiziunii Române, în condiții de maximă siguranță. Monica Anghel, Connect-R, Lidia Buble, Bella Santiago, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Raluka, Bodo, Andrei Tudor Band, Echoes, Claudia Andas, Roxen, DJ Project & Andia, Dora Gaitanovici sunt doar câţiva dintre artiştii pe care publicul îi va putea vedea în ediţia specială. Împreună au pregătit un program de televiziune strălucitor, în care atât tinerii cât și cei nostalgici vor avea ocazia să asculte muzica românească a tuturor generațiilor.

Citește mai multe despre Proconsul
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Valeria Stoica a lansat albumul de debut "I Don't Like Roses"

Valeria Stoica ne aduce în suflete inocență și dor. Albumul de debut al artistei originare din Republica Moldova se numește...

Închide