Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Bodo (Proconsul) vine la show-ul #Generaţii de la TVR 1: "Cerbul de Aur este un loc în care am trăit un vis"

Bodo, vocalistul trupei Proconsul, este invitat în noua emisiune de la TVR 1, #Generaţii, ce înlocuiește ediția din 2020 a Cerbului de Aur. La 19 ani de la câștigarea trofeului acestui festival, Bodo povestește duminică despre experiența sa pe scena de la Brașov, dar și despre cum a fost compusă piesa ”Cerul”, pe care a interpretat-o în concurs.

Publicat

pe

Proconsul la Cerbul de Aur 2018
Proconsul la Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cerbul de Aur înseamnă o bucurie imensă pentru Bodo, solistul trupei Proconsul, o bucurie pe care a gustat-o din plin în anul 2001 și din care gustă ori de câte ori îşi aduce aminte și retrăieşte momentele de pe scena de la Brașov. Interpretul este unul dintre artiştii invitaţi de Televiziunea Română în show-ul special Cerbul de Aur #Generaţii, care va putea fi urmărit la TVR 1 duminică, 13 septembrie, de la ora 21.00. În acest spectacol, Bodo va face un duet de neuitat cu tânăra şi talentata interpretă Dora Gaitanovici.

"Concursul [ediția din 2001 la care a participat] a fost foarte, foarte greu, pentru că erau mulţi concurenţi. În anul acela a fost împărțit pe sectiuni: rock, pop-rock, dance, folclor. La secţiunea la care am participat noi, pop-rock, au fost mulți concurenți și țin minte că mi-a fost puțin teamă de concurentul Lituaniei. Dar, auzindu-l la repetițiile din Piața Sfatului, m-am liniștit, am știut că îl pot depăși", a dezvăluit Bodo într-un interviu pentru TVR 1.

Bodo: "Textul piesei "Cerul" a fost scris într-un sfert de oră"

Cunoscută, dar mai ales iubită şi fredonată cu plăcere de toată lumea, piesa trupei Proconsul, "Cerul", are o poveste specială. Cu această melodie, trupa a câştigat în 2001 marele premiu al Festivalului Cerbul de Aur.

"Specială pentru sufletul meu și, din acest motiv, a luat naștere foarte repede. Textul piesei Cerul a fost scris într-un sfert de oră! Deci în aproximativ 15 minute. M-am gândit la mama mea, pe care, la vremea aceea o pierdusem de puțin timp și mi-a venit să cânt și să scriu așa...", a povestit Bodo în același interviu.

Bodo a mărturisit, de asemenea, că Cerbul de Aur a fost un deschizător de drumuri pentru formație, chiar dacă nu a profitat din plin de această reușită.

"Cerbul de Aur este un loc în care am trăit un vis, în care visul a devenit realitate și ne-am bucurat ca niște copii de Trofeul câștigat. Dar noi, ca trupă, la vremea aceea, nu am profitat la maximum de acest Trofeu câștigat. E drept că nu ne-a ajutat nici casa de producție, dar nu vreau să dau vina pe nimeni", a completat interpretul.

Cerbul de Aur 2020 #Generaţii va fi un spectacol inedit, aşa cum promit artiştii care au participat, în ultimele zile de iulie, la filmările pentru proiect, la sediul Televiziunii Române, în condiții de maximă siguranță. Monica Anghel, Connect-R, Lidia Buble, Bella Santiago, Mircea Baniciu, Ana Baniciu, Raluka, Bodo, Andrei Tudor Band, Echoes, Claudia Andas, Roxen, DJ Project & Andia, Dora Gaitanovici sunt doar câţiva dintre artiştii pe care publicul îi va putea vedea în ediţia specială. Împreună au pregătit un program de televiziune strălucitor, în care atât tinerii cât și cei nostalgici vor avea ocazia să asculte muzica românească a tuturor generațiilor.

Comentează

Trending