Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO

Sibiu Guitar Meeting a găzduit pe 19 septembrie întâlnirea a 300 de chitariști români din toate colțurile țării. Concertul Manifest, dar și restul activităților din program, au reușit să reunească sute de persoane din diferite generații în jurul pasiunii lor comune - cântatul la chitară. La eveniment au fost prezenți și Adrian Despot, Mircea Vintilă, Emeric Imre, frații Dincă din formația Trooper și Paul Radu de la Antract.

Publicat

pe

Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020
Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020 │ FOTO: PR

Sibiu Guitar Meeting este un proiect complex, care reușește an de an să contureze un program de interes pentru comunitatea de chitariști și nu numai. Tema ediției 2020 a Sibiu Guitar Meeting, desfășurată în weekendul 18 - 20 septembrie, a fost "Legacy", cei prezenți la festival fiind invitați la o celebrare a moștenirii lăsată de mai marii artiști ai muzicii rock, români și internaționali; moștenirea fiind un cadou al trecutului, care ajută la crearea unui viitor mai bun.

Concertul colectiv al celor 300 de chitariști veniți la Sibiu din toate colțurile țării a fost cel mai spectaculos și de impact moment din întregul festival. Deși publicul a fost restrâns în locație, datorită condițiilor actuale, evenimentul a fost transmis pentru prima dată online, integral. Înregistrarea concertului a depășit 50.000 de vizualizări.

Manole, chitaristul trupei Antract și mentor al programului "Pune Mâna pe Chitară", este artistul care a pus în scenă întregul show și totodată profesorul care, prin intermediul tutorialelor video online, a ajutat chitariștii din toată țara să învețe toate cele 20 de cântece folk și rock incluse în playlist.

VIDEO: Fragment din concertul celor peste 300 de chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020

O serie de artiști mari, autori ai pieselor din playlist, au urcat pe scenă de-a lungul serii și au acompaniat sutele de chitariști cu vocea:

 • Adrian Despot de la Vița de Vie a interpretat cunoscutul cântec "Praf de stele";
 • Mircea Vintilă a încântat publicul cu două piese etalon - "Vinovații fără vină" și "Adio, deci pe curând" de Pasărea Colibri;
 • Emeric Imre a participat pentru prima dată la eveniment și a cântat "Nebun de alb";
 • frații Dincă de la formația Trooper au urcat pe scenă, unde au interpretat piesa "Trec anii (Zi după zi)";
 • Paul Radu de la Antract a cântat "Trebuie să crezi" și "Iubirea";
 • Florin Grigoraș de la Riff a pregătit cântecul "În loc de bun rămas".

Alături de ei, o serie de artiști cunoscuți și iubiți pe plan local și nu numai, au preluat microfonul și instrumentele de-a lungul serii: Maria Cojocaru, Sofia Murăruș, Diana Toader, Moldovan Adrian, Marius Borcoman și alții.

VIDEO: Trooper la Sibiu Guitar Meeting 2020

VIDEO: Emeric Imre la Sibiu Guitar Meeting 2020

VIDEO: Mircea Vintilă la Sibiu Guitar Meeting 2020

Activități conexe pentru chitariști și publicul larg

De-a lungul celor 3 zile de festival, Sibiu Guitar Meeting 2020 a adus publicului o serie de proiecte unice.

Guitar After Life Expo

Guitar After Life Expo este finalitatea unui proiect de colectare a chitarelor vechi și de recondiționare a acestora. O parte dintre instrumente au fost pictate în cadrul acțiunii Painted Sounds de către elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, în timpul Concertului Manifest, pe baza sunetelor ascultate. Restul instrumentelor au fost recondiționate în cadrul proiectului Guitar Art Craft, astfel fiind transformate în noi obiecte decorative, pe principiul do-it-yourself: veioze, cuiere, noptiere, rafturi și accesorii pentru pereți. În final, toate creațiile au fost expuse timp de 2 zile în Piața Habermann și au fost admirate puternic de către publicul larg.

Street Guitar

Anul acesta, cântările de stradă din seria Street Guitar au pus într-o altă lumină 3 zone cheie din Sibiu. O serie de grupuri de chitariști din Craiova, Făgăraș și Sibiu au pregătit momente muzicale unice, pe care le-au pus în scenă în Piața Mică, Piața Schiller și strada Centumvirilor, reușind să oprească zeci de trecători pentru un moment de deconectare totală.

Chitarist 2.0.

De asemenea, pentru al treilea an consecutiv, Cezar Popescu și Cosmin Lupu au revenit la Sibiu pentru a susține workshop-ul de creație și producție muzicală „Chitarist 2.0.”. Atelierul s-a desfășurat duminică, 20 septembrie și a implicat nu doar explicații teoretice, cât mai ales exerciții practice. Finalitatea masterclass-ului este o piesă la care toți participanții și-au adus aportul muzical.

Young Revolution

În final, proiectul Young Revolution este o continuare firească a activităților organizate sub același nume în cadrul ultimelor ediții ale festivalului. În timp ce anii trecuți trupele tinere din toată țara erau invitate la Sibiu, unde cântau în prima seară de eveniment, anul acesta tinerii artiști sunt promovați intens, prin diferite canale de comunicare.

Sibiu Guitar Meeting a lansat deja CD-ul Young Revolution, o compilație muzicală ce reunește piese originale ale unor trupe tinere din toată țara. Fiind un produs cultural unic, acesta a fost vândut în cele 3 zile de festival, dar va fi distribuit și în alte locații partenere din toată țara. Banii încasați vor ajunge în contul Fondului Pune Mâna pe Chitară și vor fi folosiți pentru a susține educația muzicală a copiilor, prin proiectele demarate de Asociația Culturală Play.

Sibiu Guitar Meeting este un eveniment co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și AFCN.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Trooper cântă în Quantic pe 3 și 4 iunie - Program și reguli de acces

Trooper lansează albumul "X" în clubul Quantic din București. Invitați în cadrul concertelor de pe 3 si 4 iunie sunt trupele Jack of all Trades, Lovebite și Rebrain. Consultă programul, valabil pentru ambele zile de lansare.

Publicat

pe

Concert Trooper în deschidere pentru Sonata Arctica la Arenele Romane pe 15 iulie 2015
Concert Trooper în deschidere pentru Sonata Arctica la Arenele Romane pe 15 iulie 2015 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Concertele vor avea loc în clubul Quantic, în interior. Decizia a fost luată împreună cu organizatorii pentru a evita posibilele inconveniente cauzate de condițiile meteorologice. Cele două concerte vor avea setlist-uri foarte diferite.

Programul concertelor Trooper din Quantic, de pe 3 și 4 iunie:

 • Open Doors: 18:00
 • Meet and Greet: 18:30
 • Rebrain: 19:00
 • Lovebit: 19:45
 • Jack of all Trades: 20:30
 • Trooper: 21:15

Reguli de acces la concertele Trooper din Quantic, de pe 3 și 4 iunie:

Este interzis accesul cu: artificii, arme, obiecte periculoase sau obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser).

Accesul în spatiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată.

Posesorii de bilete la categoria VIP vor primi brățări care le vor permite accesul în zona în care va avea loc sesiunea de Meet and Greet. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului.

Bilete concert Trooper - lansare album

 • VIP - 106 lei - sold out
 • Acces General - 53 lei

Albumul "X" include 9 piese, o parte dintre ele fiind înregistrate în perioada de izolare. Ca și până acum, Balaurul s-a ocupat de producția acestui disc. Partea de mix și master i-a revenit lui Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation)."Rădăcini de dor", "Lumea s-a stins", "Rupi tăcerea!" și "Dragoste falsă" figurează pe noul material al formației.

În cei 27 de ani de activitate, Trooper a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 850.000 de oameni în peste 880 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP etc. Piese ca "Destin", "Strigăt", "Amintiri", "Tari ca munții", "Trec anii" sau "În ziua a opta" au devenit adevărate imnuri pentru generații întregi de ascultători.

Citește în continuare

Albume noi

TROOPER a lansat albumul "X"; Ascultă noile piese - AUDIO

Trooper a lansat cel de-al 10-lea album din carieră. Materialul se numește "X" și include piese precum "Rădăcini de dor" și "Lumea s-a stins".

Publicat

pe

Concert Trooper la Stelele Rockului Romanesc 2 pe 16 aprilie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"X" include 9 piese, o parte dintre ele fiind înregistrate în perioada de izolare. Ca și până acum, Balaurul s-a ocupat de producția acestui disc. Partea de mix și master i-a revenit lui Peter Rutcho (Parkway Drive, Deez Nuts, Revocation)."Rădăcini de dor", "Lumea s-a stins", "Rupi tăcerea!" și "Dragoste falsă" vor figura pe noul material al formației.

Albumul "X" va fi prezentat în zilele de 3 și 4 iunie 2022 în clubul Quantic (outdoor) din București. Cele două concerte vor avea setlisturi foarte diferite.

Coiotu': "Suntem extrem de mândri că am ajuns la albumul cu numărul zece"

"A sosit momentul să vă oferim un nou album de studio. Ne-a plăcut mereu să înregistrăm muzică nouă, să aducem 'sânge proaspăt' în setlisturile concertelor. Pentru că nu știm exact care o să fie situația în vara lui 2022, am ales o cale sigură: două concerte în Quantic. Vom cânta două seturi diferite. Dacă o persoană alege să vadă ambele concerte, o să se bucure de patru ore de piese Trooper. Suntem extrem de mândri că am ajuns la albumul cu numărul zece. Nu ne-am gândit nicio clipă în 1995 că vom ajunge să scriem o poveste atât de lungă și de frumoasă. Nu ne-am gândit că vom ajunge să avem mii de prieteni, care să fie alături de noi la fiecare pas. Pe ei ne bazăm și în 3 și 4 iunie! Sper să îi vedem acolo în fața scenei, pregătiți pentru o sărbătoare mare de tot!, a declarat Coiotu'.

AUDIO: Trooper - "X" (Albumul integral)

În cei 27 de ani de activitate, Trooper a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 850.000 de oameni în peste 880 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP etc. Piese ca "Destin", "Strigăt", "Amintiri", "Tari ca munții", "Trec anii" sau "În ziua a opta" au devenit adevărate imnuri pentru generații întregi de ascultători.

Citește în continuare

Trending