Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO

Sibiu Guitar Meeting a găzduit pe 19 septembrie întâlnirea a 300 de chitariști români din toate colțurile țării. Concertul Manifest, dar și restul activităților din program, au reușit să reunească sute de persoane din diferite generații în jurul pasiunii lor comune - cântatul la chitară. La eveniment au fost prezenți și Adrian Despot, Mircea Vintilă, Emeric Imre, frații Dincă din formația Trooper și Paul Radu de la Antract.

Publicat

pe

Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020
Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020 │ FOTO: PR

Sibiu Guitar Meeting este un proiect complex, care reușește an de an să contureze un program de interes pentru comunitatea de chitariști și nu numai. Tema ediției 2020 a Sibiu Guitar Meeting, desfășurată în weekendul 18 - 20 septembrie, a fost "Legacy", cei prezenți la festival fiind invitați la o celebrare a moștenirii lăsată de mai marii artiști ai muzicii rock, români și internaționali; moștenirea fiind un cadou al trecutului, care ajută la crearea unui viitor mai bun.

Concertul colectiv al celor 300 de chitariști veniți la Sibiu din toate colțurile țării a fost cel mai spectaculos și de impact moment din întregul festival. Deși publicul a fost restrâns în locație, datorită condițiilor actuale, evenimentul a fost transmis pentru prima dată online, integral. Înregistrarea concertului a depășit 50.000 de vizualizări.

Manole, chitaristul trupei Antract și mentor al programului "Pune Mâna pe Chitară", este artistul care a pus în scenă întregul show și totodată profesorul care, prin intermediul tutorialelor video online, a ajutat chitariștii din toată țara să învețe toate cele 20 de cântece folk și rock incluse în playlist.

VIDEO: Fragment din concertul celor peste 300 de chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020

O serie de artiști mari, autori ai pieselor din playlist, au urcat pe scenă de-a lungul serii și au acompaniat sutele de chitariști cu vocea:

  • Adrian Despot de la Vița de Vie a interpretat cunoscutul cântec "Praf de stele";
  • Mircea Vintilă a încântat publicul cu două piese etalon - "Vinovații fără vină" și "Adio, deci pe curând" de Pasărea Colibri;
  • Emeric Imre a participat pentru prima dată la eveniment și a cântat "Nebun de alb";
  • frații Dincă de la formația Trooper au urcat pe scenă, unde au interpretat piesa "Trec anii (Zi după zi)";
  • Paul Radu de la Antract a cântat "Trebuie să crezi" și "Iubirea";
  • Florin Grigoraș de la Riff a pregătit cântecul "În loc de bun rămas".

Alături de ei, o serie de artiști cunoscuți și iubiți pe plan local și nu numai, au preluat microfonul și instrumentele de-a lungul serii: Maria Cojocaru, Sofia Murăruș, Diana Toader, Moldovan Adrian, Marius Borcoman și alții.

VIDEO: Trooper la Sibiu Guitar Meeting 2020

VIDEO: Emeric Imre la Sibiu Guitar Meeting 2020

VIDEO: Mircea Vintilă la Sibiu Guitar Meeting 2020

Activități conexe pentru chitariști și publicul larg

De-a lungul celor 3 zile de festival, Sibiu Guitar Meeting 2020 a adus publicului o serie de proiecte unice.

Guitar After Life Expo

Guitar After Life Expo este finalitatea unui proiect de colectare a chitarelor vechi și de recondiționare a acestora. O parte dintre instrumente au fost pictate în cadrul acțiunii Painted Sounds de către elevi ai Liceului de Artă din Sibiu, în timpul Concertului Manifest, pe baza sunetelor ascultate. Restul instrumentelor au fost recondiționate în cadrul proiectului Guitar Art Craft, astfel fiind transformate în noi obiecte decorative, pe principiul do-it-yourself: veioze, cuiere, noptiere, rafturi și accesorii pentru pereți. În final, toate creațiile au fost expuse timp de 2 zile în Piața Habermann și au fost admirate puternic de către publicul larg.

Street Guitar

Anul acesta, cântările de stradă din seria Street Guitar au pus într-o altă lumină 3 zone cheie din Sibiu. O serie de grupuri de chitariști din Craiova, Făgăraș și Sibiu au pregătit momente muzicale unice, pe care le-au pus în scenă în Piața Mică, Piața Schiller și strada Centumvirilor, reușind să oprească zeci de trecători pentru un moment de deconectare totală.

Chitarist 2.0.

De asemenea, pentru al treilea an consecutiv, Cezar Popescu și Cosmin Lupu au revenit la Sibiu pentru a susține workshop-ul de creație și producție muzicală „Chitarist 2.0.”. Atelierul s-a desfășurat duminică, 20 septembrie și a implicat nu doar explicații teoretice, cât mai ales exerciții practice. Finalitatea masterclass-ului este o piesă la care toți participanții și-au adus aportul muzical.

Young Revolution

În final, proiectul Young Revolution este o continuare firească a activităților organizate sub același nume în cadrul ultimelor ediții ale festivalului. În timp ce anii trecuți trupele tinere din toată țara erau invitate la Sibiu, unde cântau în prima seară de eveniment, anul acesta tinerii artiști sunt promovați intens, prin diferite canale de comunicare.

Sibiu Guitar Meeting a lansat deja CD-ul Young Revolution, o compilație muzicală ce reunește piese originale ale unor trupe tinere din toată țara. Fiind un produs cultural unic, acesta a fost vândut în cele 3 zile de festival, dar va fi distribuit și în alte locații partenere din toată țara. Banii încasați vor ajunge în contul Fondului Pune Mâna pe Chitară și vor fi folosiți pentru a susține educația muzicală a copiilor, prin proiectele demarate de Asociația Culturală Play.

Sibiu Guitar Meeting este un eveniment co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și AFCN.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Trooper susține un concert simfonic la Sala Palatului în 2023

Trooper va marca 28 de ani de activitate printr-un concert programat la Sala Palatului pe 19 noiembrie 2023. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Fanii Trooper vor avea ocazia de a-și urmări trupa favorită într-o variantă acompaniată de o orchestră formată din 50 de persoane. Primul proiect simfonic al formației a avut loc în 2009, cu ocazia lansării albumului "Vlad Țepeș - Poemele Valahiei", însă într-o formulă mult mai restrânsă față de ceea ce va însemna concertul pe care influenta formație românească de rock îl va pune în scenă în al 28-lea an de activitate.

"Este cel mai important concert Trooper pe care l-am pus în scenă în toți anii de carieră. De 13 ani încercăm să aducem în fața voastră proiectul Trooper Simfonic, iar acum așteptarea a luat final. O să fie o seară grandioasă pentru toți cei care vor participa la eveniment. Ne-am propus să îl filmăm și să îl înregistrăm, ca să ne asigurăm că acest moment extraordinar din istoria Trooper va rămâne mereu cu noi. Sper să ne fiți alături și de data asta - pentru cel mai ambițios proiect de până acum", a precizat Alin "Coiotu"Dincă, solistul Trooper.

În aproape trei decenii de carieră, Trooper a lansat 10 albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 900 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura, Prodigy etc.

Trooper înseamnă: Alin "Coiotu" Dincă - voce, Aurelian "Balaurul" Dincă - chitară, Ionuț "Oscar" Rădulescu - bass, Cristian Oftez - chitară, Ionuț "John" Covalciuc - tobe.

Bilete concert Trooper Simfonic la Sala Palatului

Prețul biletelor variază în 83 și 177 lei, în funcție de categoria și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică nouă

Delia și Adrian Despot ne potolesc pofta de rock cu "Tot ce vrei" - VIDEO

Delia și Adrian Despot lansează o bucată muzicală plină de energie și adrenalină, asezonată pe ici și colo cu versuri amuzante și personaje efervescente. Te invităm să urmărești videoclipul.

Publicat

pe

Delia x Adrian Despot - Tot ce vrei
Delia x Adrian Despot - Tot ce vrei │ FOTO: captură YouTube / Delia

Rock-ul vine în porție dublă în urechile ascultătorilor. Delia și Adi Despot și-au unit forțele pentru "Tot ce vrei", o partitură muzicală pentru cel mai nou spot publicitar al brandului Tazz. Melodia a fost compusă de cei doi artiști și produsă de Alex Cotoi.

"O ard clasic, omletă și friptură. E tot ce știu să fac în bucătărie. Și când zic că o ard, ma refer la tigaie. De fiecare dată. Îmi place când se gătește în casă, dar, dacă e ceva mai complicat, la un moment dat începe să îmi lipsească fix persoana în cauză. Rolul femeii din viața mea nu e în bucătărie, ci lângă mine. Așa să ne ajute!", a comentat Despot pe Instagram.

"Tot ce vrei" este lansată împreună cu un videoclip regizat de Hypno și produs de Luca's Art Film. Delia și Adi Depot cântă la o nuntă, dar proaspeții însurăței aleg să nu rămână prea mult timp alături de invitați.

Legat de piesă, Delia a scris:

"Eu nu gătesc, dar mama face o mâncare delicioasă. Eu vin cu good vibes cât ea pregătește felurile mele de mâncare preferate și petrecem momente frumoase împreună. Când am scris piesa, m-am gândit la ea și la cei ca ea care pot lua o pauză binemeritată din când în când. Enjoy!"

VIDEO: Delia x Adrian Despot - Tot ce vrei

Adrian Despot nu este la prima reclamă pentru Tazz. Cântărețul a apărut într-un spot publicitar alături de Mihai Bobonete, Mihai Rait și chef Sorin Bontea. Anterior, Despot era protagonistul unei alte reclame și cânta piesa "Peste tot", alături de Killa Fonic, Adi de Vâlcea și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Trooper va difuza online un concert înregistrat fără public

Trooper le pregătește fanilor o surpriză muzicală. Trupa va difuza online, pe pagina de Facebook, un concert înregistrat la începutul acestui an. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Trooper - concert online
Trooper - concert online │ FOTO: Trooper

Trooper va posta pe pagina oficială de Facebook un concert înregistrat fără public la începutul anului 2022. A fost prima întâlnire în formula de șase după doi ani de pandemie. Concertul face parte din seria de evenimente ce marchează 20 de ani de la apariția discului de debut - "Trooper I".

Evenimentul este disponibil joi, 29 septembrie, de la ora 20:00, pe TrooperRocks.

"La începutul lui 2022, în februarie, am reușit să strângem toată echipa. Nu numai că ne-am adunat în formula de șase, adică am venit toți cei care au participat la înregistrarea albumului de debut, dar am reușit să îi aducem și pe mulți dintre cei care în decursul anilor au făcut parte din echipa Trooper. Am rămas cu toți prieteni și chiar a fost un moment extrem de emoționant să ne putem strânge în același loc. Am ținut neapărat să filmăm acest concert, pentru că ne-am dorit să poată asculta toată lumea, în 2022, piesele de pe primul nostru disc. Știam că nu vor putea ajunge la concertul aniversar toți cei care-și doresc, prin urmare am considerat că acest material le va merge direct la suflet. Sper că am reușit să le facem o bucurie mare. Știu sigur că pentru noi a fost minunat să susținem acest unic show Trooper, chiar dacă a fost fără public. Doar pentru echipa tehnică", a declarat Coiotu'.

În cei 27 de ani de activitate, Trooper a lansat zece albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni în peste 900 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura, Prodigy etc.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< feb. 2023 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5

Trending