Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Un documentar despre ultimele zile ale actorului Robin Williams va fi lansat în septembrie

Intitulat "Robin's Wish", documentarul va fi lansat pe 1 septembrie și prezintă ultimele zile din viața îndrăgitului actor. Prietenii apropiați, vecinii și soția sa, Susan Schneider Williams spun o poveste despre un bărbat și luptele sale înainte de o moarte ce a luat prin surprindere întreaga lume. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robin Williams în "Robin Williams: Weapons of Self-Destruction" (2009)
Robin Williams în "Robin Williams: Weapons of Self-Destruction" (2009) │ FOTO: IMDb www.imdb.com

Filmul documentar este regizat de Tyler Norwood și are o durată de aproape o oră și jumătate. Este găzduit de văduva actorului, care vrea ca oamenii să înțeleagă bătălia lui Robin Williams cu demența cu corpi Lewy. Aceasta este o boală neurodegenerativă care duce la dezechilibru mintal și a fost cea care a condus la sfârșitul tragic al unuia dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood.

Norwood a construit o poveste emoționantă, în care sunt prezentate interviuri sfâșietoare ale actorilor, regizorilor și medicilor care l-au întâlnit pe Robin Williams în ultimul an din viață. De asemenea, regizorul vrea să educe spectatorii cu privire la această boală cruntă ce pune stăpânire pe creier. Moartea lui Williams a fost catalogată drept sinucidere, dar starea fizică și psihică ce au condus la acest gest radical au fost cauzate de demența cu corpi Lewy. Robin Williams nu și-a cunoscut niciodată diagnosticul. Acesta a fost dezvăluit la autopsie.

Într-un interviu recent pentru publicația Variety, regizorul Tyler Nerwood a oferit detalii tulburătoare despre documentarul "Robin's Wish":

"Mi-am dat seama că deși demența cu corpi Lewy este ca o sentință la moarte, Robin Williams nu a primit un diagnostic și nu a apucat să afle niciodată ce se întâmplă cu el. Aceasta este tema documentarului. Am abordat vecinii, prietenii și colegii de muncă. Am căutat să vad care este cea mai potrivită persoană pentru a spune povestea. Și sunt momente ca cel în care vecinul lui, John, ultimul om în afară de Susan care l-a văzut în viață, spune că Robin s-a dus la el să-i ceară o îmbrățișare. A fost un detaliu pe care l-am introdus în documentar pentru că demonstrează caracterul plin de omenie al lui Robin".

Robin Williams și-a pus capăt zilelor pe 11 august 2014, în casa lui din California. Poliția a precizat că actorul a fost găsit spânzurat cu o curea și avea încheietura mâinii crestată. Anul acesta ar fi împlinit vârsta de 69 de ani.

Robin Williams a devenit celebru datorită rolului din "Mork și Mindy". Artistul a fost recompensat în 1998 cu Premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul din filmul "Good Will Hunting". A mai fost nominalizat la Premiile Oscar pentru Cel mai bun actor în 1988, cu rolul interpretat în filmul "Bună dimineaţa, Vietnam!", în 1990 pentru rolul din "Cercul poeţilor dispăruţi", iar în 1992 pentru cel din "Regele pescar". De asemenea, actorul a câştigat şi patru Globuri de Aur, două premii Emmy, două premii Screen Actors Guild şi cinci premii Grammy.

VIDEO: Trailer documentar "Robin's Wish":

Comentează

Trending