Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Travis Scott lansează piesa "The Plan" pentru coloana sonoră a filmului "TENET"

Toată lumea vorbeşte în aceste zile despre "TENET", cel mai nou blockbuster al lui Christopher Nolan şi primul mare film care se poate vedea la cinematografele deschise pe glob. Sunt şanse mari să se difuzeze şi în România atunci când se deschid cinematografele la început de septembrie. Rapperul Travis Scott a compus o piesă inspirată de această peliculă, "The Plan" şi o puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Travis Scott The Plan coloana sonora TENET
Coperta single Travis Scott The Plan coloana sonora TENET │ FOTO: Travis Scott

Travis Scott se poate asocia lejer cu fenomenul "TENET", fiind artizanul unor lumi fantastice la rândul său, redate în jocul Fortnite şi la festivalurile dedicate operei artistului. Noul single a fost inaugurat în ultimul trailer al filmului lui Nolan. Piesa are autotune din plin, sintetizatoare grele şi multi stratificate şi un aer psihedelic. Filmul "TENET" a avut premiera în cinematografele britanice pe 26 august, cu accentul pe cele IMAX. Văzut de mulţi ca succesor spiritual pentru "Inception", acest film îi are în distribuţie pe Robert Pattinson, noul Batman, dar şi pe John David Washington, fiul lui Denzel Washington.

Pe acesta îl cunoaştem în rolul unui fotbalist NFL cu multe reveniri în serialul HBO al lui The Rock "Ballers". Pelicula cea nouă a lui Christopher Nolan a primit recenzii majoritar pozitive, sărind de 85% pe Rotten Tomatoes şi fiind descris ca un film greu şi o combinaţie de "Memento", "Dark Knight" şi puţin "Dunkirk". Sunt şi voci care spun că sunetul e mixat prost şi că fundalul sonor acoperă dialogurile, cel puţin aşa s-a întâmplat în unele săli IMAX din UK. A apărut pe Reddit şi un filmuleţ cu Tom Cruise care merge să vadă filmul chiar în Londra, alături de regizorul filmelor "Mission Impossible", purtând mască, dar tot fiind recunoscut de public.

"TENET" este greu de explicat, dar are de-a face cu călătoria în timp, cu timpul care curge invers şi o echipă de curajoşi care vor să oprească un război şi o apocalipsă temporală. Totul se întâmplă sub pretextul spionajului şi al unei agenţii de intelligence care provoacă un conflict. Între timp Travis Scott continuă să îşi lanseze propria colecţie de pantofi sport şi mai nou ar pregăti o colaborare cu McDonald's în aceeaşi zonă. Rapperul a concertat în aprilie 2020 în faţa a 12 milioane de gameri în jocul Fortnite, iar vara trecută a cântat alături de Ed Sheeran pe piesa "Antisocial".

Şi-a asociat numele şi cu SZA şi the Weeknd pentru o piesă dedicată ultimului sezon din "Game of Thrones".

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Travis Scott ar fi trebuit să oprească concertul de la Astroworld mai devreme, susține un pompier șef din Houston

Travis Scott este, cu siguranță, una dintre persoanele responsabile pentru tragedia de la Astroworld, e de părere pompierul șef din Houston Samuel Peña. Analizând evoluția îmbulzirii ce s-a soldat cu 8 morți și sute de răniți, Peña a concluzionat că o intervenție a artistului ar fi putut contribui major la aplanarea busculadei.

Publicat

pe

Travis Scott în videoclipul piesei ”Escape Plan”
Travis Scott în videoclipul piesei ”Escape Plan” │ FOTO: Travis Scott

Finalul tragic al concertului cu peste 50.000 de participanți de la festivalul Astroworld continuă să șocheze întreaga lume. 8 persoane au murit și sute de oameni au fost răniți la show-ul susținut de Travis Scott, cei decedați având vârste cuprinse între 14 și 27 de ani. Potrivit ultimelor informații relatate de BBC, câteva dintre cazurile internate în spital sunt extrem de grave, un băiat de 9 ani fiind în comă, iar o femeie de 22 de ani rămânând, din ziua concertului, fără semne de activitate cerebrală.

Reconstituind cele întâmplate la Astroworld, un pompier șef din Houston a atras atenția asupra responsabilității majore pe care o are un artist la un astfel de eveniment. Potrivit acestuia, îmbulzeala care a condus la această tragedie ar fi putut fi aplanată.

Pompierul șef Samuel Peña: "Artistul deține controlul asupra publicului. Artistul, dacă observă că ceva e în neregulă, poate opri cu siguranță concertul"

"La un moment dat, o ambulanță a încercat să înainteze prin mulțime. Iar artistul deține controlul asupra publicului. Artistul, dacă observă că ceva e în neregulă, poate opri cu siguranță concertul, poate cere să se aprindă luminile și să spună: <<Hey, nu vom mai continua acest show până când lucrurile nu se rezolvă>>. Asta e o posibilă modalitate de a interveni", a declarat pompierul șef din Houston Samuel Peña pentru NBC News.

Această observație vine în contextul în care busculada de la concertul lui Travis Scott s-a petrecut în jurul orei 9:30 p.m., iar show-ul s-a încheiat 40 de minute mai târziu, la 10:10 p.m.

Iubita lui Travis Scott, Kylie Jenner, a declarat duminică pe Instagram că artistul a aflat că au murit persoane la show-ul său de abia după ce concertul a fost oprit și că, în niciun caz, nu ar fi continuat să cânte dacă ar fi fost conștient de cele întâmplate. Alte surse din cercul Astroworld vin și ele în apărarea artistului, susținând că Travis nu ar fi avut cum să vadă de pe scenă că situația este foarte gravă, dar că, imediat ce a fost informat, a oprit concertul.

Pompierul Samuel Peña a subliniat în intervenția de la NBC și importanța unei responsabilități colective, punând, totuși, artistul pe cea mai influentă poziție.

"Cu toții avem o responsabilitate. Toți cei care au participat la eveniment au o responsabiltate, începând de la artist și până la toți ceilalți."

Cum a reacționat Travis Scott și ce piste urmăresc polițiștii

După eveniment, rapperul Travis Scott și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, declarându-se "devastat" și angajându-se să plătească costurile de înmormântare pentru cele 8 persoane decedate. Acesta le va plăti, de asemenea, o lună de terapie celor afectați de tragedie.

Travis Scott, invitatul surpriză Drake și organizatorii Astroworld au fost dați în judecată de multe dintre persoanele prezente la eveniment. Artiștii sunt acuzați că au incitat mulțimea, iar Live Nation că nu a oferit măsuri de siguranță adecvate.

În prezent, poliția investighează cazul, cu implicarea departamentelor de omucideri și narcotice. Potrivit BBC, există suspiciuni că cineva din public le administra droguri injectabile persoanelor de la concert.

Citește în continuare

Lifestyle

Travis Scott va acoperi costurile de înmormântare pentru victimele de la Astroworld; nu scapă, însă, de procesele de judecată

Povestea tragediei de la festivalul Astroworld continuă cu noi detalii. Evenimentul ce a avut loc pe 5 noiembrie s-a soldat cu opt morți și sute de răniți, iar Travis Scott și organizatorii concertului sunt acum trași la răspundere. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Tragedie concert Travis Scott Astroworld 2021
Tragedie concert Travis Scott Astroworld 2021 │ FOTO: Houston TV

50.000 de persoane au luat parte la Astroworld, un eveniment ce se dorea a fi o revenire la normalitate pentru industria muzicală și de divertisment. Lucrurile au luat, însă, o turnură tragică. Pe 5 noiembrie, la concertul lui Travis Scott s-a produs o busculadă în urma căreia au murit opt persoane și sute au fost rănite. Printre decedați se numără doi adolescenți, de 14, respectiv 16 ani, o femeie de 23 de ani și cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 și 27 de ani.

Rapperul de 30 de ani s-a angajat în a plăti costurile de înmormântare a celor opt victime. Mai mult, Scott a colaborat cu un serviciu online de consiliere (BetterHelp) pentru a oferi o lună de terapie gratuită celor afectați de tragedie. De asemenea, cântărețul și organizatorii festivalului vor oferi rambursarea biletelor tuturor participanților la Astroworld. Toate aceste gesturi vin în urma numeroaselor procese de judecată la adresa lui Travis Scott.

Procesele includ acuzații conform cărora Scott și Drake, invitatul surpriză al concertului, au incitat mulțimea, care, în cele din urmă, a scăpat de sub control. Mai mult, nici organizatorul evenimentului nu o să scape nepedepsit. Live Nation este acuzat că nu a reușit să ofere măsuri de siguranță adecvate. Nici Scott, nici Live Nation nu au oferit încă o declarație oficială despre procese.

Anchetatorii încă încearcă să stabilească ce anume a cauzat învălmășeala din timpul concertului. Într-o declarație video lansată sâmbătă seara, Scott a spus că nu a fost conștient de gravitatea situației decât după ce a terminat de cântat.

Citește în continuare

Lifestyle

Tragedie la festivalul lui Travis Scott Astroworld 2021: 8 morţi şi sute de răniţi

Scăderea numărului de cazuri de Covid-19 din SUA şi numărul mare de persoane vaccinate a dus la reluarea concertelor şi festivalurilor pe continentul american. Travis Scott a readus pe arene fenomenul Astroworld, iar concertul său din Texas de pe 5 noiembrie s-a soldat cu o tragedie: în urma unei busculade 8 persoane au murit şi sute au fost rănite.

Publicat

pe

Tragedie concert Travis Scott Astroworld 2021
Tragedie concert Travis Scott Astroworld 2021 │ FOTO: Houston TV

Seara de vineri, 5 noiembrie a avut loc deschiderea unui festival Astroworld 2021 ce trebuia să ţină 2 zile şi să se desfăşoare la NRG Park din Houston, Texas. A fost un caz clasic de public prea numeros pentru un spaţiu prea mic şi de busculadă la intrarea la festival şi ulterior şi în faţa scenei. Cei aflaţi în primele rânduri au fost striviţi de cei din spate în jurul orei locale 21:00.

Ce s-a întâmplat în Texas seamănă cu dezastrul din decembrie 1979, când la un concert The Who din Cincinatti au fost striviţi 11 oameni la Riverfront Coliseum. Nu e prima oară când mulţimea de la Astroworld-ul lui Travis Scott nu poate fi ţinută sub control. În noiembrie 2019 mulţimea galopantă a dus la rănirea gravă a 3 persoane. Presa locală scrie că acest nou caz a început cu fani care se urcau peste baricadele metalice şi alergau spre intrare.

În 2015 Travis Scott a fost arestat pentru că a incitat mulţimea să sară peste bariere de securitate la Lollapalooza în Chicago, iar o fată de 15 ani a fost călcată în picioare.

Iată declaraţia oficială a rapperului Travis Scott:

Sunt devastat de lucrurile care s-au petrecut aseară. Mă rog pentru familiile şi pentru cei afectaţi de ceea ce s-a întâmplat la Astroworld Festival. Poliţia din Houston are suportul meu complet, pe măsură ce ei continuă să investigheze tragicele pierderi de vieţi.

Voi coopera cu comunitatea din Houston pentru a vindeca şi susţine familiile afectate. Le mulţumesc Poliţiei din Houston, Pomperilor şi celor de la NRG Park pentru suport şi reacţia imediată.

Vă iubesc pe toţi.

8 persoane au decedat în urma busculadei de pe 5 noiembrie, în vreme ce 300 de persoane au fost tratate de medici la faţa locului. 23 de oameni au ajuns la Urgenţe, inclusiv un copil de 10 ani. 11 persoane erau în stop cardiac. Astroworld 2021 era sold out, cu 50.000 de persoane prezente în prima seară. A doua noapte a festivalului a fost anulată din motive evidente.

Travis Scott este un rapper de 27 de ani, care a primit 6 nominalizări la Premiile Grammy. La concertul de pe 5 noiembrie l-a adus şi pe Drake pe scenă.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending