Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Taylor Swift a doborât recorduri cu "folklore", noul material discografic

Cu mai bine de o săptămână în urmă, Taylor Swift a lansat "folklore", un material discografic înregistrat în izolare, al optulea din cariera artistei. De la lansare, "folklore" s-a dovedit a fi cel mai bine vândut album din 2020. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Teaser Taylor Swift Folklore
Teaser Taylor Swift Folklore │ FOTO: Taylor Swift twitter.com

"folklore" se poziționează pe primul loc în lume, cu vânzări de peste 2 milioane la nivel mondial și peste o jumătate de miliard de stream-uri totale pe audio și video în doar o săptămână. A ajuns pe locul 1 pe iTunes în mai mult de 85 de țări. Albumul marchează cel mai mare debut din Marea Britanie pentru o artistă în 2020 și a devenit cel mai difuzat album al lui Swift în prima săptămână de la lansare, în Marea Britanie.

Single-ul "cardigan" a debutat pe locul 1 în graficul Spotify Global, susținând cele mai multe fluxuri Spotify zilnice din 2020. A ajuns numărul 1 pe iTunes și a fost cea mai adăugată melodie în Top 40 și Hot AC Radio charts la nivel național. Piesa a fost adăugată direct în lista principală de piese difuzate de BBC Radio 1 din Marea Britanie.

Taylor Swift este singura artistă care are șapte albume ce s-au vândut fiecare cu cel puțin 500.000 de exemplare într-o singură săptămână ("Fearless", "Speak Now", "RED", "1989", "reputation", "Lover" și "folklore"). Este prima și singura artistă femeie din secolul XXI care a avut cinci albume de studio pe locul 1 în Marea Britanie.

Aceste ultime realizări vin după o altă serie de recorduri stabilite de "folklore". Săptămâna trecută, materialul a zdrobit recordul global de stream-uri de pe Spotify în prima zi de lansare, cu 80,6 milioane de fluxuri și a devenit cel mai difuzat album pop pe Apple Music în 24 de ore, cu 35,47 de milioane de stream-uri.

"folklore" conține în total 16 melodii și un bonus track, la care artista a lucrat alături de Aaron Dessner de la The National, de Bon Iver și de Jack Antoff, cunoscut și pentru colaborările sale recente cu Lorde sau Lana Del Rey. Albumul a fost masterizat de Laura Sisk şi Jon Low şi mixat de Şerban Ghenea şi Low.

Tracklist "Folklore":

 1. "The 1"
 2. "Cardigan"
 3. "The Last Great American Dynasty"
 4. "Exile" (featuring Bon Iver)
 5. "My Tears Ricochet"
 6. "Mirrorball"
 7. "Seven"
 8. "August"
 9. "This is Me Trying"
 10. "Illicit Affairs"
 11. "Invisible Strâng"
 12. "Mad Woman"
 13. "Epiphany"
 14. "Betty"
 15. "Peace"
 16. "Hoax"
 17. "The Lakes" (Bonus Track)

PUBLICITATE
Comentează

Trending