Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Queen + Adam Lambert lansează un album - VIDEO TRAILER

Queen + Adam Lambert revin în atenția publicului cu un material nou, primul album live în această formulă, ce va purta audiența într-o călătorie în jurul lumii. "Live Around The World" va cuprinde momentele de vârf din cei 8 ani de turnee susținute împreună.

Publicat

pe

Concert Queen + Adam Lambert │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

De la prima apariție împreună, în 2009, când membrii Queen, Brian May și Roger Taylor, apăreau ca invitați alături de Adam Lambert în finala celui de-al optulea sezon al American Idol, formula Queen + Adam Lambert a câștigat tot mai mulți fani, devenind una dintre trupele cu cele mai impresionante turnee din lume. Cel mai recent turneu din Oceania a înregistrat vânzări masive, un singur spectacol, de pe stadionul ANZ din Sydney, atrăgând un număr record de peste 60.000 de spectatori. Până la ora actuală, trupa a cântat pentru o audiență de dimensiuni impresionante, de aproximativ 4 milioane de persoane.

Dacă pandemia nu ar fi dat peste cap concertele programate în 2020, Brian, Roger și Adam tocmai ar fi încheiat acum încă un turneu, ce ar fi trebuit să încludă 27 de spectacole în 9 țări europene. Din păcate, aceste show-uri au fost amânate pe anul viitor, restricțiile impuse de COVID-19 neputând fi ignorate. Membrii Queen și Adam Lambert s-au gândit, însă, la alte modalități prin care să-i consoleze pe cei aproape 500.000 de fani dezamăgiți, care dețin deja bilete.

Așa au ajuns să se reorienteze spre YouTube. În luna iunie, trupa a lansat un video de o oră, ce cuprindea momente live memorabile din turneele susținute în întreaga lume. Reacțiile fanilor la acest clip au fost covârșitoare, impresionați fiind nu doar cei peste 500.000 de fani care l-au urmărit, ci și trupa însăși.

Roger Taylor: "Nu realizasem cât de bine sunam împreună"

"Noi nu mai urmăriserăm acele clipuri, eram întotdeauna prea aglomerați cu turnee", spune Roger Taylor. "Nu realizasem cât de bine sunam împreună. Așa că ne-am gândit, ok, poate ar fi momentul să lansăm un album live cu cele mai importante momente din concertele pe care le-am ținut în ultimii opt ani alături de Adam Lambert".

Așa a încolțit ideea realizării noului album "Live Around The World", disc pe care publicul îl va putea achiziționa începând cu data de 2 octombrie, în diferite formate: CD, CD+DVD, CD+Blu-ray și vinyl. În tracklistul de 20 de piese se vor regăsi cele mai îndrăgite piese Queen, melodii precum "Don’t Stop Me Now" și "I Want To Break Free", precum și rarități, cum ar fi versiuni aparte ale pieselor lui Freddie Mercury - "Love Kills" și "I Was Born To Love You".

Brian May: "Mă bucură deosebit de mult faptul că acum putem împărtăși acest moment unic cu întreaga lume"

"E o premieră! Pe măsură ce veți urmări și asculta aceste piese, veți călători în întreaga lume alături de noi și veți experimenta un set live virtual complet. Colecția de piese va atinge punctul culminat în Sydney, la începutul acestui an, când, în sprijinul Fire Fight Australia, am recreat setul complet Queen Live Aid. A fost un eveniment istoric pentru o cauză grozavă - cu cel mai ridicat nivel de adrenalină de la originalul Live Aid, din 1985. Mă bucură deosebit de mult faptul că acum putem împărtăși acest moment unic cu întreaga lume", a declarat Brian May.

"Live Around The World" - Queen + Adam Lambert - CD / VINYL TRACKLIST

  1. Tear It Up (May) The O2, London, UK, 02/07/2018
  2. Now I'm Here (May) Summer Sonic, Tokyo, Japan, 2014
  3. Another One Bites The Dust (Deacon) Summer Sonic, Tokyo, Japan, 2014
  4. Fat Bottomed Girls ft. Dallas Cowboys Cheerleaders (May) American Airlines Center, Dallas, USA, 2019
  5. Don't Stop Me Now (Mercury) Rock In Rio, Lisbon, Portugal, 2016
  6. I Want To Break Free (Deacon) Rock In Rio, Lisbon, Portugal, 2016
  7. Somebody To Love (Mercury) Isle of Wight Festival, UK, 2016
  8. Love Kills - The Ballad (Mercury/Moroder) iHeart Radio Theater, Los Angeles, USA, 2014
  9. I Was Born To Love You (Mercury) Summer Sonic, Tokyo, Japan, 2014
  10. Under Pressure (Queen/Bowie) Global Citizen Festival, New York, USA, 2019
  11. Who Wants To Live Forever (May) Isle of Wight Festival, UK, 2016
  12. The Show Must Go On (Queen) The O2, London, UK, 04/07/2018
  13. Love Of My Life (Mercury) The O2, London, UK, 02/07/2018
  14. Bohemian Rhapsody (Mercury) Fire Fight Australia, ANZ Stadium, Sydney, Australia, 2020
  15. Radio Ga Ga (Taylor) Fire Fight Australia, ANZ Stadium, Sydney, Australia, 2020
  16. Ay-Ohs (Mercury) Fire Fight Australia, ANZ Stadium, Sydney, Australia, 2020
  17. Hammer To Fall (May) Fire Fight Australia, ANZ Stadium, Sydney, Australia, 2020
  18. Crazy Little Thing Called Love (Mercury) Fire Fight Australia, ANZ Stadium, Sydney, Australia, 2020
  19. We Will Rock You (May) Fire Fight Australia, ANZ Stadium, Sydney, Australia, 2020
  20. We Are The Champions (Mercury) Fire Fight Australia, ANZ Stadium, Sydney, Australia, 2020

VIDEO TRAILER: "Live Around The World" - Queen + Adam Lambert

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Queen a lansat o versiune nouă a piesei "Machines" - AUDIO

Nu doar Beatles lansează muzică nouă în aceste zile, ci şi Queen. Mă rog, mult spus nouă, e vorba de fapt despre o versiune regândită şi reprelucrată a piesei "Machines (Or Back to Humans)", un track de pe a doua parte a albumului "The Works" din 1984.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Queen Machines
Videoclip cu versuri Queen Machines │ FOTO: Queen

"Machines (Or Back to Humans)" a sosit ca single digital la început de lună noiembrie 2023. La bază aveam o piesă care deschidea a doua parte a albumului Queen "The Works" din 1984. Acum melodia se aude live în cadrul show-ului "QUEEN + Adam Lambert Rhapsody", în turneu în SUA. "Rhapsody" e o producţie inedită, care include roboţi uriaşi proiectaţi pe ecrane, dar şi un Freddie Mercury virtual.

Roger Taylor apare ca backing vocal cu ajutorul unui efect vocode, el servind ca "vocea maşinilor" de pe track. Brian May şi Taylor au creat de altfel "Machines" şi propun următorul fir narativ:

Hoarda de roboţi oferă un fir narativ pentru întregul nou show al nostru. În aceste zile în care inteligenţa artificială invadează vieţile noastre, aceste creaturi mecanice personifică insurgenţa roboţilor. În spectacolul nostru aflat încă în dezvoltare, "Back to Humans" este coloana sonoră pentru momentul când noi oamenii vom relua controlul.

"Machines" şi "Radio Ga Ga" au de fapt un strămoş comun, începuturile colaborării între mine şi Roger în sesiunile pentru albumul "The Works" din 1984. Dar am avut idei diferite cu privire la modul de dezvoltare, iar track-ul a fost împărţit în două piese care mergeau în direcţii puse. Roger "pilota Radio Ga Ga" spre finalizare spre un hit global, iar eu am apucat-o pe ruta lui "Machines", cu tematica bătăliei nesfârşite.

Melodia a fost reintrodusă în setlist-ul Queen pentru actualul turneu american şi a fost foarte bine primită de public. Aşa bine încât a fost lansată ca un single nou, reprelucrat pe 10 noiembrie 2023. Începuturile sale sunt mai degrabă electronice, apoi auzim ceva ce aduce cu Kraftwerk şi alunecam uşor înspre rock progresiv.

Au trecut aproape 40 de ani de când Brian şi Roger au compus piesă, care retrăieşte o viaţă nouă în show-urile actuale QUEEN.

Citește în continuare

Trending