Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor

Primele concerte din pandemie susținute cu arena plină au fost un succes

Primele concerte de amploare, desfășurate în plină pandemie pe o arenă ocupată la capacitate maximă, au avut loc în Taiwan, pe Taipei Arena. S-au vândut peste 30.000 de bilete în cadrul a două show-uri ținute în zile consecutive.
Public concert

Concert Grasu XXL și Guess Who la Arenele Romane pe 12 octombrie 2018 (foto: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro)

Taipei dă tonul la "normalitate" în pandemie. După multe săptămâni fără concerte, urmate de alte săptămâni cu show-uri desfășurate la capacitate redusă, capitala Taiwanului aduce o ploaie de vară pe terenul arid al industriei muzicale. Primele show-uri pe o arenă plină au avut loc pe 8 și 9 august pe Taipei Arena, a cărei capacitate ajunge la 15.350 de spectatori. Artistul local Eric Chou a reușit să vândă toate biletele comercializate pentru aceste evenimente, concertele din august desfășurându-se astfel cu casa închisă.

Eric Chou: "Show-ul a mers foarte bine - fiecare parte a sa a decurs exact așa cum mi-am propus să se întâmple"

Pentru ca aceste show-uri să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, participanților li s-au oferit la intrare măști și șervețele dezinfectante. Spectatorilor li s-a luat, de asemenea, temperatura, solicitându-li-se să ofere câteva date de contact pentru a putea fi identificați cu ușurință în cazul declanșării unei anchete epidemiologice.

"Noi am fost primii care am făcut asta în contextul actual, al pandemiei de COVID-19, și a trebuit să facem multe pregătiri. Dar show-ul a mers foarte bine - fiecare parte a sa a decurs exact așa cum mi-am propus să se întâmple", a declarat Eric Chou pentru South China Morning Post.

Desfășurarea acestor concerte a fost posibilă grație guvernului din Taiwan, care a renunțat la orice limită a numărului de participanți acceptat la un spectacol. Începând cu data de 7 iunie, aici se pot desfășura evenimente culturale fără distanțare socială și la capacitatea maximă permisă de locație.

Taiwanul a fost lăudat pentru eficacitatea cu care a răspuns crizei COVID. Cu o populație de 23 de milioane de locuitori, aici s-au înregistrat doar 479 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-Cov-2 și numai 7 decese.

Eric Chou va susține în toamnă alte două concerte de arenă. Pe 5 și 6 septembrie, acesta va concerta pe Kaohsiung Arena, a cărei capacitate este de 15.000 de locuri. Anunțate în luna iulie, și aceste concerte au devenit sold-out, la doar un sfert de oră de la punerea în vânzare a biletelor.

Nelansat încă pe plan internațional, Eric Chou este extrem de popular în Taiwan. Artistul în vârstă de 25 de ani a fost supranumit "regele muzicii romantice", având în repertoriul său numeroase balade de dragoste.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Urmăreşte trailerul documentarului despre Ozzy Osbourne, "Biography: The Nine Lives of Ozzy Osbourne" - VIDEO

Ozzy Osbourne este o nesfârşită sursă de inspiraţie, iar firea sa complicată este disecată într-un nou documentar al celor de...

Închide