Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Primele concerte din pandemie susținute cu arena plină au fost un succes

Primele concerte de amploare, desfășurate în plină pandemie pe o arenă ocupată la capacitate maximă, au avut loc în Taiwan, pe Taipei Arena. S-au vândut peste 30.000 de bilete în cadrul a două show-uri ținute în zile consecutive.

Publicat

pe

Public concert
Public concert │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Taipei dă tonul la "normalitate" în pandemie. După multe săptămâni fără concerte, urmate de alte săptămâni cu show-uri desfășurate la capacitate redusă, capitala Taiwanului aduce o ploaie de vară pe terenul arid al industriei muzicale. Primele show-uri pe o arenă plină au avut loc pe 8 și 9 august pe Taipei Arena, a cărei capacitate ajunge la 15.350 de spectatori. Artistul local Eric Chou a reușit să vândă toate biletele comercializate pentru aceste evenimente, concertele din august desfășurându-se astfel cu casa închisă.

Eric Chou: "Show-ul a mers foarte bine - fiecare parte a sa a decurs exact așa cum mi-am propus să se întâmple"

Pentru ca aceste show-uri să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, participanților li s-au oferit la intrare măști și șervețele dezinfectante. Spectatorilor li s-a luat, de asemenea, temperatura, solicitându-li-se să ofere câteva date de contact pentru a putea fi identificați cu ușurință în cazul declanșării unei anchete epidemiologice.

"Noi am fost primii care am făcut asta în contextul actual, al pandemiei de COVID-19, și a trebuit să facem multe pregătiri. Dar show-ul a mers foarte bine - fiecare parte a sa a decurs exact așa cum mi-am propus să se întâmple", a declarat Eric Chou pentru South China Morning Post.

Desfășurarea acestor concerte a fost posibilă grație guvernului din Taiwan, care a renunțat la orice limită a numărului de participanți acceptat la un spectacol. Începând cu data de 7 iunie, aici se pot desfășura evenimente culturale fără distanțare socială și la capacitatea maximă permisă de locație.

Taiwanul a fost lăudat pentru eficacitatea cu care a răspuns crizei COVID. Cu o populație de 23 de milioane de locuitori, aici s-au înregistrat doar 479 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-Cov-2 și numai 7 decese.

Eric Chou va susține în toamnă alte două concerte de arenă. Pe 5 și 6 septembrie, acesta va concerta pe Kaohsiung Arena, a cărei capacitate este de 15.000 de locuri. Anunțate în luna iulie, și aceste concerte au devenit sold-out, la doar un sfert de oră de la punerea în vânzare a biletelor.

Nelansat încă pe plan internațional, Eric Chou este extrem de popular în Taiwan. Artistul în vârstă de 25 de ani a fost supranumit "regele muzicii romantice", având în repertoriul său numeroase balade de dragoste.

Comentează

Trending