Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Paul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei

În urmă cu mulți ani, când Paul McCartney era considerat răspunzător pentru faptul că a destrămat The Beatles, muzicianul salva de fapt muzica formației. Asta se întâmpla când Paul dădea în judecată The Beatles, motivele fiind detaliate într-un interviu recent.
Paul McCartney

Paul McCartney

Paul McCartney a clarificat una dintre cele mai mari "neînțelegeri" privind destrămarea trupei The Beatles. În 1970, când părăsea trupa și o dădea în judecată, nu o făcea din ranchiună, ci pentru a salva muzica formației. Întreaga poveste a fost destăinuită chiar de McCartney însuși, într-un recent interviu acordat revistei GQ.

"A trebuit să fac asta [să dau trupa în judecată], cred că lumea s-a gândit atunci că eu am fost cel care a destrămat The Beatles și nemernicul care și-a dat în judecată camarazii", s-a confesat muzicianul.

Totul a pornit de la schimbarea managerului trupei. În 1969, după moartea lui Brian Epstein, Allen Klein a preluat cârma, punând mâna pe drepturile de autor și publicare ale întregului repertoriu The Beatles. Pentru a-l împiedica să păstreze aceste drepturi, Paul McCartney a fost sfătuit să-și dea în judecată propria formație.

Paul McCartney: "Singurul mod prin care puteam salva The Beatles (...) era să dau în judecată trupa"

"Singurul mod prin care puteam salva The Beatles și Apple - și să lansez Get Back by Peter Jackson, care ne-a permis să lansăm Anthology și toate remasterizările grozave după albumele Beatles - era să dau în judecată trupa.

Dacă nu aș fi făcut asta, toate drepturile i-ar fi aparținut lui Allen Klein. Singurul mod prin care puteam să ieșim din situația asta a fost făcând ceea ce am făcut. <<O să-l dau în judecată pe Allen Klein>>, am spus atunci, dar mi s-a spus că nu pot face asta, pentru că el nu fusese parte în contract. <<Trebuie să dai în judecată trupa The Beatles>>."

Paul McCartney: "Dacă reușeam să salvez muzica asta, o făceam și pentru ei"

Deși a ezitat inițial să facă asta, Paul McCartney a explicat că dacă nu ar fi făcut-o, ar fi pierdut toate drepturile asupra repertoriului The Beatles.

"...După cum îți poți imagina, a fost oribil să fac asta și mi-a transformat viața. Consumam mult prea mult alcool și mult prea multe alte lucruri. Și a fost o nebunie, dar știam că ăsta era singurul lucru pe care puteam să fac asta, pentru că nu puteam să mă împac cu gândul că am muncit atât de mult toată viața mea și că apoi o să văd totul dispărând ca prin fum.

Și mai știam și că, dacă reușeam să salvez muzica asta, o făceam și pentru ei. Pentru că ei erau pe punctul să-i dea cu piciorul. Îl iubeau pe tipul ăsta, Klein. Iar eu le spuneam:<< E un idiot>>."

Așa au apărut o mulțime de bârfe pe tema destrămării The Beatles, e de părere Paul McCartney.

"Cred că atunci când The Beatles s-a rupt, au existat oameni care credeau că ne uram între noi. Ce realizez acum este că, tocmai pentru că eram o familie, pentru că eram un grup, ne certam. Iar familiile au dispute."

Citește mai multe despre Paul McCartneyThe Beatles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sony Pictures a cumpărat drepturile de ecranizare a biografiei lui Whitney Houston

După o licitație îndelungată, Sony Pictures și TriStar au câștigat drepturile asupra filmului biografic ce va prezenta viața și cariera...

Închide