Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Muzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom"

CEO-ul Spotify a stârnit un val de critici în urma declarațiilor potrivit cărora artiștii ar trebui să lanseze muzică mai des pentru a avea succes. Toboșarul Mike Portnoy l-a numit pe magnat "un idiot lacom", înfuriați fiind și David Crosby, Sebastian Bach și Dee Snider.

Publicat

pe

Spotify
Spotify

Într-un interviu acordat recent pentru MusicAlly, CEO-ul Spotify, Daniel Ek, indica faptul că artiștii care vor să aibă succes, trebuie să lanseze muzică mai mult și mai des, nu o dată la 3 sau 4 ani. Cei care au avut succes în trecut, nu vor avea, neapărat, succes și în viitor. Totul ar depinde de cât de repede se adaptează la noile trenduri și cerințe.

"Simt că, de fapt, cei care nu se descurcă pe platformele de streaming sunt predominant oameni care vor să lanseze muzică așa cum se făcea în trecut", declara acesta.

Mike Portnoy: "E suficient de rău că a agonisit o avere de MILIARDE furând (...), acum sugerează că trebuie să facem și MAI MULTĂ muzică pentru ca EL să facă mai mulți bani"

O parte dintre muzicienii proeminenți ai scenei rock au fost înfuriați de aceste declarații, Mike Portnoy fiind cel mai virulent în criticile adresate CEO-ului Spotify.

"Ce idiot lacom...E suficient de rău că a agonisit o avere de MILIARDE furând și dând pe gratis muzica altor muzicieni...iar acum sugerează că trebuie să facem și MAI MULTĂ muzică pentru ca EL să facă mai mulți bani!!! La dracu cu Spotify și la dracu cu Daniel Elk!

Am lansat 8 albume în 2020 și o să scot mărunțiș din discurile astea (dacă o să scot ceva...). Așa că teoria asta cu artiștii care trebuie să facă mai multă muzică pentru a reuși e un rahat! La dracu cu Daniel Elk și la dracu cu Spotify! Susțineți artiștii în mod direct, dacă vreți ca ei să poată continua să lanseze muzică...", a scris Portnoy pe canalele sale de social media.

Muzicianul american de rock, folk și jazz David Crosby scria și el pe Twitter:

"Ești un idiot lacom și insuportabil, Daniel Ek."

Dee Snider din trupa Twisted Sister a fost și el nemulțumit de felul în care Daniel Ek vede lucrurile, punctând că doar artiștii din zona mainstream pot supraviețui cu banii primiți de la Spotify.

"În vreme ce tu (ascultătorul) te bucuri de Spotify, asta contribuie la reducerea substanțială a veniturilor care le revin artiștilor/creatorilor de conținut.

Artiștii care sunt suficient de bogați ca să suporte aceste pierderi sunt în procent de .0001% din breaslă. Soluția pe care ne-o propune Daniel Ek este ca noi să compunem și să înregistrăm mai mult pe cenții noștri?! Să-l ia naiba!"

Valului de critici s-a alăturat și Sebastian Bach:

"Când tipul ăsta (CEO-ul Spotify) o să lanseze un album, atunci o să iau în considerare ce-mi spune el despre albumele mele."

Trending