Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor

Metallica a deconspirat secretul longevității trupei: "Nu suntem atât de rigizi" - VIDEO

Metallica a rămas nezdruncinată de schimbările industriei muzicale, păstrându-se în preferințele publicului iubitor de metal vreme de aproape 40 de ani. Aflați în emisiunea lui Howard Stern, membrii trupei au împărtășit publicului așa-zisul ”secret” al longevității.
James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019

James Hetfield în concertul Metallica de la București pe 14 august 2019 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Puține sunt formațiile cu o carieră atât de lungă și de fructuoasă ca Metallica, iar reușita lor se datorează, în mare parte, unei atitudini mai relaxate, consideră membrii trupei. Întrebați de Howard Stern dacă faptul că repetă foarte mult piesele îi face să fie atât de buni în live-uri și atât de iubiți de public, Ulrich l-a contrazis, spunându-i că de fapt ei nu sunt deloc perfecționiști.

Lars Ulrich: "Nu ne luăm atât de tare în serios încât să fie nevoie ca totul să meargă perfect mereu"

"Aș putea să spun că ne aflăm chiar în contradicție cu ceea ce spui tu. Cred că, dacă e să luăm latura hazlie a acestei realități, o parte din motivul pentru care suntem încă împreună e faptul că nu suntem atât de rigizi încât să nu permitem laturii umane să cântărească mult în ceea ce facem. Și nu ne luăm atât de tare în serios încât să fie nevoie ca totul să meargă perfect mereu. De multe ori, dacă greșim atunci când cântăm, ne oprim și o luăm de la capăt, și din cauza asta suntem priviți uneori cu mâhnire de către comunitatea metal, de către critici și o parte dintre trupe, care spun despre noi că am alunecat înspre o oarecare stângăcie, dar noi suntem de fapt mândri de atitudinea asta", a detaliat Lars Ulrich.

În completarea acestui răspuns, a opinat și Hetfield.

"Și mai suntem și leneși", a spus, în glumă, James Hetfield, prezentându-și apoi propria perspectivă asupra longevității Metallica: "Cred că avem și o atitudine punk rock în legătură cu asta: trebuie să fie distractiv."

Ulrich, Kirk și Hetfield au enumerat apoi trupele cu atitudine punk rock ce i-au influențat încă de la început, formații ca Ramones, cu care au avut chiar ocazia de a cânta.

Întrebați dacă s-ar mai vedea la vârsta de 80 de ani făcând asta în continuare, Kirk a dat imediat un răspuns definitiv: "Eu cu siguranță m-aș vedea"Ulrich a accentuat mai mult răspunsul său, explicând că va fi importantă și condiția fizică în care se vor afla.

VIDEO: Metallica vorbește despre motivele pentru care sunt încă împreună

Tot în emisiunea lui Howard Stern, membrii Metallica au vorbit despre formațiile pe care nu le suportau în anii '80 și cu care, involuntar, s-au șicanat.

Citește mai multe despre Metallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Billie Eilish: "Donald Trump ne distruge țara (...) Vă rog, votați"- VIDEO

Billie Eilish s-a implicat activ în viața politică, arătându-și susținerea pentru Joe Biden printr-un mesaj în care îndeamnă publicul să...

Închide